Cheia anului 2019 – Eclipsele lui ianuarie

December 28, 2018 at 3:40 pm

Inainte de a trece in noul an, gasesc pe Facebook tot felul de mesaje interesante postate de diversi lideri motivationali. Dintre mai multe puncte pe lista lucrurilor de facut in 2019 unul mi-a atras atentia: “Fa ceva care te sperie”. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca inainte de toate, cel mai greu ne e sa incepem sa facem ceva nou, asta ne sperie cel mai tare.

Avem o atat de mare inertie cand e vorba de a porni ceva, incat gasim tot felul de modalitati de autosabotare. Schimbarea, parasirea caii batatorite e atat de infricosatoare incat a intrat in natura noastra sa intarziem cat de mult inceputul ei, iar frica de esec este cauza principala.

Cea mai usoara cale de a nu ne strica echilibrul si confortul este de a nu face nimic. Asa ca incepem sa dam vina pe lipsa de bani, pe insuficienta pregatire in domeniu sau pe multimea de lucruri mici cu care ne umplem timpul. Asa ca de ce ne-ar sta gandul sa facem o schimbare chiar acum?

Dar daca vrei cu adevarat ceva in viata, trebuie sa incepi sa te misti, rareori exista scurtaturi care sa grabeasca lucrurile.

Una dintre aceste scurtaturi o avem la indemana din ianuarie, chiar daca nu ne simtim pregatiti pentru o aventura astrologica aproape instantanee, la schimbarea dintre ani. Este vorba despre doua eclipse, o puternica eclipsa partiala a Soarelui in Capricorn pe 6 ianuarie, care ne va da directia pentru urmatorii doi ani, urmata pe 21 ianuarie de o eclipsa totala a Lunii in Leu, transformatoare si provocatoare deopotriva.

Intotdeauna eclipsele sunt portaluri de schimbare, marcand pasii evolutivi pe care-i avem de parcurs in urmatoarele luni, chiar ani. Cu influentele lor atat la nivel colectiv cat si individual, ne cer sa acceptam schimbarea in viata noastra si sa profitam de posibilitatile create de noile conditii.

Pozitia luminatorilor in cazul unei eclipse solare este aceeasi ca in cazul unei Luni Noi, numai ca datorita interventiei axei nodurilor lunare, puterea este amplificata astrologic, atat energetic cat si in timp. Deoarece vom fi la inceput de an, oarecum nepregatiti pentru vartejul energetic datorita anului 2018 care ne-a indemnat mai degraba la reflectie si introspectie decat la actiune, poate fi frustrant si dureros sa ne trezim la viata. Dar, pe masura ce energiile vor fi absorbite, vom putea sa punem la bataie toata experienta dobandita in 2018, sa adaugam intentiile si determinarea si sa incepem ceva nou in domenii creative sau artistice. Pozitia armonioasa a lui Neptun vis a vis de eclipsa, precum si apropierea de pozitia uneia dintre cele mai stralucitoare stele din Univers, Vega, ne da speranta ca influenta pe termen lung va fi pozitiva.

Eclipsa de Luna este la fel cu o Luna Plina prin pozitia luminatorilor, dar mult mai puternica energetic, asa ca ne asteptam la emotii puternice mai ales in planul relatiilor. Fiind vorba de ultima eclipsa in Leu, pentru ca axa nodurilor Lunii s-a mutat in zona Rac-Capricorn si pana la o noua serie de eclipse Leu-Varsator vor mai trece vreo 9 ani, poate fi vorba despre niste finaluri. Lucruri care s-au dezvoltat in ultimii ani pot suferi decizii finale si de noi depinde cum ne gestionam valul de emotii si cum le vom transforma in combustibil pentru ceea ce dorim sa construim mai departe.

Eclipsele sunt ca niste rampe de lansare ale scopurilor si obiectivelor noastre cu desfasurare mai lunga, platforme energetice care ne ofera impulsuri pentru crestere si avansare. Puternice, uneori dramatice, aduc transformari prin evenimente sau circumstante surprinzatoare. Pentru previziuni mai amanuntite e nevoie sa cunoastem astrograma personala, dar putem sti in mare in ce domeniu de viata isi va pune amprenta energetica eclipsa, in functie de semnul solar sau de Ascendent.

Fiind vorba de doua eclipse in doua semne zodiacale diferite, vom vorbi despre localizarea pe harti in functie de aceste date generale atunci cand le vom detalia pe fiecare in parte, iar momentul acesta nu e departe. Pana atunci, sa retinem ca trebuie sa fim pregatiti sa trecem printr-o perioada intensa si sa nu ne temem de actiune.,