August – Punct si de la capat

August 5, 2018 at 5:32 pm

Din calatoria pe care am facut-o de curand am inteles ca oricat de mare sau arzator este un scop, cea mai importanta conditie ca sa-l atingi nu este perseverenta, autodisciplina, organizarea etapelor pe care le avem de parcurs, forma fizica sau mentala, cat detasarea de rezultat, actiunea fara incrancenarea de a obtine neaparat fructele asteptate ale actiunii intreprinse.

Pentru ca, asa cum stim din experienta de fiecare zi, cel mai frumos este drumul si nu destinatia catre care ne indreptam, oricat de implinitoare ar fi aceasta. Si tu si eu am putea sa vorbim ore in sir despre cum ne-a venit ideea de a obtine ceva, de a ajunge undeva, cat de mult ne-am dorit si cum am actionat ca visul sa devina realitate. Dar pe masura ce ne apropiem de el si-l atingem, scopul se risipeste ca un petec de nor sub adierea vantului.

Ceea ce ramane dupa atingerea lui ii da masura importantei, emotia pe care o traiesti la orice ora din zi sau din noapte cand te gandesti la o etapa de pe traseu, lacrimile de bucurie care nu se usuca niciodata, intelegerea mai profunda a propriei persoane sau dorinta de a reveni pe drumul catre o alta provocare, si mai implinitoare decat precedenta. Pentru ca fiecare dintre noi suntem doar o picatura in imensul ocean al umanitatii, un strop de lumina care ii imbogateste stralucirea si frumusetea.

Dupa cele doua eclipse ale lui iulie, ale caror efecte inca lucreaza, dar care ne-au dat cumva de inteles catre ce sa ne indreptam atentia, avem o luna august bogata in concluzii asteptate si neasteptate. Pentru ca orice problema are o solutie, insa solutia, ca si problema, pot fi surprinzatoare. Si nu ma refer aici doar la Uranus, planeta care-si pune amprenta imprevizibilitatii asupra a tot ce atinge si care luna aceasta va intra in miscare aparent retrograda in zodiaTaurului. E vorba si despre o a treia eclipsa, de Soare de data aceasta, partiala, care va pune retusul final asupra experientelor verii 2018.

Pentru ca au trecut cateva zile din luna si pentru ca va fi activa si in luna septembrie datorita revenirii la miscarea directa a planetei Marte, voi trece cu vederea cuadratura Marte (Varsator) – Uranus (Taur) care s-a format in prima zi a lunii august.

Asa ca iata care sunt miscarile pe cerul lunii august 2018, datele fiind cele la care aspectele sunt exacte:

6 august:  Soare (14 grade Leu) cuadratura Jupiter (14 grade Scorpion)

E necesara mai multa autodisciplina si modestie, daca dorim sa inaintam in atingerea scopurilor propuse, mai conservatori si mai atenti atat cu finantele cat si cu pofta de mancare. Moderatie in toate.

7 august: Uranus intra in miscare aparent retrograda la gradul 2 Taur. Planeta isi va relua  mersul direct de-abia in 8 ianuarie 2019, la 28 grade Berbec

In cele 155 de zile de retrogradare, Uranus face aspecte atat cu Venus, cat si cu Marte si Saturn si aduce o nota de imprevizibil in zonele vietii ocupate de Taur in astrogramele personale. Evenimente de genul celor cu care am luat deja contact din mai 2018 vor forta schimbari interioare pe care le vom manifesta in lumea  exterioara din ianuarie 2019 incolo. Rezultatul poate fi pozitiv in masura in care vom aborda lucrurile metodic, cu rabdare si bunavointa.  Nativii Berbec nascuti in ultimele grade ale zodiei lor vor avea din nou sansa de a raspunde intr-un mod nou vechilor provocari carora nu le-au dat de capat in ultimul an.

7 august: Venus intra in zodia de domiciliu, Balanta, printr-un trigon la Marte din Varsator

Putem planifica negocieri,  relatiile tind sa se indulceasca, vom fi mai intelegatori si mai cooperanti.

8 august: Soare conjunctie Mercur retrograd la 16 grade Leu

Este momentul potrivit planurilor, discutiilor, interactiunilor ce au la baza orice fel de comunicare, insa nu trebuie sa ne asteptam ca lucrurile vor ramane asa cum le-am gandit.

11 august: Luna Noua la 18 grade Leu, eclipsa partiala de Soare vizibila din nordul Europei, centrul si nordul Asiei, Groenlanda.

Este finalul sezonului eclipselor verii 2018 dar si ale celor care au avut in ecuatie zodia Leu. Conjunctia luminariilor cu Mercur retrograd si cuadratura cu Jupiter poate inflama spiritele in dezbateri si discutii care genereaza conflicte de idei. Inca o data suntem pusi in situatia de a constientiza faptul ca putem controla numai propriile cuvinte si atitudini, lasandu-i pe ceilalti  sa-si vada de-ale lor.

13 august: Marte retrograd depaseste granita Capricornului

Marte este intr-o pozitie de exaltare in Capricorn, asa ca vom fi mai eficienti si mai concentrati pe ceea ce avem de facut.

19 august 2018: Mercur revine la miscarea directa la 11 grade Leu si face un sextil cu Venus din Balanta

Nu ne grabim sa semnam contracte, sa cumparam lucruri sau sa intreprindem actiuni importante care tin de comunicare si transport, mai e nevoie de cateva zile pana cand planeta isi va relua viteza obisnuita. Perioada de umbra tine pana pe 2 septembrie, asa cum am scris aici .  Discutiile dificile pot ajunge la un rezultat fericit datorita diplomatiei.

19 august 2018: Jupiter ( 15 grade Scorpion) trigon Neptun (15 grade Pesti)

Aspectul a fost activ de la sfarsitul anului trecut, aceasta este a treia intalnire exacta si ultima dintre aceste doua planete. Vibratia sa generoasa si creativa ne-a usurat trecerea printre provocarile anului 2018 si ne-a marit entuziasmul si multumirea, daca nu chiar ne-a adus fericirea.

23 august: Soarele intra in zodia Fecioarei

Incepem sa ne gandim ca se apropie toamna si trebuie sa culegem roadele actiunilor noastre de peste vara, asa ca devenim mai harnici si mai dornici de a ne imbunatati tot ceea ce tine de munca si sanatate.

25 august: Mare triunghi pe semne de pamant format de Soare (2 grade Fecioara), Saturn (2 grade Capricorn), Uranus (2 grade Taur)

Este un moment perfect pentru actiune, pentru a pune in practica deciziile pe care le-am luat in legatura cu un obiectiv de care suntem siguri. Momentul de Luna Plina care se apropie poate aduce o oarecare impulsivitate pe care e nevoie sa o stapanim.

26 august: Luna Plina la 3 grade Pesti

Opozitia Soare-Luna se incadreaza intr-un tablou armonios cu Saturn la gradul 2 Capricorn si Uranus la gradul 2 Taur, care va adauga o componenta constructiva sensibilitatii Lunii din Pesti si laturii spirituale a intregii configuratii.

27 august: Marte isi incheie ciclul retrogradarii la 28 grade Capricorn

In sfarsit, dupa doua luni de gandire si introspectie, reusim sa depasim frustrarea si sa reintram in circuitul cunoscut. Motivatia se trezeste la viata si devenim mai activi in tot ce dorim sa intreprindem. Despre ciclul retrograd de anul acesta al planetei Marte am scris aici.

28 august: Mercur direct ( 16 grade Leu) cuadratura Jupiter (16 grade Scorpion)

O alta zi cand e nevoie de mai multa grija atunci cand e vorba de comunicare, exagerarile pot fi amendate, asa ca trebuie sa ne cunoastem limitele si sa nu le depasim.