Eclipsa de Soare – Luna Noua in Rac – Unde ma potrivesc eu aici?

July 7, 2018 at 6:15 pm

Multi dintre noi nu stim cat de speciali suntem, ce ne caracterizeaza, ce talent natural pe care sa-l impartim cu ceilalti, avem. Intr-o lume in care succesul se masoara in popularitatea castigata in toate felurile, de frica ridicolului aproape ca ne dorim sa trecem prin viata cat mai neobservati.

Nu tuturor ne place sa fim in centrul atentiei, insa, poate ca uneori este cazul sa faci ca vocea ta sa se faca auzita, sa preiei conducerea macar pentru cateva momente. Sa lasi inhibitia de-o parte si sa-i permiti inimii si talentului sa se deschida in fata celorlalti, fie si doar pentru  a le aduce bucurie.

Majoritatea oamenilor cauta in afara posibilitati pentru a obtine succesul, uitand ca o cale mai usoara si mai plina de satisfactii este aceea de a  cauta in interior, descoperind acel lucru pe care-l pot oferi lumii, pe care nimeni altcineva nu-l poate oferi. Pentru oricine timpul petrecut in fata reflectoarelor este scurt, cei mai multi muncesc o viata pentru un moment de recunoastere, de ce nu ti-ai permite si tu, macar acum, o secunda de magie?

Peste cateva zile, pe 13 iulie la ora  5.48 ora Romanaiei, are loc o eclipsa partiala de Soare, pe fondul unei conjunctii Soare – Luna la gradul 20 si 41 de minute in zodia Racului, grad al carui simbol sabian este “O primadona cantand”. Simbolul ne sugereaza emotia pe care o avem in fata talentului aplaudat la scena deschisa si ne face sa meditam asupra propriilor capacitati sau talente carora nu le-am dat inca voce, care mocnesc inauntrul nostru sau asupra carora nu am lucrat suficient si de aceea sunt inca necunoscute.

Care sunt lucrurile care iti placeau atunci cand erai copil? La ce visai ca o sa ajungi atunci cand vei creste? De ce faci anumite alegeri si te bucuri de anumite activitati? De ce esti mai bun la unele lucruri decat la altele? Ce te captiveaza intr-atat incat sa uiti de trecerea timpului? Ce foc arde in tine in acest moment? Vom avea la dispozitie toata vara si poate tot ce ne-a mai ramas din anul 2018 pentru a raspunde la aceste intrebari, dar si altora care tin de nevoia acuta de schimbare si de transformare a ceva important din viata noastra.

Eclipsa de Soare din 13 iulie este prima din seria de eclipse ale verii 2018, urmata de o eclipsa totala de Luna, pe 27 iulie, cu Luna si Soarele la 4 grade si 44 de minute pe axa Varsator-Leu  si de o alta eclipsa de Soare pe 11 august, o faza de Luna noua la 18 grade si 42 de minute Leu. Aceasta prima eclipsa este prima si dintr-o serie de eclipse care vor avea loc pe axa Rac-Capricorn in urmatorii 2 ani, cat timp nodurile lunare vor traversa cele doua zodii si vor aduce in prim plan gasirea unui echilibru intre viata publica  si viata din interiorul familiei.

Asa ca ceea ce traim in aceasta perioada este o avanpremiera la emotiile si evenimentele care se vor manifesta in urmatorii ani si are legatura cu sentimentul de “acasa”, de familie, de securitate emotionala, maternitate, domiciliu pe termen lung, asta la nivel personal. La nivel colectiv este vorba despre exact ceea ce traim noi aici, in Romania, reactii emotionale ale colectivitatii vis a vis de clasa politica, ce vor culmina probabil cu evenimente bruste, neasteptate, legate de conducatorii acestei natii, situatii care vor restabili cumva echilibrul de moralitate atat de mult asteptat.

Mediul in care se desfasoara aceasta eclipsa  include in primul rand prezenta unui Jupiter tocmai revenit la miscare directa,   care sper ca va da tonul unei reveniri spectaculoase in ceea ce priveste credinta, moralitatea  si dreapta judecata. Acest aspect, precum si prezenta in fundal a doua mari triunghiuri, unul pe semne de pamant (Uranus-Taur, Venus-Fecioara, Saturn-Capricorn), iar celalalt pe semne de apa (Luna noua-Rac, Jupiter-Scorpion, Neptun-Pesti), atenueaza opozitia Soarelui si Lunii la planeta Pluton, care aduce in ecuatie izbucniri emotionale violente si comportamente manipulatoare sau obsesive care pot degenera in conflicte majore, mai ales la nivel colectiv. Faptul ca semnele de apa si de pamant sunt activate de planete usureaza sarcina acestei eclipse transformatoare, dandu-ne speranta ca  vom raspunde corespunzator cerintelor problemelor ce se vor rezolvate.

Mai mult decat oricand trebuie sa fim atenti la ce spunem si la modul in care o spunem pentru a nu intensifica divergentele aparute din dorinta de a ne apara punctele de vedere legate de propria libertate sau individualitate. Planeta Marte, in plin proces de retrogradare, face in timpul eclipsei o conjunctie cu Nodul Sud din Varsator, lucru care poate provoca tensiuni interne mai ales celor care au planete personale sau ascendentul in zona 6-8 grade ale semnelor fixe, Taur, Leu, Scorpion si Varsator. Insa, asa cum izbucneste de brusc, tensiunea se disipa la fel de repede, mai ales daca se acorda suportul emotional cuvenit.

Calmul care se instaleaza pe cerul astrologic in saptamana de dupa eclipsa ne ofera o oaza de liniste inaintea eclipselor ce vor urma, permitandu-ne sa ne constientizam locul de pe drumul ce ni se asterne in fata.