Cuadratura Jupiter – Neptun – Concluzii pe intelesul tuturor

September 12, 2019 at 3:53 pm

Inca nu era ziua si vecina mea uda florile din fata blocului. Si nu numai pe cele din fata scarii ei, a carat cateva galeti de apa si a udat toate florile din fata blocului nostru. Parca m-ar fi udat pe mine, dintr-o data mi-a crescut nivelul de energie, pentru ca mi-a colorat intr-o nuanta mai optimista dimineata.

In ultima vreme am fost luata de valul stirilor si evenimentelor care au tinut sa-mi dovedeasca latura intunecata a naturii omenesti, uitand de convingerea mea ca oamenii  au de fapt un fond de bunatate si compasiune ce asteapta sa fie exploatat.

Si chiar daca pragul dintre vara si toamna vine la pachet cu ceva melancolie, perspectiva viitorului apropiat s-a imbunatatit mult doar datorita efortului generos al unui om pe care-l cunosc.

Inainte ca grupul de planete din Fecioara sa se mute in Balanta si sa formeze cuadraturi cu Saturn, nodurile Lunii si Pluton din Capricorn, care pentru semnele cardinale inseamna multa actiune, avem sa tragem niste concluzii. Pentru ca intelesul astrologiei este mai mult decat horoscopul pe care-l citim din amuzament sau caracteristicile zodiei in care ne-am nascut, inseamna autocunoastere si o perspectiva mai larga asupra ciclurilor planetare care ne influenteaza intr-o luna, un an sau un deceniu. Si cu cat intelegem mai mult uneltele astrologiei, modelele astrologiei aplicate propriei harti natale, cu atat devenim mai constienti ca viata nu este doar un lant aleatoriu de evenimente ci un instrument de autocunoastere si crestere personala.

Cuadratura Jupiter-Neptun a fost prezenta intregul an 2019, cu accente mai puternice in cursul lunilor ianuarie, iunie si septembrie, cand energia aspectului ne-a presat sa gasim un echilibru intre cele doua forte aflate in aspect dinamic,  Sagetatorul si Pestii. Atat Jupiter, cat si Neptun sunt doua dintre cele mai idealiste planete, iar deplasarea lor prin doua semne mutabile indica un potential transformator nelimitat atat la nivel personal, cat mai ales colectiv. Asa cum am experimentat intregul an 2019, a fost vorba mai ales despre confuzie si amagire, urmata de amaraciunea deziluziei. Totusi, apropiindu-ne de finalul perioadei in care cuadratura a fost activa, trebuie  sa-i gasim si partile bune, mai ales daca am reusit sa lucram corect cu ea.

Aspectul de cuadratura dintre doua planete provoaca o tensiune intre zonele din viata noastra energizate de acestea, zone in care lucrurile au nevoie de transformare urgenta. Pe masura ce am depasit varfurile din ianuarie, iunie si acum septembrie, devenim constienti de sursele de tensiune din aceste zone si care necesita o actiune pentru a le rezolva. Rezolvarea implica de fapt gasirea unui echilibru stabil care sa sa permita acestor domenii de viata sa coopereze si sa se dezvolte armonios. Criza de incredere in structuri, convingeri, idealuri comune sau proprii , in lucruri care s-au dovedit de-a lungul anului 2019 prea bune ca sa fie adevarate, ne va determina ca pe viitor sa devenim mai circumspecti si sa avem in vedere si sustinerea in realitate a viziunilor noastre.

Odata ce vechile convingeri se dizolva, pe masura ce tranzitul acesta se va incheia de la sfarsitul lui septembrie incolo, vom fi capabili sa gasim altele mai conforme cu persoanele care am devenit intre timp. Directia ce o avem de parcurs din octombrie incolo si apoi in intregul an 2020, cat Jupiter se va deplasa prin Capricorn, ni se va revela prin claritate asupra planului pe care-l avem de urmat in viata personala, in relatii, in cariera, adica acolo unde este necesara constientizarea, trezirea la realitate. Asa ca chiar daca aspectul acesta care a durat atat de mult ne-a cam zguduit ceea ce consideram noi ca ar fi scopurile, idealurile sau credintele noastre, cele care vor supravietui confruntarii cu realitatea ne vor aduce multa implinire in viitor.

Daca doresti sa afli care sunt zonele energizate de cuadratura Jupiter-Neptun pe astrograma natala si care este mesajul de care sa tii cont din octombrie incolo, iti pot raspunde in cateva cuvinte.