De ce Astrologia…?

June 25, 2013 at 6:45 pm

 

Astrologia functioneaza ca si pictura, asa cum aceasta prezinta un punct de vedere particular asupra subiectului, la fel, desenarea hartii natale permite astrologului sa construiasca o schita sumara a persoanei,  care devine din ce in ce mai rafinata in timpul discutiei acestuia cu clientul.

Folosirea simbolismului astrologic descopera intuitiv complexitatea personalitatii umane, individualizata dar perfect integrata in marea comunitate umana. Astrologia e modalitatea de a imagina lumea in mod diferit, un mod alternativ de intelegere a realitatii.

Mergem la astrologi nu ca sa stim cu o secunda inainte ce ne asteapta ci mai curand sa gasim adevarul existentei noastre. La fel ca si alchimistii in cautarea pietrei filozofale, toti dorim revelatia misterului primordial, sperand sa facem parte dintr-o ordine superioara care sustine macar putin matricea fiintei noastre.

Astrologia nu este o modalitate de a ghici viitorul ci de a prevedea viitorul. Cu ajutorul astrologiei putem spune daca suntem mai vulnerabili in anumite aspecte ale vietii noastre sau daca exista o perioada in care putem risca, datorita conditiilor favorabile.

Domenii in care isi gaseste aplicabilitate astrologia:

  1. Cunoasterea personalitatii

Exista momente in viata noastra in care nu mai stim cine suntem, comportamentul in diferite situatii ne sperie si ne pierdem increderea in noi insine si in viitor.

Prin intermediul astrologiei aflam aspecte ale personalitatii noastre, negative sau pozitive, pe care stapanindu-le pe unele sau cultivandu-le pe celelalte, ne putem imbunatati viata afectiva, spirituala, cariera sau afacerile, relatiile.

Cu cat ne cunoastem mai bine, cu atat vom contribui la schimbarea in bine a lumii, pentru ca o schimbare in bine a mediului in care traim nu poate fi facuta decat incepand cu schimbarea proprie.

  1. Educatia

Astrologia ne poate da indicatii practice pentru metoda de educatie a copilului, pentru dezvoltarea lui armonioasa. Parintii pot afla mai devreme care sunt tendintele caracterului copiluluilor si ce metode de educatie sunt mai eficiente.

  1. Viata afectiva

Astrologia poate defini modelul de partener care ne intregeste personalitatea si cu care putem avea o viata frumoasa si armonioasa. Cu ajutorul astrologiei ne putem intelege mai usor sentimentele, perioadele in care suntem mai vulnerabili si in care putem fi raniti mai usor. Constientizand reactiile pe care le putem avea, putem preveni anumite situatii sau le putem depasi mai usor.

  1. Cariera

Astologia poate da indicatii pretioase asupra naturii meseriei sau activitatii pe care le putem desfasura cu succes. Aflarea cat mai devreme a vocatiei tanarului aflat la inceput de drum poate conduce la evitarea ratarii carierei si la mobilizarea lui pentru construirea unei cariere de succes.

Cu ajutorul astrologiei putem alege momentul de angajare intr-o noua afacere sau de abandonare a uneia vechi.

  1. Casnicia si sexualitatea

Este foarte util ca la inceputul casniciei cei doi tineri sa cunoasca perspectivele relatiei lor, aspectele particulare ale comunicarii dintre ei, pentru a gasi cele mai potrivite metode de imbunatatire a relatiei. Astrologia poate prevedea perioadele mai dificile in care relatia matrimoniala poate suferi si caile de ameliorare sau de rezolvare.

  1. Afacerile

Cu ajutorul astrologiei putem gasi momentul favorabil pentru inceperea unei noi afaceri, putem afla perioadele propice semnarii unui nou contract, ca si perioadele favorabile dezvoltarii sau in care se recomanda investitiile.

  1. Sanatatea

Astrologia ne arata predispozitiile maladive, precum si modul in care pot fi prevenite bolile. Prin studiul hartii natale putem afla trasaturile de baza ale trupului, mintii si sufletului, perioadele dificile din punct de vedere fizic precum si natura bolii. In cazul unei eventuale operatii, cu ajutorul astrologiei putem stabili cu exactitate data si ora la care aceasta sa aiba loc, astfel incat sa fie evitate riscurile.