Eclipsa totala de Soare – Luna Noua in Leu – 21 august 2017

August 13, 2017 at 4:50 pm

Basmele noastre sunt pline de feti frumosi supusi la tot felul de incercari de catre imparatii vremii si recompensati ulterior cu mana iubitelor fiice si cu jumatate din imparatii. Drumul lui Fat Frumos, presarat cu obstacole, suferinte si frici simbolizeaza procesul de formare al oricaruia dintre noi, pentru a deveni persoana matura si responsabila, constienta de cine este cu adevarat.

Si in basme, si in viata reala, personajele negative si evenimentele care se intersecteaza cu drumul eroului  sunt esentiale si necesare. Oricat de greu de depasit ar fi, ele acceseaza zonele cele mai profunde ale sufletului, pentru a scoate la exterior forta interioara, singura  care poate invinge raul de la suprafata.

“A fost odata ca niciodata…” Ieri, azi si maine se contopesc intr-un timp nedefinit in care experimentam tot ce e necesar pentru a afla cine suntem. Numai ca din cand in cand, necesitatea devine mai pregnanta si ne cere sa ne scoatem mastile stiute si nestiute, soptindu-ne insistent: descopera-te pe tine insuti…descopera-te pe tine insuti…descopera-te pe tine insuti…

Se pare ca unul dintre aceste momente a sosit, odata cu arsita de august, racorita din cand in cand dar nu suficient, cu cativa stropi de ploaie. Cel mai asteptat eveniment astronomic si astrologic al anului, eclipsa totala de Soare care va avea loc pe 21 august la ora 21.30 ora Romaniei ne va pune in miscare, chiar daca nu este vizibila din Romania. Desi avem cel putin o eclipsa solara in fiecare an, o eclipsa totala de Soare este un eveniment astronomic rar, cu implicatii astrologice pe termen lung.

O eclipsa de Soare este o Luna Noua mai speciala, cu atat mai mult aceasta, care intalneste Soarele cu Luna in zodia Leului a doua oara intr-un interval de o luna. Prima Luna Noua in Leu a avut loc pe 23 iulie, la gradul 0 si 44 minute Leu si am scris despre ea aici, aceasta de acum se focalizeaza asupra gradului 28 si 53 de minute tot in zodia Leului, ceea ce pune presiune asupra celor care au planete personale sau puncte sensibile la granita dintre Leu si Fecioara sau dintre Varsator si Pesti.

La nivel mondial se pare ca tandemul de eclipse din aceasta luna isi indreapta atentia asupra SUA, in primul rand deoarece aceasta eclipsa totala de Soare este vizibila din toate cele 48 de state ale Americii, dar si datorita existentei unei similitudini intre harta momentului eclipsei si harta presedintelui Trump. Toti astrologii importanti ai lumii isi dau cu parerea si asteapta cu nerabdare efectele pe termen lung ale eclipsei, pentru a le include in bazele de date reale pe care se bazeaza astrologia.

La nivel personal, ca orice Luna Noua, este un moment pentru noi inceputuri in domeniul pe care-l ocupa Leul pe harta natala a fiecaruia dintre noi. Apropierea de steaua fixa Regulus si aspectul armonios pe care-l face conjunctia Soare-Luna cu planeta Uranus din Berbec indica ambitie, succes, entuziasm si inovare. Asa cum energia oricarui moment de Luna Noua poate fi folosit pentru a progresa mai usor in directia dorita, cu atat mai mult surplusul de energie si ambitie pe care-l imprima apropierea de Regulus si de planeta Marte ne da forta si increderea de a face schimbari indraznete, cu efecte pe termen lung.Pentru ca o eclipsa focalizeaza o energie mult mai mare decat o Luna Noua si are efecte nu numai pe o perioada de 30 de zile, pana la urmatoarea Luna Noua, ci chiar pe o perioada de trei ani de-aici incolo.

De fapt, acesta eclipsa face parte dintr-o serie de eclipse din care a facut parte si eclipsa de Soare din 11 august 1999, vizibila si de la noi din tara. Fiecare dintre noi, daca ne gandim mai bine, putem localiza eclipsa din 1999 pe traseul vietilor noastre, ce efecte si in ce domenii  a initiat schimbari. Cumva, lucrurile vor fi asemanatoare, insa diferenta de unghi pe care se concentreaza energia va include in raza de actiune si alti oameni. Insa, te poti gandi la ceea ce s-a intamplat semnificativ in viata ta acum 18 ani si cum acel ceva a reprezentat elementul declansator al aparitiei celui care esti acum.

Si atunci, si mai ales acum, schimbarile nu vor fi vizibile imediat. In primul rand deoarece, asa cum discul Lunii blocheaza pentru moment lumina Soarelui in timpul eclipsei, pauza de intuneric temporar dandu-i forta Soarelui sa revina mai puternic si mai luminos in inaltul cerului, la nivel personal se initiaza un moment de trezire spirituala ce se intinde in timp. In al doilea rand, planeta Mercur este in plin proces de retrogradare si arunca un val de incertitudine si oboseala mentala care ne impiedica sa vedem intreg peisajul. Intuitia ne arata cumva calea si ne insufla dorinta de a sparge tiparele, adaugand doza perfecta de optimism si incredere in planurile viitoare. Claritatea insa lipseste, asa ca cel mai intelept lucru este sa ne alegem cu atentie cuvintele, actiunile si persoanele cu care mergem la drum si desi presiunea catre decizii importante este mare, sa asteptam ca valul iluziei sa se risipeasca, descoperind adevarul.

Si, la fel ca Fat Frumos in luptele sale cu raul intruchipat de Zmeul Zmeilor, sa ne descoperim sub mormanul de ego cu care facem fata realitatii acestei lumi iluzorii, farama de suflet, flacara incandescenta a Soarelui ascuns sub piatra rece a Lunii.