Da vina pe Mercur retrograd

October 15, 2019 at 4:39 pm

Tii minte momentele acelea in care pare tot ceea ce faci nu functioneaza, te tine pe loc, sau te face sa te simti jalnic? Cel mai adesea, in asemenea momente de disconfort, chiar daca nu e o solutie de moment, imprejurarile iti cer sa schimbi ceva, de preferinta in tine.

Inertia e atat de mare, cel putin in cazul meu, incat as vrea sa schimb ceva-ul acela, dar sa continui sa fac toate celelalte lucruri ca si pana acum. Asa ca ajung sa raman blocata pana in momentul in care apare o circumstanta exterioara care ma impinge in necunoscut sau, uneori, fac alegerea schimbarii in mod deliberat, dar numai atunci cand suferinta de a ramane blocata in tipar e mai mare decat frica de nou.

Daca ar fi sa pot da anii inapoi, as fi mai relaxata, as lua lucrurile mai usor, pentru ca pana la urma, cu toate grijile pe care mi le-am facut, rezultatul a fost cel putin dintr-un punct de vedere, la final, bun. Daca ma uit in urma, imi dau seama ca tunelul dificultatilor prin care am trecut a avut o lungime limitata, iar la capatul lui a existat intotdeauna o luminita calauzitoare.

In urmatoarele saptamani, daca sunt zile in care ai parte de momente dificile, cand traficul e mai aglomerat decat te-ai asteptat si risti sa fii asteptat la poarta de imbarcare sau la o intalnire importanta,  cand mouse – ul, computerul sau imprimanta dau semne de oboseala, cand planurile ti se schimba de la o ora la alta sau nimeni nu intelege ce vrei sa spui, poti da vina din nou pe Mercur retrograd. A venit iar  vremea sa incetinim, sa reflectam mai mult asupra situatiilor cu care ne intalnim iar si iar, invatand lectiile pe care le-am tot amanat, pentru ca, daca nu, vom cadea din nou in capcana lor cat de curand.

E drept ca in momentul de fata Mercur nu e retrograd de tot, a intrat in perioada de umbra, adica cele doua saptamani de dinainte de retrogradarea propriu-zisa, in care trebuie sa ne luam masurile de precautie necesare pentru saptamanile in care lucrurile par sa se blocheze. Fiind vorba despre agitatie nervoasa, anxietate, dificultati in comunicare si in tehnologie, intarzieri in calatorii sau pierderi de obiecte, e clar ca in aceste doua saptamani ar trebui sa ne pregatim cumva psihic, permitandu-ne sa incetinim ritmul in care functionam in mod obisnuit. Sa avem mai multa grija de noi insine, hranindu-ne corpul si mintea, obisnuindu-ne sa fim mai atenti, mai organizati, facand copii de siguranta datelor din computere, paroland ce este necesar si mai ales inarmandu-ne cu rabdare. De fapt, probabil ca cei mai sensibili dintre noi au simtit deja umbra lui Mercur incetosandu-le mintea, fragmentandu-le sirul vorbelor sau gandurilor, aducandu-le din trecut persoane sau situatii ce au nevoie de clarificare.

Pentru o mai buna sincronizare, iata care este calendarul ultimei retrogradari a lui Mercur de anul acesta:

11-31 octombrie – Prima perioada de umbra, cand planeta parcurge in miscare directa zona 11 – 27 grade Scorpion, stationand cateva zile la gradul 27 Scorpion, acolo unde cei care au planete sau puncte sensibile pe harta natala vor simti mai acut “beneficiile” retrogradarii.

31 octombrie – 20 noiembrie – Perioada de retrogradare propriu-zisa, cand se misca inapoi, parcurgand zona 27 – 11 grade Scorpion in sens invers, stationand din nou cateva zile la gradul 11 Scorpion, pana se acomodeaza din nou la schimbarea de directie. La fel, cei care au planete sau puncte sensibile in jurul acestui grad, vor simti mai puternic intarzierea, blocajul.

20 noiembrie – 7 decembrie – Perioada de umbra post-retrogradare, adica cea in care parcurge a treia oara arcul de cerc 11 -27 grade Scorpion si parasind zona retrogradarii.

Nu numai nativii Scorpion vor fi in situatia de a da vina pe Mercur retrograd, sau semnele fixe in general, care se afla in aspecte dinamice cu Scorpionul, cu totii vom fi constienti intr-un fel sau altul ca, desi suntem atrasi sa facem anumite lucruri, cum ar fi sa negociem, sa semnam anumite contracte, sa cumparam computere, telefoane, masini sau obiecte care ajuta in general la comunicare, sau sa calatorim, actiunile respective intampina anumite obstacole sau intarzieri. Din experientele anterioare, daca am fost atenti la perioadele cand am cumparat, semnat sau calatorit in perioadele de retrogradare ale lui Mercur, am inteles ca am intampinat probleme, ca unele detalii importante le-am trecut cu vederea si am ales gresit. Eu si multi cunoscuti ai mei am trait pe propria piele o multime de intarzieri, de la luarea deciziilor pana la amanarea orei de plecare a avioanelor, pierderi inexplicabile sau stergeri din greseala a unor lucrari din calculator, directionari gresite ale e-mail-urilor, device-uri care n-au rezistat in timp sau pe care nu le-am folosit.

Schimbarea parametrilor de functionare ai planetei Mercur, care influenteaza procesele de gandire si abilitatile de comunicare, nu trebuie sa ne sperie, dar nici sa o ignoram, daca stim ceva despre ea, fie citind un articol precum acesta, pe internet. Stim ca traim intr-un ritm generator de stres, in care asteptarile nu ne sunt respectate, in care avem parte de tot felul de schimbari sau influente negative. Acestea ne fac sa fim neatenti, sa facem greseli, sa traim pe fuga, cu un picior in viitor, nicidecum apreciind si savurand momentul prezent. Perioadele in care micuta planeta Mercur pare ca se intoarce pe cer si ne batatoreste inainte si inapoi un arc de cerc de pe harta natala, sunt foarte folositoare pentru a ne opri, a analiza si a reevalua situatiile aduse in atentie de momentul prezent. Este o perioada in care intuitia este mai puternica decat de obicei si vom sti mai usor ceea ce avem de facut in continuare.

Cum de data aceasta semnul de apa, fix al Scorpionului este cel care gazduieste retrogradarea, o putem folosi pentru a patrunde sub suprafata lucrurilor catre secretele din interior, de orice natura ar fi ele, emotionala, erotica sau financiara. Cu siguranta, vom descoperi macar o parte dintre fisurile care s-au strecurat de-a lungul timpului in zona pe care o ocupa Scorpionul in harta natala personala si poate vom gasi o modalitate noua de exprimare a celor mai intime dorinte neeplorate pana acum.