Copilul Varsator

October 31, 2013 at 6:21 pm

Micuta ta doreste sa incerce alimente neobisnuite, ca ardei iute, branzeturi aromate sau stridii? Isi petrece ore intregi in camera ei “inventand” ceva tehnic sau demontand telecomanda?
Copiii Varsator sunt atrasi de neobisnuit si de noi experiente si vor sa-si satisfaca curiozitatea prin orice mijloace.

Inteligent si curios

Copiii nascuti in zodia Varsatorului sunt rebeli, independenti si foarte speciali, personalitatea lor avand o multitudine de fatete.
In copilarie sunt agitati si mereu in miscare, iar in cele mai multe cazuri nu sunt ascultatori.
Inteligenti si curiosi, micii Varsatori sunt foarte atrasi de obiectele in miscare, de culorile vii, in general de tot ce e animat. De aceea, tu, ca parinte, trebuie sa fii foarte atent si sa-i supraveghezi atent atunci cand incep sa mearga.
Aparatele electronice ca televizoarele, calculatoarele, camerele video exercita o atractie de neoprit asupra micului Varsator, care-si misca degetele neobosit pe toate butoanele posibile.
Daca ai echipamente electronice sofisticate la domiciliu, invata-l de mic sa le foloseasca, nu-i interzice sa le atinga. Mintea lui in permanenta iscoditaore va gasi momentul cand nu esti atent si va dezasambla blenderul sau telefonul, si, incredibil, dupa ce au fost reasamblate, aparatele s-ar putea sa functioneze mai bine.
Spre deosebire de copilul nascut in zodia Pestilor, acest copil nu se multumeste sa stea cuminte, completand, fila cu fila, cartea de colorat adusa de Mos Craciun, el isi foloseste zi de zi inteligenta pentru a-si crea propriile aventuri.

Creativ si original

Libertatea si individualitatea fac parte dintre nevoile primare ale copilului Varsator, astfel, ca parinte, trebuie sa-i dai o multime de spatiu si de autonomie. In cazul in care nu-i ingadui o asemenea exprimare, poate deveni rebel sau din contra, incapatanat si deprimat.
Atunci cand a gasit ceva interesant, invata foarte repede, insa se si plictiseste foarte usor, de aceea e mereu in cautare de ceva nou. Ca parinte, trebuie sa fii foarte inspirat atunci cand alegi o scoala pentru acest copil, el are nevoie de stimulare constanta, iar o educatie conservatoare ar putea sa-i franga aripile.
Vibratiile mentale ale micului Varsator sunt conectate la viitor mai degraba decat la trecut. Creativitatea si originalitatea sa, sunt impresionante si este foarte important sa si le dezvolte de mic.
Desi copiii Varsator in general au un simt artistic dezvoltat, creativitatea lor nu se limiteaza la arta, pot fi de asemenea inventatori foarte buni. Le place mult literatura science-fiction si toate lucrurile legate de univers sau natura, au o gandire progresista, iar perspectiva asupra lumii poate conduce la idei inovatoare de rezolvare a problemelor globale.
Copilul tau Varsator te poate surprinde cu alegerile pe care le face in viata, dar daca ai mintea deschisa, vei observa ca gandeste ca un geniu si ca e doar o problema de timp pentru a gasi cea mai buna modalitate de a dovedi ca intr-adevar este un geniu.

Liber si independent

CopiiiVarsator sunt foarte sociabili si isi gasesc prieteni din toate categoriile sociale, avand toate tipurile de personalitate.
Le place mult sa stea in mijlocul copiilor si chiar si cei mai mici dintre ei vor avea o multime de parteneri de joaca.
In acelasi timp, ei nu sunt atasati emotional de nimeni, pentru ei apropierea si dragostea nu inseamna decat schimb de idealuri si proiecte, nu imbratisari, nici macar ale unui parinte.
Motivul pentru care majoritatea copiilor Varsator prefera sa se distanteze din punct de vedere emotional de cei dragi este nevoia primara de independenta personala.
Neconventionali, originali si excentrici, acesti copii nu suporta nicio limitare impusa din exterior. Daca vrei ca copilul tau sa fie normal, fericit si luminos, nu-i impune ore de masa sau program de studiu. Totusi, trebuie sa-i explici inca de cand e mic, in mod rational si logic, de ce trebuie sa aiba anumite reguli de comportament acasa sau in societate in general.
Interesant este ca exista si copii Varsator cu o tendinta puternica catre conventionalism, disciplinati, uneori zgarciti si fixisti in urmarea anumitor rutine zilnice formate in timp.
Oricum, conventionali sau neconventionali, sunt atasati propriului sistem de valori si-si urmeaza propriile norme, nu pe cele stabilite de altii.

Vizionarii zodiacului

Asa cum simbolul Varsatorului este purtatorul de apa, asa si oamenii nascuti in acest semn zodiacal sunt dornici sa-si reverse darurile constand in ganduri si idei, asupra omenirii.
Varsatorii, indiferent daca sunt copii sau adulti, sunt determinati sa faca lumea un loc mai bun.
De aceea, s-ar putea sa fii surprins de latura incapatanata a copilului tau, atunci cand iti spune ca nu se mai duce la anumite cursuri din cauza profesorului ignorant sau nepoliticos. Ca parinte trebuie sa-l ajuti pe acest copil sa gaseasca o modalitate de a lucra si a apartine sistemului, mentinandu-si totusi integritatea personala.