Copilul Capricorn

October 19, 2013 at 11:23 am

Copilul tau e singuratic, rezervat si taciturn, tinde sa se izoleze in locuri cat mai departate de zgomot? Nu-ti face griji, nu se plictiseste singur. Jocurile copilariei nu sunt o prioritate pentru el, acest copil e prea determinat ca sa-si piarda timpul cu ceva atat de frivol.

Nascut pentru succes

Copilul nascut in zodia Capricornului este practic si dornic de a fi rasplatit material de la o varsta frageda si e dispus sa munceasca din greu pentru rezultatele pe care le doreste.
Spre deosebire de alti copii, este un bun planificator, de aceea stie ce doreste sa devina atunci cand va creste. Succesul si aprobarea se afla printre nevoile lui primare, de aceea se straduieste ca sa-i determine pe cei din jur sa observe cat de bun, inteligent, harnic, competent este.
Daruieste-i copilului tau Capricorn o suma de bani cu o anumita ocazie si vei fi surprins ca n-o va cheltui imediat, ca majoritatea copiilor, o va pune in pusculita si o va folosi responsabil, atunci cand isi va dori cu adevarat ceva special. Astfel va invata de mic valoarea banilor, iar cand va creste va asimila cu usurinta tot ce e legat de afaceri, politica sau stiinte.

Ambitios si harnic

De cele mai multe ori, copilul Cpricorn este condus de o ambitie puternica, chiar daca pare manierat si calm. Desi la exterior poate parea comod, da dovada de o hotarare de fier pentru a atinge orice obiective individuale pe care si le-a stabilit anterior.
Ca parinte, poti fi surprins de simtul combativ al fiului sau fiicei tale, fie in relatiile cu fratii mai mari, fie pe terenul de joaca.
Acesti copii pot evolua foarte bine atunci cand parintii lor le stabilesc pasi concreti in desfasurarea actiunilor. Atunci cand sunt lasati sa nu faca nimic, copiii Capricorn devin confuzi, de aceea le trebuie un plan si un calendar care le vor oferi o structura de rezistenta pentru productivitatea lor naturala.

Mici adulti responsabili

Maturitatea copilului Capricorn este mereu surprinzatoare. Ei pot conversa cu adultii la fel de bine cum o fac si cu copiii de varsta lor si interactioneaza cu acestia chiar mai bine, in anumite situatii.
Ca sugari, acesti copii au preferinte clare dar nu zgomotoase in exprimare, insa atunci cand doresc ceva cu adevarat nu ezita sa ceara sau chair sa treaca la fapte.
De mici pot planifica totul, au rabdare pana cand apare momentul propice si sunt atat de incapatanati incat e sigur ca vor primi ceea ce doresc, cumva, undeva, candva.
Copiii nascuti in aceasta zodie sunt bine organizati si adaptabili la rutina de fiecare zi. Ei au un loc special pentru jucarii, un orar fix pentru mese, un loc de domiciliu preferat.
Sunt foarte atasati de locuinta lor si-si invita putinii prieteni sa-i viziteze aici, decat sa mearga ei in vizita la acestia.
Daca esti atent, vei observa ca uneori micul tau Capricorn asteapta permisiunea sa se joace sau sa rada. Atunci cand o face, da dovada de un placut simt al umorului si imaginatie creatoare, insa, se teme ca daca se poarta prea copilareste te va dezamagi.
Atrasi de lumea adultilor, incearca uneori sa te imite pana la a se imbraca cu hainele tale si a se comporta ca tine in anumite situatii.
Ca parinte, nu trebuie sa fii confuz, chiar daca micul tau Capricorn pare adult, el este totusi copil, trebuie sa-l inveti ca nu e intotdeauna necesar sa atinga excelenta in tot ce face ci sa munceasca cu placere.

Sensibil si independent

Inima copilului Capricorn este nobila si sensibila si are nevoie de foarte multa afectiune. In interiorul lui, la adancime, exista o doza de romantism pe care trebuie sa invete s-o exprime.
Ajuns la varsta cand trebuie sa mearga la scoala, necomunicativ cum este, ii va lua ceva timp pana sa se obisnuiasca cu noii sai colegi si in noul sau mediu.
Desi timid si introvertit, va fi foarte atent la ore si nu va raspunde glumelor colegilor. In timp, va intelege ce se asteapta de la el si va lucra serios pentru a obtine rezultatele dorite, compensand lipsa de viteza cu rabdarea si concentrarea. Astfel isi va demonstra inteligenta si faptul ca e inzestart cu tot ce trebuie pentru a avea succes.
Copilul tau Capricorn vrea sa faca totul singur, iar in adolescenta cu atat mai mult isi arata independenta prin incapatanare. De aceea e bine sa preintampini acest lucru, oferindu-i tot sprijinul de care are nevoie inca din copilarie.
Intr-adevar, copiii Capricorn sunt foarte determinati si reusesc sa faca ceea ce-si propun, iar daca primesc dragostea si afectiunea de care au nevoie, vor fi sigur castigatori.