HOROSCOP 2013

January 1, 2013 at 7:18 pm

Intotdeauna la început de an vrem sa ne asiguram că scopurile asociate domeniilor de interes ale vieţii noastre îşi vor găsi rezolvarea sau se vor dezvolta în sensul dorit de noi. O căutare simplă pe google de genul “previziuni astrologice 2013” poate găsi pagini întregi de horoscoape anuale, rămâne doar să alegem, în funcţie de autorul mai mult sau mai puţin cunoscut, pe care le citim.

Spre deosebire de horoscoapele zilnice, apărute mai ales în presa scrisă, horoscoapele anuale ating mai aproape  de realitate atmosfera perioadei analizate, pentru fiecare zodie în parte. Aceasta deoarece un studiu de o asemenea complexitate implică o mai mare atenţie şi capacitate de sinteză din partea astrologului care-l semnează şi care într-un fel e responsabil de amprenta  pe care o lasă asupra aşteptărilor citiorului.

Fiecare an e ca o matrice a dezvoltării noastre, astrologului nu îi rămâne decât să pună în ea ingredientele specifice perioadelor în care influxurile astrale îşi schimbă culoarea.

De fapt, cum trebuie să citim un horoscop?

Pornind de la denumirea lui, care vine de la două cuvinte greceşti, “hora” (= oră) şi “skopein” (= a privi, a vedea), horoscopul reprezintă o hartă simbolică a cerului din momentul naşterii noastre, bazată pe calcule astronomice, văzută din perspectiva locului unde ne-am născut.

Astrologul care efectuează ”examinarea orei” prin alcătuirea horoscopului, nu observă numai starea cerului la acel moment, ci stabileşte cu ajutorul simbolurilor care este influenţa pe care o exercită diferitele corpuri astrale asupra  personalităţii umane, a tendinţelor de dezvoltare a capacităţilor individuale, asupra predispoziţiilor şi a posibilităţilor de valorificare a acestor predispoziţii.

Toate horoscoapele generale, indiferent de perioada de timp pe care o analizează, sunt făcute în funcţie de energizarea de către Soare şi celelalte planete a domeniilor de interes din viaţa noastră (personalitate, situaţie financiară, carieră, sănătate, relaţii, viaţă de familie, parteneriat). De aceea e indicat, pentru o mai bună precizie, ca, dacă ne cunoaştem semnul Ascendentului, să citim întâi horoscopul pentru ascendent, abia apoi pentru semnul natal (solar).

 

O privire de ansamblu asupra anului 2013 ne relevă faptul că vom continua să trăim evenimente similare celor din 2012, numai că de data aceasta vom fi pregătiţi să le înţelegem mai bine.

Adaptarea la noile tipare de viaţă pe care suntem forţaţi să le asimilăm nu va fi uşoară şi vom deveni din ce în ce mai conştienţi de realitatea pe care o trăim, de faptul că e foarte puţin probabil să ne mai întoarcem la prosperitatea de dinainte de anul 2009.

Ne aşteptăm la continuarea progreselor tehnologice cu impact puternic asupra societăţii, a schimbărilor pe mai multe planuri în cadrul organizaţiilor mari şi a puterii pe care acestea o deţin, precum şi continuarea restructurării în domeniul financiar.

Dacă în prima jumătate a anului vom fi mai tentaţi să facem mai multe lucruri de-odată, să avem mai multe optiuni înainte de a acţiona (iar acţiunea să se concretizeze mai greu sau deloc), să călătorim, să ne completăm studiile, începând cu luna iulie relaţiile de familie vor fi mai importante pentru noi şi vom acorda mai multă atenţie sufletului şi vieţii noastre interioare.

Dinamica transformărilor la nivel mondial se va reflecta în propriile noastre vieţi, zonele direct afectate depinzând de astrograma personală a fiecăruia dintre noi.

Voi încerca să redau mai departe atmosfera anului 2013, direcţia în care tind să evolueze evenimentele, pentru fiecare zodie în parte.

 

Lg-sign-ariesBerbec: Schimbări în carieră

 In cursul anului 2013 vă puteţi aştepta la schimbări în plan profesional. Continuaţi efortul pentru obţinerea unei poziţii mai bune în carieră, pentru o mare parte dintre dumneavoastră schimbările vor fi neaşteptate, iar pentru alţii, ambiţiile care v-au îndemnat sa munciţi anii trecuţi vor fi încununate de succes. Există şi persoane care, aflându-se la o răscruce, sunt tentate să facă schimbări radicale mai ales în lunile aprilie şi noiembrie. Pentru a nu vă pune în pericol stabilitatea financiară, e recomandat ca să vă puneţi în aplicare planurile în lunile aprilie sau septembrie.

In prima parte a anului sunteţi mai interesaţi de călătorii şi completarea studiilor, de tot ce ţine de segmentul comunicare, în a doua parte a anului vă dedicaţi mai mult vieţii de familie şi preocupărilor legate de achiziţionarea, construirea sau renovarea unei locuinţe.

Luni complicate: februarie, martie, august

Luni interesante: aprilie, septembrie şi decembrie

Lg-sign-taurusTaur: Situaţie financiară favorabilă

Incă de la începutul anului veţi observa că obstacolele care împiedicaseră spre sfârşitul lui 2012 concretizarea unor proiecte tind să dispară. Este o perioadă bună pentru situatia dumneavoastră financiară, câştigurile obţinute prin munca proprie, cu răbdare şi perseverenţă, vă vor mări contul în bancă. Sfârşitul anului vă va găsi mulţumiţi de recunoaşterea valorii şi a competenţei în domeniul dumneavoastră de activitate.

Relaţiile parteneriale şi de cuplu vă vor fi puse la încercare pe tot parcursul anului, dar fiţi siguri că vor rezista numai cele solide, care trec testul timpului.

Dacă sunteţi singuri şi relaţia dumneavoastră a început în 2012, în 2013 veţi investi mai mult în ea şi probabil va evolua către schimbde inele.

Luni complicate: februarie, iulie şi octombrie

Luni interesante: ianuarie, aprilie şi noiembrie

Lg-sign-geminiGemeni: Surse sporite de câştig

Proiectele începute în cursul anului 2012 se vor materializa în prima parte a anului 2013, influenţându-vă în mod favorabil situaţia financiară.

Veţi avea surprize foarte plăcute atât în privinţa banilor câştigaţi prin efort propriu, cât şi a banilor câştigaţi prin alte căi (moşteniri, cadouri, etc).

Seriozitatea şi implicarea de care daţi dovadă la serviciu vor fi recompensate prin creşteri de salariu sau condiţii contractuale mai avantajoase.

Cuplurile deja formate în cursul anului 2012 vor avea parte de dezvoltarea relaţiei, exlorând noi universuri sentimentale alături de partener. Cei singuri se vor simţi bine aşa în cea mai mare parte a anului, dornici de aventură şi în căutare de senzaţii tari.

Există posibilitatea suprasolicitării organismului, mai ales în perioada verii, de aceea e bine să vă programaţi câteva zile de concediu, pentru relaxare.

Luni complicate: Februarie şi martie

Luni interesante: August, octombrie şi noiembrie

Lg-sign-cancerRac: Proiecte pe termen lung

Anul 2013 va exercita o presiune deosebită pe dumneavoastră, datorită surprizelor şi răsturnărilor de situaţie cărora va trebui să le faceţi faţă la locul de muncă.

O persoană atât de sensibilă şi liniştită trebuie să-şi definească foarte bine aspiraţiile şi dorinţele la începutul anului, pentru ca, începând cu a doua jumătate a anului să profite de conjunctura astrală şi să facă toate eforturile pentru a se dezvolta în plan personal, eforturi care vor da roade după 2013.

Nativii Rac vor continua să-şi trieze relaţiile, la unele vor renunţa, pe cele importante le vor consolida, piatra de încercare a acestora fiind sinceritatea.

Există posibilitatea unor întâlniri decisive, cu şanse mari de dezvoltare pe termen lung, pentru cei singuri, în cuplul deja constituit nativii Rac vor concentra către sine atenţia partenerului, devenind mai atenţi şi mai pretenţiosi în ceea ce priveşte comportamentul acestuia.

Luni complicate: iulie, august şi noiembrie

Luni interesante: aprilie, septembrie şi decembrie

Lg-sign-leoLeu: Atenţie la viaţa de familie

Sfârşitul anului 2012 v-a atenţionat deja în privinţa problemelor apărute în locuinţă sau în viaţa de familie.

In continuare trebuie să acordaţi atenţie celor apropiaţi şi să decideţi dacă într-adevăr au nevoie de ajutorul dumneavoastră sau îşi pot rezolva problemele singuri.

Aşteptaţi-vă totuşi ca momentele de încercare din familie să-şi pună amprenta pe implicarea la locul de muncă, ceea ce vă va şubrezi autoritatea sau va atrage discuţii cu şefii, mai ales în aprilie.

Inceputul anului 2013 este excelent pentru relaţii, vă veţi lărgi grupul de prieteni cu care împartăşiţi aceleaşi pasiuni. Ar fi bine să nu amestecaţi planul profesional  cu hobby-urile sau prietenia, să evitaţi diversele parteneriate şi să vă bazaţi doar pe dumneavoastră înşivă atunci când e vorba de muncă.

Organizându-vă mai bine activităţile veţi ajunge să vă salvaţi relaţiile importante şi să dobândiţi pacea interioară de care aveţi nevoie.

Luni complicate: Aprilie şi octombrie

Luni interesante: Mai, iulie şi decembrie

Lg-sign-virgoFecioară: Progres în plan profesional

In sfârşit şefii dumneavoastră vor observa cât de conştiincioşi şi bine organizaţi sunteţi şi vă vor recompensa munca, iar dacă nu, şansele de a obţine un loc de muncă mai bun, cu un salariu mai mare sunt foarte mari, în prima jumătate a anului.

De aceea în această perioadă prietenii şi familia vă vor acuza de înstrăinare. Din fericire, din vară începeţi să vă gestionaţi mai bine timpul şi să acordaţi mai multă atenţie ieşirilor, planurilor, pasiunilor pe care le împărtăşiţi împreună cu aceştia.

Trebuie să fiţi mai prudent în 2013 în ceea ce priveşte viaţa sentimentală, dacă sunteţi singur încercaţi să vă conştientizaţi nevoile angajându-vă în relaţii realiste, dacă formaţi deja un cuplu, dovediţi mai mult echilibru şi cumpătare.

Luni complicate: Februarie şi noiembrie

Luni interesante: Iunie, iulie şi septembrie.

Lg-sign-libraBalanţa: Evoluţie pozitivă pe plan profesional

In a doua parte a anului 2012 aţi început să învăţaţi ce înseamnă cumpătarea, fie pentru că vi s-a micşorat venitul, fie pentru că au apărut cheltuieli suplimentare cărora a trebuit să le faceţi faţă.

Dacă nu vă lărgiţi orizontul, astfel încât să vă înmulţiţi sursele de venit, nici la sfârşitul anului 2013 balanţa nu se va înclina în favoarea dumneavoastră.

Dacă prima parte a anului este favorabilă instruirii sau formării profesionale, elaborării strategiilor pentru demararea unor proiecte, a doua parte a anului e foarte propice punerii în aplicare a acestor cunoştinţe, deoarece vor apare la orizont noi oportunităţi.

Veţi străluci la locul de muncă, fie prin promovarea într-o nouă funcţie, fie prin ocuparea unui nou loc de muncă, mult mai potrivit aspiraţiilor dumneavoastră.

In 2013 veţi depăşi tensiunile existente în cuplu, care au creat teama de a vă exprima sentimentele în mod deschis. Dacă veţi reuşi să comunicaţi cu partenerul, există mari şanse de revigorare a relaţiei, dacă nu, există posibilitatea de a vă separa pe termen limitat sau nelimitat.

Luni complicate: martie, mai şi noiembrie

Luni interesante: iunie, iulie şi octombrie

Lg-sign-scorpioScorpion: Cumpătare şi seriozitate

Incă de la sfârşitul lui 2012 aţi observat că sunteţi mai cumpătaţi în plan financiar şi în relaţii. Aveţi mai multă răbdare să finalizaţi proiectele începute, iar de excese de orice tip nu poate fi vorba.

La sfârşitul anului veţi observa că, datorită implicării în activităţi diverse, aţi mai pierdut în greutate, dar aţi câştigat energie şi vitalitate.

Seriozitatea care a început să vă caracterizeze se instalează şi în plan amoros, facându-vă, dacă sunteţi singuri, să căutaţi marea iubire, iar dacă formaţi deja un cuplu, să începeţi să vă priviţi cu mai multă responsabilitate jumătatea.

In prima parte a anului se deblochează diverse oportunităţi de a obţine venituri din speculaţii financiare, cadouri, moşteniri, poate  împrumuturi la bănci, folosite în investiţii inspirate.

In a doua parte a anului veţi începe să vă concretizaţi visurile legate de călătorii, studii universitare sau postuniversitare, şansele de succes la examene fiind foarte mari.

Luni complicate: August şi decembrie

Luni interesante: Februarie, aprilie şi septembrie

Lg-sign-sagittariusSăgetător: Noi surse de venit

Anul 2013 este un an aglomerat pentru dumneavoastră, care vă va solicita să consumaţi din rezervele de energie acumulate până acum.

In prima parte a anului, prioritatea va fi segmentul relaţional, care continuă să evolueze lejer, aducând armonie în viaţa de cuplu, iar pentru cei singuri există posibilitatea de a stabili data nunţii, sau chiar să se căsătorească.

Dealtfel, în această perioadă se pot pune bazele unei asocieri de orice fel, pe termen lung, în plan profesional sau de afaceri.

Incepând cu luna iulie vă puteţi implica în noi activităţi, rezultând surse de venit suplimentare, sau, poate fi vorba de cadouri sau moşteniri.

Ar fi foarte bine dacă aţi acorda anul acesta mai multă atenţie familiei din care proveniţi, mai ales în perioada verii e posibil ca cineva apropiat să aibă nevoie de ajutorul dumneavoastră, fiţi gata să i-l acordaţi.

Luni complicate: ianuarie, iunie şi septembrie

Luni interesante: februarie, octombrie şi noiembrie

Lg-sign-capricornCapricorn: Colaborări avantajoase

Probabil că încă din 2012 aţi observat că obstacolele pe care le-aţi întâmpinat în plan profesional au început să dispară, lăsând în loc speranţe de evoluţie în carieră.

Incercaţi să fiţi mai flexibili decât de obicei şi să acordaţi mai multă încredere unei eventuale schimbări a locului de muncă, mai ales în prima jumătate a anului.

Din iulie încolo,vă veţi integra mai bine încolectiv, lucrul în echipă şi colaborările fiind de preferat muncii solitare.

Sunt posibile schimbări neaşteptate în familia din care proveniţi, pe care le veţi privi cu mai multă înţelegere şi detaşare, datorită sprijinului constant al prietenilor sau partenerului de cuplu.

Cei singuri vor avea ocazia să-şi găsească jumătatea, dacă nu în 2013, mai aveţi o şansă în prima parte a anului 2014, totul e să profitaţi de conjuncturile astrale favorabile.

Luni complicate: Februarie, martie şi august

Luni interesante: mai, septembrie şi octombrie

Lg-sign-aquariusVărsător: Idei inspirate

Dacă în 2012 v-aţi confruntat cu unele dificultăţi financiare, anul 2013 vă va permite să vă recăpătaţi controlul asupra situaţiei.

A doua jumătate a anului vă va aduce noi oportunităţi de avansare la locul de muncă, datorită seriozităţii cu care vă priviţi obiectivele. Dealtfel, şansa dumneavoastră este de a vă retrage din anturajul specific zodiei şi de a lăsa loc inspiraţiei, care vă va conduce către proiecte şi acţiuni profitabile.

Anul 2013 vă este favorabil pentru a face ordine în relaţiile de prietenie, veţi renunţa la unele pentru a face loc altora, mai stabile.

E un moment bun şi pentru apropierea de partener, iar dacă aveţi un proiect comun, cu atât mai bine, implicarea într-o activitate în care aveţi acelaşi scop nu poate decât să vă apropie.

Tot anul 2013 vă veţi simţi în echilibru perfect trupul, mintea şi sufletul, veţi găsi pacea interioară, ceea ce e un lucru admirabil pentru un Vărsător.

Luni complicate: Februarie, martie şi august

Luni interesante: Aprilie, iunie şi noiembrie

Lg-sign-piscesPeşti: Intâlnirea iubirii

Dacă în prima partea anului 2013 vă veţi petrece mult timp cu familia din care proveniţi, pentru rezolvarea problemelor existente în trecut, din a doua jumătate a anului veţi uita de problemele curente ale vieţii, hrănindu-vă cu iubire.

E un an foarte bun pentru cei singuri, pentru a-şi întâlni jumătatea, iar pentru cei care constituie deja un cuplu, de a-şi consolida relaţia, de ce nu, chiar prin conceperea unui copil.

Anul 2013 va fi un an perfect pentru dobândirea de noi cunoştinţe într-un domeniu legat de un proiect cu străinătatea (dar nu stabilirea în străinătate), care, dacă sunteţi serios şi perseverant, vă va conduce către evoluţia în carieră.

Din punct de vedere financiar, chiar dacă lucrurile nu au evoluat într-o direcţie fericită în ultimul timp, veţi constata că pe parcursul anului 2013 aţi reuşit să vă achitaţi datoriile, poate chiar şi să faceţi câteva investiţii importante.

Luni complicate: Ianuarie, aprilie, şi  iunie

Luni interesante: Iulie, septembrie şi decembrie