Ganduri de Eclipsa – Saptamana 6 – 12 februarie 2017

February 4, 2017 at 6:19 pm

“In mijlocul greutatilor sta ascunsa ocazia prielnica” – Albert Einstein

O doamna tocmai a postat pe Facebook un articol despre “dezvaluirile” pe care celebrul economist American de origine romana Anghel Rugina le-a facut la o emisiune, acum multi ani, in Romania. Spre uimirea moderatorului de-atunci, acesta a spus ceva de genul: “ Poporul meu sa afle si sa inteleaga: La nivel global, cartile sunt facute.” Pornind de la aceasta fraza, fiecare dintre noi poate sa continue rationamentul in functie de modul de gandire propriu, educatie si mai ales de cat de mult este inclinat sa accepte teorii ale conspiratiilor, din ce in ce mai multe si mai greu de digerat in ultimul timp.

In aceste zile complicate, cand suntem atat de radicali in a ne apara convingerile, gandirea clara si tintita catre viitorul apropiat castiga tot mai mult teren in fata teoriilor cu care ne incalcim neuronii in timpul ramas neocupat de rutina zilnica, asta daca nu avem altceva mai bun de facut. Pentru ca indiferent ce ne spun unii sau altii despre papusarii acestei lumi, traim intr-un prezent in care cel mai apropiat prieten ne este propria constiinta.

Kalu Rinpoche, vestitul lama budist spunea ca oameni fiind, suferim atat pentru ca nu primim ceea ce vrem, cat si pentru ca nu pastram ceea ce avem. La nivel personal poate ca e de inteles ca nu ne pastram sanatatea asa cum ar trebui, sau sufletul inocent, dar la nivel colectiv nu avem nicio scuza daca ceea ce am dobandit prin sacrificiul celor de dinaintea noastra, al celor care au murit de setea pentru libertate in 1989, pierdem acum, neraspunzand corespunzator unei sfidari “penale” a actualei guvernari.

Avem in fata o saptamana greu de anticipat, o saptamana in care Varsatorul, cu energia sa innoitoare ne acapareaza pe toti printr-o vizibilitate extrem de provocatoare. Contextul astral vine cu clarificari importante, mai ales pentru Romania, tara a carei nastere, fie ca o asimilam cu Unirea Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859, fie cu data de 1 Decembrie 1918, devenita Zi Nationala a Romaniei, are un marcaj important pe semnul Varsatorului. Fie ca e vorba de Soarele in Varsator in prima varianta sau Ascendentul in Varsator in cea de-a doua, o Eclipsa vizibila si din Europa, cum este cea care va avea loc saptamana aceasta, e clar ca are un impact semnificativ si asupra tarii noastre.

In general o eclipsa de Luna se manifesta mai degraba la nivel subiectiv, aducand in ecuatie emotii puternice care se vor materializa in evenimente vizibile peste doua saptamani, atunci cand va avea loc eclipsa de Soare. Insa, da data aceasta Luna se afla in Leu si are nevoie de atentie, de drama, polaritatea Leu –Varsator punand fata in fata individul vis a vis de colectiv, de societate.

Dar sa o luam pe rand: Evenimentul saptamanii viitoare este o eclipsa penumbrala de Luna, care va avea loc vineri 10 februarie, imediat dupa miezul noptii, la ora 2 si 32 de minute ora Romaniei, pe axa Leu-Varsator, la gradul 22 si 28 de minute. Harta Lunii Pline si eclipsei este plina de contradictii, in primul rand opozitia normala dintre Soare si Luna si apoi cea dintre Jupiter si Uranus, amandoua transformate intr-un dreptunghi mistic de toata frumusetea, alcatuit de Luna, la 22 grade Leu, Soare, 22 grade Varsator, Uranus 21 grade Berbec si Jupiter 23 de grade Balanta. Din tabloul astral face parte si Saturn, pozitionat intr-un mare triunghi de Foc impreuna cu Luna si Uranus, facand de asemenea sextil la Jupiter si Soare, care adauga energiei momentului forta si determinare.

Eclipsa_Luna

Este un moment dinamic in cer, care-si trimite vibratia, asa cum vedem si in viata noastra, la nivel individual sau colectiv. Lumina reflectoarelor se focalizeaza mai ales pe cei nascuti intre 5 si 15 februarie, 8 si 18 mai, 10 si 20 august, 9 si 19 noiembrie sau cei care au Luna, Ascendentul sau Mijlocul Cerului in jurul gradului 22 Leu. In cazul in care te numeri printre acestia, e necesar un studiu mai aprofundat al impactului momentului pentru a anticipa ce zona poate fi afectata.

Pentru noi, ceilalti, la ce sa ne asteptam? Daca mintea este linistita si senina, daca suntem detasati de tot si de toate, ne putem vedea de creativitate, o resursa foarte puternica in aceste zile. Hobby-uri, orice act de creatie ca sursa de bucurie si buna dispozitie, romantism, satisfactie emotionala, asumarea de riscuri prin jocuri de noroc sau orice investitie care presupune un risc financiar, atentie fata de copii, preocupari artistice si mai ales teatru. De teatru avem parte mult in aceste zile zbuciumate, suntem martorii exacerbarii ego-ului oamenilor de stat care ne starnesc prin tot felul de dicursuri dar si prin dezinformarea constanta cu care suntem intoxicati. Noroc cu peisajul pancartelor, care mai de care mai inspirate, tot un rezultat al creativitatii cu care ne binecuvanteaza eclipsa de Luna din zodia Leului.

Ca o concluzie, e posibil ca miscarea oamenilor animati de cauze nobile sa fie contaminata cu puseuri ale ego-ului celor care vor cu tot dinadinsul sa ramana in lumina reflectoarelor, insa nu am nicio indoiala ca societatea va amenda fara echivoc orice manifestare de acest gen.