Copilul Pesti

November 26, 2013 at 3:57 pm

Fiica ta tocmai s-a intors de la joaca cu un pisoias gasit in fata blocului, pe care doreste sa-l ingrijeasca in camera ei. Ieri a venit cu un copil necunoscut caruia i-a dat sa manance ce-i pregatisei azi-dimineata, inainte de a pleca la munca, pentru cina.

Sensibili emotional, copiii nascuti in zodia Pestilor se pot expune la tot felul de influente exterioare, capacitatea lor de a iubi si de a darui este enorma, uneori chiar un defect.

Micul visator

Copilul Pesti este extrem de sensibil, intuitiv si afectuos, doreste sa traiasca intr-o lume a fanteziei, fara orare si reguli de respectat. Ei vor sa manance doar atunci cand le este foame, dorm doar atunci cand sunt somnorosi. Cel mai bun mod de a-i invata pe acesti copii sa fie mai disciplinati este folosirea unui limbaj bland, plin de dragoste.
E posibil sa-l vezi pe micutul tau privind in gol o perioada lunga de timp si doar vei banui ce se intampla in mintea lui, multimea de sentimente, impresii, ganduri, bucati de intuitie tesute impreuna intr-un mozaic bogat.
Inzestrati cu multa compasiune si iubire fata de tot ce exista in jurul lor, ei insisi sunt niste mici sugative de iubire care au nevoie de afectiune in plus de la parintii lor.
De cele mai multe ori, copiii Pesti cred mai mult in instinctele lor decat in logica si sunt mai interesati de vise si fantezii decat de viata reala. Lumea adultilor ii sperie si acest lucru este motivul pentru care prefera sa se refugieze in propria lume imaginara. Pentru a evita o dezvoltare a acestei atitudini de evadare din realitate, este foarte important ca tu, ca parinte, sa-l ajuti si sa-l sprijini.

Extrem de sensibil

O trasatura care marcheaza probabil personalitatea tuturor copiilor nascuti in zodia Pestilor este sensibilitatae extrema. In timp ce Scorpionii ies in evidenta prin vehementa si sentimentele lor extreme, Pestii sunt deosebit de sensibili la cea mai mica schimbare sau nuantarea a sentimentelor, sau la nevoile emotionale sau starile de spirit ale partenerilor lor.
Acest lucru face ca micutul tau nascut in aceasta zodie sa fie cel mai dulce si cel mai grijuliu dintre copiii tuturor semnelor zodiacale. Ca parinte, probabil este o mare placere sa-l vezi cum are grija de copiii mai mici sau propriii frati mai mici decat el, stiind instinctiv de ce au nevoie acestia.
Fiind atat de sensibil la starile si emotiile altora, e foarte usor de disciplinat, o singura privire mai grava ii este de ajuns pentru a-l face sa-si schimbe comportamentul, nu mai este necesar nici macar sa ridici tonul, acest lucru fiind perceput aproape ca o pedeapsa fizica. Cel mai bun mod de a a remedia situatia este sa-i explici ce a gresit si ce poate face pentru a indrepta lucrurile.
Uneori, in urma unei discutii, micutul se poate simti ranit, se supara si se retrage in el insusi. Va fi dificil atunci, dar daca ii lasi timp sa-si revina, va deveni suficient de increzator ca sa iasa la suprafata, in zona lui de confort, asigura-te, insa, ca stie ca esti acolo si poate conta pe sprijinul si dragostea ta.

Mici fiinte intelepte

Spre deosebire de intelectul genial al unui copil Gemeni, inteligenta copilului Peste este de o cu totul alta factura. Din momentul in care sunt capabili sa inteleaga lumea, vei observa ca micutul tau Pestisor are o privire inteleapta, ca si cum ar fi trait mai multe vieti si acum s-a intors pe Pamant pentru a construi un loc mai bun, cu ajutorul intelegerii venite din atata experienta.
O modalitate prin care isi exprima aceasta inteligenta este imaginatia vie pe care o are, pe care si-o arata mai ales prin talentul de bun povestitor. Micutul tau te va incanta cu unele dintre cele mai uimitoare povesti, sau chiar scene din viata reala, care te iau prin surprindere prin tenta lor mistica sau psihologica. Daca vei incuraja aceste tendinte, copilul tau se poate dezvolta armonios si-si va gasi vocatia de vindecator sau psiholog.
Daca esti un adult care nu intelege partea spirituala a vietii, il poti banui pe copilul tau ca spune minciuni. In astfel de momente aminteste-ti ca fiul sau fiica ta nu vor decat sa-ti impartaseasca viziunile lor minunate si felul lor de a vedea viata. Atunci incearca sa alimentezi aceasta oaza de spatiu imaginativ, incurajeaza imaginatia lui stralucitoare si vei incepe sa observi in copilul tau inceputurile unui viitor poet, artist, pictor sau filozof.

Afectuos si plin de compasiune

Ca parinte, ai foarte mari satisfactii atunci cand cresti un copil nascut in zodia Pestilor, din cauza naturii lui dulci, grijulii si intuitive.
Dac se intampla sa fii bolnav si sa nu te poti da jos din pat, micutul tau va avea grija de tine asa cum ai avut si tu grija de el intr-o situatie similara, iti va aduce ceaiul la pat si te va intreba din jumatate in jumatate de ora cum te mai simti.
Din cauza naturii lor sensibile si atente, acesti copii pot fi suprasolicitati si usor de pacalit de colegii lor mai putin seriosi, carora le fac tot felul de servicii consumatoare de timp.
Ca parinte trebuie sa-l inveti nu numai sa-si gestionezemai bine timpul ci si sa spuna “nu” uneori, chiar daca simt compasiune pentru tot ce exista pe lume.
Usor de influentat, usor de inselat, copiii Pesti au nevoie de cantitati uriase de dragoste ca sa faca fata vietii si sa lucreze pentru ca visurile lor sa devina realitate.