Conjunctia Saturn – Pluton in Capricorn – Prioritati

November 17, 2019 at 12:05 pm

Mereu vrem sa anticipam viitorul, chiar daca e vorba doar de o secunda inainte, tot vrem sa stim ce are sa se intample. Acest lucru si dorinta de a avea explicatii la ceea ce am trait de-a lungul vietii m-a apropiat de astrologie. Insa curand dupa aceea mi-am dat seama ca nu e de ajuns chiar daca as fi reusit sa prevad totul, lucru care nu este posibil pentru ca intotdeauna exista ceva care ne ia prin surprindere.

Tot din dorinta de a sti dinainte despre existenta dezechilibrelor generatoare de boala, am vrut sa percep aura corpurilor, lucru pe care nu l-am reusit, dar avand in ultimul timp tangenta cu terapiile, bine ca nu am facut-o. Pentru ca indiferent de cat de multe stie un om despre tine, despre defectele sau sanatatea ta problematica, doar tu insuti ai puterea de a schimba sau remedia ceva.

Degeaba stii ca te vei confrunta in viitorul apropiat sau indepartat cu anumite circumstante, daca nu esti pregatit sa iei deciziile potrivite, daca corpul tau nu e in echilibru sau mintea ta nu e linistita. Dintre toate, agitatia mintii, incapacitatea ei de a se concentra pe momentul prezent, singurul care conteaza cu adevarat in construirea unui viitor multumitor, ar trebui sa fie grija noastra cea mai mare. Putem visa mult si bine la viitor, doar prezentul este lutul din care  ni-l putem modela.

Dupa cum stim noi, cei care ne bazam pe raspunsul astrologic la intrebarile pe care ni le punem, viata in general reflecta ceea ce se intampla in Univers conform Legii Corespondentei, care afirma ca “Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, Ceea ce este jos este si ceea ce este sus”, unde Sus si Jos pot insemna doua niveluri diferite definite in mod abstract, in cazul nostru cerul, repectiv pamantul. Orice lucru nascut la un moment data creste, se dezvolta, culmineaza, se degradeaza si moare, o stim din viata noastra dar si din viata tuturor creatiilor noastre. Cel mai la indemana ne este sa comparam aceste cicluri ale vietii cu ciclul Lunii, care nu dureaza decat aproximativ o luna, intre doua conjunctii Soare – Luna, intre aceste faze existand aspecte mai tensionate sau mai usoare.

Insa exista si alte planete, ale caror aspecte dinamice coincid cu anumite modele care stau la baza schimbarilor ce au loc atat la nivel personal, cat si colectiv, cultural, economic, politic, etc. Unul dintre ciclurile planetare care ne influenteaza este cel al aspectelor dintre planetele Saturn si Pluton, care se vor intalni la acelasi grad in Capricorn peste 2 luni, adica pe 12 ianuarie 2020, la gradul 22 si 46 de minute. Inca din decembrie 2017, de cand Saturn a intrat in Capricorn fiecare dintre noi am simtit ca exista ceva care se apropie inevitabil si de care ne e frica, aceasta senzatie acutizandu-se in 2019, cand cele doua planete s-au apropiat una de alta la o distanta de 3 grade intre ele, conjunctia neconsumandu-se din cauza retrogradarii uneia sau alteia.

Daca vreti sa aprofundati subiectul, exista multe articole pe net cu informatii foarte utile despre conjunctia Saturn – Pluton si ce-a insemnat ea de-a lungul timpului, ca si despre implicatiile transformatoare pe care le poate initia in vietile noastre. Ceea ce doresc eu sa va aduc in vedere este faptul ca totul este ciclic, ca chiar daca o conjunctie Saturn-Pluton a avut loc in Capricorn acum circa 500 de ani, ea apare la fiecare 31-37 de ani in diferite semne zodiacale. Cei care s-au nascut inainte de 1980 au mai experimentat-o intre 1982-1983, cand a avut loc pe ultimele grade din Balanta, asa ca mai ales cei care erau maturi in perioada aceea, vor fi pusi in situatia de a pune capat ciclului dechis atunci si de a-lporni pe urmatorul, ce se va intinde mai mult de trei decenii de-aici incolo.

Niciodata nu se poate folosi predictia astrologica pentru a afla ce se va intampla in mod concret, modelele astrologice se pot manifesta intr-o gama variata de posibilitati chiar si atunci cand se face o analiza personalizata, adica pe datele de nastere cunoscute. Intr-o discutie personala client-astrolog se pot identifica mai usor directiile cele mai probabile, insa in cadrul unui articol precum acesta ne putem baza doar pe niste repere foarte generale. E normal sa ne intrebam citind pe diverse site-uri mai mult sau mai putin apocaliptice “Ce impact va avea acest aspect asupra mea?”, insa, stiind ca toate tranzitele, bune sau rele, trec in cele din urma, asa cum s-a intamplat mereu, poate ca vom intampina nu atat cu frica ci din curiozitate sfarsitul de an 2019 si inceputul lui 2020.

Am inclus pe site si pe pagina Timpuri Astro un serviciu care va poate fi de ajutor daca doriti sa aflati mai multe despre cum se intersecteaza conjunctia Saturn-Pluton cu graficul natal, pe baza orei, datei si locului nasterii si ce relevanta particulara are acest aspect in viata voastra. Relevanta generala, bazata pe sistemul de case pe semne intregi, pornind de la Ascendent, o voi rezuma in cateva cuvinte pentru fiecare semn. Pentru ca aspectul de conjunctie dintre Saturn si Pluton, doua dintre cele mai temute planete ale sistemului nostru solar, incearca sa scoata in evidenta probleme prioritare dintr-o anumita zona a vietii, punand presiune asupra rezolvarii lor. Ca de obicei atunci cand suntem sub presiune, va trebui sa sacrificam ceva, nu vom putea lasa lucrurile asa cum sunt, iar in unele cazuri va trebui sa acceptam inevitabilul.

Ascendentul in:

Berbec: Presiunea se pune pe cariera, reputatie, autoritate in general, asa ca teama si sacrificiul sunt legate de aceste domenii si de relatiile tale cu persoanele care reprezinta aceste zone. O decizie trebuie luata, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Taur: Presiunea este pe zona calatoriilor, educatiei superioare si spiritualitatii in general, asa ca teama si sacrificiul pot fi in legatura cu obstacolele pe care le intampini in aceste zone. Poate ca trebuie sa renunti la ceva care simti ca nu functioneaza,  o decizie trebuie luata, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Gemeni: Presiunea este pe zona financiara a partenerilor de tot felul, institutii sau oameni, zona datoriilor, mostenirilor si intimitatii, asa ca teama si sacrificiul pot fi legate de sentimentul de vulnerabilitate datorat unor asemenea subiecte. Orice decizie pe care o vei lua, o eclipsa  de Soare va avea loc pe 26 decembrie tot in aceasta zona, va durea.

Rac: Presiunea este pe zona parteneriatelor asa ca teama si sacrificiul este legat de relatii, acolo unde, ajuns la limita rabdarii, va trebui sa iei o decizie, deoarece exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Leu: Presiunea este pe zona muncii, a sanatatii, obiceiurilor cotidiene, asa ca teama si sacrificiul sunt mai usor de identificat. Trebuie cantarite responsabilitatile si impactul lor mai ales asupra sanatatii, iar o decizie trebuie luata, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Fecioara: Presiunea este pe zona creativitatii, a distractiei, romantismului si copiilor, iar teama si sacrificiul pot fi mai usor de gestionat, in functie de harta natala. O decizie legata de acceptarea unor limite in aceste domenii va trebui luata, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Balanta: Presiunea se pune pe domiciliu, casa, parinti, radacini, siguranta emotionala si in functie de harta natala pot exista temeri si sacrificii de luat in calcul legate de aceste domenii. Decizia finala sau situatia de criza implica multa responsabilitate,  exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Scorpion: Presiunea se pune pe calatoriile scurte, comunicare, mediul in care te invarti, frati, rude, asa ca teama si sacrificiul pot fi legate de aceste subiecte. Exista ceva putred care trebuie supus reflectiei si va trebui sa iei o decizie, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Sagetator: Presiunea este concentrata pe bani, posesiuni, stima de sine, resurse proprii, asa ca pot apare circumstante care sa te faca sa meditezi asupra a ceea ce este mai important pentru tine in general, nu numai in aceasta perioada. O decizie trebuie luata, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Capricorn: Pentru Capricorni e un examen de maturitate, presiunea este pe zona personalitatii, a identitatii si a felului in care te vad ceilalti. E vorba de o transformare atat la suprafata dar mai ales interioara, cand trebuie sa renunti la ceva care te impiedica sa devii cine esti cu adevarat. Transformarea este subtila, dureaza de mult timp, dar o decizie mai vizibila trebuie luata, o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Varsator: Presiunea se pune pe zona subconstientului, a izolarii si vindecarii, asa ca pot exista temeri acute sau difuze, in functie de harta natala. O decizie legata de anumite persoane sau situatii de care trebuie sa te distantezi pentru a-ti gasi linistea interioara va trebui luata, o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.

Pesti: Presiunea este pe zona prietenilor, a obiectivelor pe termen lung, a mediului cu care rezonezi, asa ca temerile si sacrificiile sunt destul de usor de identificat. Va trebui sa reflectezi asupra prieteniilor care si-au epuizat potentialul sau obiectivelor in care nu te mai regasesti. O decizie trebuie luata, exista si o eclipsa de Soare pe 26 decembrie tot in zona aceasta.