Copilul Scorpion

September 24, 2013 at 6:05 pm

“Apele linistite sunt adanci.”Aceste cuvinte pot descrie perfect pe fiica sau fiul tau Scorpion. Se joaca cuminte in camera lui dar se pot intampla o multime de lucruri sub suprafata lui calma. Ca parinte probabil ca nu vei afla niciodata totul despre ceea ce face sau gandeste micul tau Scorpion, pentru ca rareori acesti copii dezvaluie totul.

Ascuns si misterios

Copiii Scorpion au o vointa puternica, pasionata si intensa, iar necesitatea de a se simti in siguranta ii impinge catre tendinta de a-i controla pe ceilalti, de multe ori fara a costientiza acest lucru.
Acesti copii au o gama intreaga de sentimente si trairi pe care si le-ar putea intelege mai bine daca s-ar simti apropiat de tine si ti le-ar impartasi.
El poate parea afectuos, distant, devotat, obsesiv, iubitor, dar are si o tendinta catre manipulare, nu numai a celor din familie.
Copiii Scorpion sunt foarte atrasi de mistere si l-ai putea surprinde pe copilul tau de la o varsta frageda citind romane de suspans sau vizionand filme de groaza.Deoarece este foarte probabil sa aiba un comportament razbunator si agresiv, trebuie sa-l inveti de timpuriu importanta iertarii si a relatiilor echilibrate cu cei din jur.

Sentimente intense

Copiii Scorpion sunt foarte greu de multumit si au un comportament dificil. Inca de mic copilul tau actioneaza diferit fata de alti copii, in toate situatiile in care e pus. Emotile lui puternice il determina sa treaca de la iubire la ura, atunci cand prietenii lui, de exemplu, nu se sincronizeaza perfect cu dorintele lor puternice.
Copilul Scorpion nu cunoaste jumatatile de masura, el doreste totul sau nimic intr-o relatie cu un coleg sau cu un parinte, e loial atunci cand e vorba de cei dragi sau nepoliticos si total dezinteresat atunci cand i-ai gresit cu ceva.
Copiii nascuti in acest semn zodiacal sunt sinceri si spun lucrurilor pe nume, dar in chestiunile personale sunt foarte rezervati. Ei au nevoie sa stie ca secretele lor sunt in siguranta, de aceea ar fi bine sa-i oferi aceste conditii in camera lui, pe care sa si-o pastreze ca pe un sanctuar.

Extrem de inteligenti

Inca de mic copilul tau face dovada mintii sale ascutite si a nivelului ridicat de inteligenta nu numai fiind primul in clasa lui ci si prin capacitatea de a intui perfect caracterul celor din jur.
Scorpionii au talentul de aprivi direct in inima oamenilor si de a gasi acolo adevarul, de aceea e bine ca intotdeauna sa fii sincer cu el si sa-i spui excact ceea ce simti. Va fi greu sa mai aiba incredere in tine daca si-a dat seama ca l-ai mintit.
Copilul Scorpion are o intuitie remarcabila si are vise semnificative sau premonitorii inca de la o varsta frageda. E foarte atras de tainele vietii, de magie si de mister, de aceea poate face la maturitate o cariera stralucita de anchetator.
Ca parinte, poti sa-i oferi cadou un microscop sau un set de chimie, pentru a contribui la dezvoltarea acestor calitati innascute. Mintea lui patrunzatoare are capacitatea de a intelege concepte abstracte, folositoare in educatia lui ulterioara.
E bine totusi sa-l incurajezi pe acest copil sa aiba si activitati sportive, pentru eliberarea potentialului energetic mare. Fara deconectarea si aerisirea pe care o aduce activitatea fizica copilul tau poate deveni enervant si agresiv.

Nevoie de disciplina

Nu este un secret faptul ca Scorpionii sunt niste fiinte puternice prin natura lor, ei stiu exact cine sunt si ce pot face, de aceea, ca parinte, e greu sa faci fata unui copil nascut in aceasta zodie.
Trebuie sa dai dovada de mult tact, prin adoptarea unui echilibru fin intre disciplina si intelegere. Daca ai un stil dictatorial si violent, copilul tau va invata ca puterea este totul, ca cel puternic are intotdeauna dreptate.
Daca esti un parinte mai slab si cedezi in fata puterii lui de convingere si a personalitatii sale puternice, va invata sa fie manipulativ si intrigant.
Cea mai buna solutie e sa-i arati iubire neconditionata, in acelasi timp stabilind anumite reguli pe care sa le respecte atat in familie cat si in societate.
Ca parinte nu trebuie sa-ti impui vointa in legatura cu cariera pe care sa o urmeze, el stie cel mai bine ce e necesar sa faca pentru a-si atinge obiectivele.
E minunat sa-l sustii cat poti atunci cand inca depinde de tine, pentru ca atunci cand va pleca de-acasa, indiferent de ceea ce va alege sa faca, va face bine si se va intoarce invingator.