Harta natala a copilului tau

August 22, 2013 at 6:18 pm

Astazi, ca parinte, stii ca nu e suficient sa fii sigur ca fiica sau fiul tau si-a luat  pachetelul cu mancare sanatoasa la scoala. Esti foarte concentrat asupra dezvoltarii sociale, emotionale si spirituale a copilului tau, nu numai asupra dezvoltarii fizice si mentale.

 

Cati parinti avem in biblioteca ultimele aparitii legate de dezvoltarea armonioasa a copilului? De cate ori mergem la librarie vedem gramezi de carti care contin multe informatii despre metodele prin care iti poti creste copiii sanatosi. Sunt carti pe care trebuie sa le citim ca sa vedem ce metoda trebuie aplicata, care sa se muleze cat mai perfect asupra personalitatii copilului nostru.

 

In acest domeniu astrologia iti ofera raspunsurile potrivite. Harta natala a copilului tau poate fi privita ca un manual de utilizare a acestuia, este o singura carte in care citesti numai despre dezvoltarea copilului tau si publicata numai pentru el, fiul tau, sau numai pentru ea, fiica ta.

 

Avem sau am avut cu totii parinti si stim cat de severi au fost cu noi la varsta copilariei sau adolescentei. Vedem cum sunt acum, dupa ce au trecut prin viata si au inteles-o. Sunt mult mai lejeri in aplicarea principiilor lor cu nepotii decat au fost cu propriii copii, au o detasare pe care le-a dat-o intelepciunea varstei. Acum stiu ca sunt cateva lucruri importante in viata si stiu si modul in care ajungi la aceste lucruri.

 

Sanatatea, educatia, cariera, finantele, relatiile, viata sentimentala….

 

O asemenea detasare o induce si cunoasterea hartii natale a copilului tau. Citind-o ca pe o carte stii care sunt perioadele lui de crestere, de stagnare, care este natura dificultatilor pe care o sa le depaseasca si la ce trebuie sa recurga pentru a le depasi, cat de sensibil este la emotii , care ste tipul de prieteni de care este atras si catre ce partener sentimental se indreapta.

 

Harta natala a unui copil poate fi interpretata la fel ca cea a unui adult, insa exista si elemente in plus de care trebuie sa tinem seama.

 

In timp ce in cazul unui adult informatiile continute in harta ii sunt comunicate direct, pentru a tine cont de ele de-a lungul propriei viati, in cazul copilului, informatiile ii sunt comunicate parintelui, pentru a tine cont de ele in scopul unei educatii eficiente.

 

De exemplu, daca esti constient de faptul ca fetita sau baiatul tau il au pe Mercur in Taur, Fecioara sau Capricorn, trebuie sa stii ca cea cea mai buna metoda de a invata a acestui copil este sa-si foloseasca mainile in procesul invatarii. Ca parinte stii ca trebuie sa folosesti toate mijloacele posibile pentru a ajunge la rezultatul dorit, in exemplul acesta, educatia copilului tau.

 

Intelegerea hartii natale a copilului tau, la orice varsta, iti da posibilitatea sa-l ajuti cum poti mai bine, sa te comporti adecvat nevoilor sale intime, astfel incat calea catre viitorul adult ce va fi sa fie cat mai usoara.

 

Cel mai frumos dar pe care-l putem face copiilor nostri este sa le asiguram fundatia si resursele pentru o dezvoltare armonioasa. Harta natala a copilului ne poate ajuta cel mai bine sa ne pregatim si sa avem toate uneltele pentru cea mai importanta sarcina: cresterea copilului.

 

Harta natala este indiciul pe care-l cautam atunci cand dorim sa iesim din labirint.

 

Gandurile si comentariile voastre sunt intotdeauna binevenite!