Copilul Sagetator

September 24, 2013 at 6:28 pm

Nu fii surprins daca micutul tau Sagetator intra in tot felul de probleme chiar ianinte de a putea face primii pasi. Acestor copii le place sa exploreze dincolo de limitele impuse de parinti, pentru ei viata inseamna a experimenta.

Inima aventuroasa

Nevoile primare ale unui copil Sagetator sunt invatarea si intelegerea, de aceea, ca parinti ai acestuia, ajutati-l sa-si faca viata cat mai distractiva, variata si stimulanta posibil. Vacantele lungi cu familia, aventurile in aer liber si jocurile de-a v-ati ascunselea in spatele casei sunt favoritele lui.
Deoarece Sagetatorul tau are o constitutie atletica, va trebui sa lucreze la excesul de energie, pe care si-o poate echilibra daca se alatura echipei de fotbal sau de inot a scolii.
Mintea lui trebuie stimulata mereu, de aceea o alegere buna ar fi daca i-ai oferi cat mai multe carti sau DVD-uri cu filme documentare, daca ati merge cat mai des impreuna sa vizitati muzee, gradini zoologice sau galerii de arta.
Intelege-i nevoia de libertate, discuta cu el cate-n luna si-n stele si bucura-te de cunostintele lui universale.

Extrem de popular

Copiii Sagetator sunt luminosi, pozitivi, energici, exuberanti si de aceea au un cerc lag de prieteni. Trebuie sa te astepti ca petrecerile aniversare pe care le organizezi in cinstea lui sa nu fie atat de intime pe cat ti-ai dori, sunt mult oameni care doresc sa fie in jurul unui astfel de copil.
Spre deosebire de Leu, care aduna in jurul sau multi adepti deoarece doreste sa fie in centrul atentiei grupului sau, Sagetatorul ii atrage prin personalitatea lui vesela si optimista, fara a face niciun efort si fara a dori sa le capete cu orice pret simpatia.
Fii sigur ca din momentul in care fiica sau fiul tau Sagetator este destul de mare pentru a avea prieteni, telefonul sa nu se mai opreasca de la apelurile acestora, prietenii ii iubesc si ii cauta mereu deoarece ii fac sa rada si sa se simta in largul lor.
Ca parinte al unui astfel de copil, ar fi bine sa-i cunosti prietenii, mai ales in adolescenta, atunci cand sentimentul de libertate e mai puternic si pot pleca de-acasa mai devreme decat ar trebui, pentru a calatori si a cunoaste lumea.

Energic si optimist

Persoanele nascute in acest semn zodiacal sunt cunoscute pentru perspectiva lor vesela asupra vietii si optimismul constituie una dintre cele mai mari bucurii atunci cand cresti un copil Sagetator.
In timp ce parintele unui copil Rac trebuie sa fie atent la starea de spirit a acestui copil, parintele copilului Scorpion sa se ocupe de secretomania acestuia, parintele copilului Sagetator se va delecta cu atitudinea luminoasa, pozitiva, cu simtul umorului dezvoltat al acestui mic clovn. Ori de cate ori acest copil rade, toata lumea din jur e bucuroasa de veselia lui.
Pe masura ce creste, copilul Sagetator va calatori peste tot prin casa, apoi prin cartier si apoi in intreaga lume, curiozitatea si energia lui sunt nemarginite.
Inca de mici reactionaeaza impotriva ordinelor, se supun numai daca acestea sunt logice, mintea lor iscoditoare si dreapta analizeaza intotdeauna ce li se cere. Tu, ca parinte trebuie sa faci apel la simtul lui de dreptate si la onestitatea sa.
Chiar daca copilul tau Sagetator nu arata prea mare interes catre un sport anume, pentru ca detesta sa faca ceva din obligatie, dragostea lui de actiune si energia sa se pot indrepta catre alte activitati, cum ar fi cataratul in copaci sau dansul.
Copiii Sagetator, ca si adultii din acest semn au o vitalitate incredibila si pot rezista mult timp trecand de la o activitate la alta fara sa oboseasca. Cu toate acestea, sunt putine acticitati care sa le suscite interesul o perioada mai lunga de timp,dupa care pot deveni capriciosi si iritabili.

Spirit liber si intelept

Una dintre prioritatile copilului Sagetator este libertatea personala, de aceea, daca nu are camera lui, macar asigura-i un spatiu personal delimitat clar de restul locuintei.
Pentru Sagetatori scoala nu este foarte importanta, totul depinde de entuziasmul lor. Daca se plictisesc, nu vor fi elevi buni, dar daca vor gasi subiecte interesante, vor invata foarte repede. Este foarte usor pentru ei sa invete limbi straine si sunt foarte pasionati de religie.
Trebuie sa stii ca acesti copii nu pot fi motivati in primul rand de putere, bani sau succes material. Ei se simt cel mai bine atunci cand calatoresc liber in lumea de idei, filozofie si adevaruri esentiale ale omenirii. Departe de a fi cu capul in nori, ei sunt interesati mai degraba de cum functioneaza un sistem, o institutie si cum pot fi imbunatatite acestea pentru omenire.
Simbolul acestui semn zodiacal este centaurul, jumatate om si jumatate cal, centaur care in mitologia romana era intelectual, profesor. Deci te poti gandi la mica ta Sagetatoare ca la un profesor in devenire, un vindecator sau un scriitor care calatoreste in intreaga lume, culegand sau narand povesti ale altor oameni si ale altor culturi.