Ciclul fazelor Lunii

June 25, 2013 at 8:22 am

Luna joaca un rol important in viata fiecaruia dintre noi. Ea ne influenteza emotiile, trairile sufletesti, reactiile psihice si reprezinta partea inconstienta a personalitatii noastre, impulsurile launtrice care ne conduc catre aflarea si indeplinirea scopurilor existentei.

Prin cunoasterea ciclurilor Lunii ne putem cunoaste mai bine personalitatea, putem determina cel mai potrivit moment pentru a lua o decizie sau pentru a ne angaja in noi actiuni.

Luna, satelitul natural al Pamantului este corpul ceresc cu influenta cea mai mare asupra vietii de pe Pamant, fiind foarte apropiata de acesta, campul magnetic al Lunii avand un aport energetic deosebit in dezvoltarea noastra ca oameni.

Ciclul fazelor Lunii este rezultatul miscarii de rotatie a Lunii in jurul Pamantului si, totodata, a orbitarii Soarelui de catre cei doi astri.

Putem imparti ciclul Lunii in cat de multe faze, asa cum dorim. Astrologii arabi, indieni sau chinezi au impartit orbita Lunii in 28 de domicilii, constatand ca fiecare zi a ciclului lunar are propriile sale calitati.

Luna este un astru fara lumina proprie, ea reflecta lumina pe care o primeste de la Soare,  iar cele 4 faze principale ale ciclului Lunii, de la Luna noua la Luna plina, au loc, privind de pe Pamant, tocmai datorita modificarii raportului dintre Luna, Pamant si Soare.

In momentul in care Luna se afla intre Soare si Pamant, pentru observatorul de pe Pamant Luna devine invizibila, deoarece in aceasta pozitie relativa Luna acopera lumina Soarelui. Aceasta e faza de Luna noua.

In continuare incepe sa se formeze imaginea Lunii, mai intai jumatatea dreapta si spunem ca Luna este in crestere, pana la faza de Luna plina, atunci cand cele 3 corpuri ceresti se aliniaza din nou. Acum insa Pamantul se afla intre Soare si Luna, care de data aceasta este luminata de Soare si se vede rotunda, pe cer.

Dupa acest moment, imaginea Lunii incepe sa descreasca, tot incepand cu partea dreapta si spunem ca Luna intra in faza de scadere, pana la urmatoarea faza de Luna noua.

Intre cele doua faze de Luna noua si Luna plina exista si doua faze de patrar, primul in faza de crestere a Lunii si al doilea in faza de Luna descrescatoare.

Din punct de vedere astrologic, urmarim influenta energetica pe care o au Soarele si Luna asupra noastra, ca locuitori ai Pamantului.

Datorita miscarii complexe pe care cei doi astri o au in spatiu, energiile emise de acestia converg catre o rezultanta care isi pune amprenta energetica asupra noastra.

Pe o harta astrologica, aspectele dintre Soare si Luna, aspecte care se formeaza pe intregul ciclu al fazelor Lunii, conduc catre un anumit fel de vibratie energetica.

Faza de Luna noua: Se realizeaza aspectul de conjunctie a Soarelui cu Luna. Influenta energetica a aspectului de Luna noua e sesizabil cu circa 24 ore inainte si dupa momentul exact.

Energia este minima in acest interval de timp, de aceea e bine sa nu actionam acum dar sa avem grija si sa pregatim actiunile imediat urmatoare, incepand chiar cu a doua sau a treia zi de dupa faza exacta de Luna noua.

Aceasta perioada este favorabila noilor inceputuri de actiuni, proiecte, sau renuntarea la diversele dependente care ne afecteaza sanatatea. Acum este momentul, daca este cazul, sa pornim pe un drum nou pentru a schimba ceva in viata noastra.

Faza primului patrar: Se realizeaza aspectul de cuadratura dintre luminarii. Luna este in crestere, este o perioada de crestere energetica, iar ceea ce am inceput sa construim este durabil. E bine sa analizam acum ce nu functioneaza conform planului stabilit si sa facem tot ce e necesar pentru ca actiunile noastre sa se deruleze conform acestuia.

Faza de Luna plina: Se realizeaza aspectul de opozitie a Soarelui cu Luna. Influenta energetica este sesizabila la fel ca si la Luna noua, 24 de ore inainte si dupa aspectul exact.

In aceasta perioada energia este maxima, la fel emotiile si iritabilitatea. E bine sa constientizam perioada de Luna plina si sa avem mai multa rabdare cu partenerii de discutie, sa fim toleranti si sa ne luam toate masurile care depind de noi pentru prevenirea oricaror accidente.

Asemenea perioadei de Luna noua, acest moment este potrivit pentru post si cumpatare in toate domeniile.

Faza celui de-al doilea patrar: Se realizeaza aspectul de cuadratura dintre Soare si Luna. Se petrece in timpul fazei de descrestre a Lunii, perioada in care apar primele rezultate ale actiunilor demarate in faza de crestere a Lunii.

E momentul analizei greselilor pe care le-am facut si sa luam deciziile potrivite pentru a fi siguri ca ajungem la tinta propusa.

Catre momentul de final al ciclului lunar, chiar inainte de faza de Luna noua, e bine sa ne gandim la ce obiceiuri dorim sa renuntam si ce proiecte dorim sa finalizam.

Tema astrologica calculata pentru momentul conjunctiei dintre Soare si Luna se numeste lunatie si ofera informatii despre perioada ciclului lunar care incepe in acel moment. Analiza se poate face atat la nivel social cat si individual, prin suprapunerea lunatiei pe tema natala.