Intermezzo de pace, puritate, armonie

June 3, 2018 at 5:00 pm

Imi place mult sa merg pe jos, nu sa ma plimb, sa merg repede, de fapt, e o caracteristica de familie. Uneori imi simt picioarele obosite inainte de a ajunge la destinatie si e nevoie sa ma opresc pentru un timp, dar daca pornesc din nou la drum, isi revin si ele.

Asa se intampla cu multe lucruri, in general ceea ce numim viata este ca o calatorie intr-un montagne-russe, plina de urcusuri si coborasuri si de surprize, o mare aventura pe care urmeaza sa o traim in fiecare zi care se asterne inaintea noastra. Chiar daca lucrurile nu se dovedesc in intregime asa cum le dorim sau cum le anticipam, e nevoie sa ne oprim putin si ne gandim ca durerea, ca si bucuria, sunt trecatoare si atunci putem porni din nou la drum, de data aceasta apreciind cu adevarat perioadele bune pe care le traim.

Desi nimic nu e cu adevarat rau sau bun, chiar si ranile provocate de durere vor deveni in timp cicatrici care, ca si stelele calauzitoare pe timp de noapte, ne incurajeaza sa calatorim pe o cale diferita uneori, dar care s-ar putea sa ne aduca pana la urma o mai mare implinire.

Cam asa sunt si urmatoarele zile, daca le privim prim prisma astrologului, ceva doare, dar mai e ceva care merge bine si amelioreaza efectele durerii.  Pentru ca toate evenimentele cu care ne intersectam se aseaza peste niste oameni aflati in armonie cu ei insisi, care privesc lucrurile din perspectiva cea mai multumitoare, care nu percep lucrurile ca pe un atac personal si care actioneaza mai degraba cu compasiune in raport cu cei care din intamplare, sau intentionat ii ranesc  intr-un fel sau altul.  Chiar daca-i judecam pe ceilalti, nu va mai fi ca de obicei, cand ii raportam la setul nostru de valori ci vom tine cont de starea emotionala a tuturor celor implicati, intelegand ca in orice relatie exista nesiguranta, frustrare si durere de ambele parti.

Acesta este efectul marelui triunghi pe semne de apa activ la ora la care scriu, intre Jupiter din Scorpion, Neptun din Pesti si Venus din Rac, un aspect cu o energie armonioasa care ne ajuta nu numai emotional, in tot ceea ce inseamna creativitate si relatii, dar intr-un oarecare fel in tot ceea ce intreprindem in aceasta perioada. Orice tensiune care apare datorita altor aspecte  ale altor planete care isi arunca raze potrivnice acum (Venus opozitie Pluton, care genereaza gelozie, suspiciune, manipulari si in general jocuri de putere in relatii, Marte cuadratura Jupiter, care ne diminueaza vitalitatea, tactul si ne face sa actionam impulsiv si riscant), se va risipi mai usor, chiar daca problemele vor ramane, pentru a fi rezolvate mai tarziu.

Chiar daca triunghiul pe semne de apa dureaza doar in prima parte a saptamanii care urmeaza, efectul sau este de lunga durata in primul rand datorita aspectului armonios dintre Jupiter si Neptun care va ramane activ pana catre sfarsitul lunii august, dar si datorita sezonului Rac care se apropie. In locul planetei Venus care intregeste zilele acestea varfurile marelui triunghi pe semne de apa, vor urma Mercur , care, in Rac fiind, intre 15 si 25 iunie ne va inspira in a vedea imaginea de ansamblu, daruindu-ne de asemenea usurinta in comunicare, negociere sau  calatorie, iar apoi Soarele, care in drumul sau anual prin semnul Racului va instaura din nou pacea si armonia in vietile noastre.

Daca ne cunoastem harta natala, acolo unde exista Scorpion, Pesti si Rac, probabil ca va exista un flux continuu care va antrena lucrurile catre o evolutie mai usoara. Probabil ca nu trebuie sa facem eforturi prea mari pentru a obtine ceea ce dorim, intuitia va functiona mai bine si vom naviga pe caile mai usoare, cele catre care ne duce fluxul. Totusi, ca orice aspect extraordianar de armonios, este favorabil pacii si linistii interioare, care uneori ne trag in jos, indreptandu-ne catre visare si romantism, in detrimentul actiunii constructive. Imbratisarea calda si blanda a triunghiului pe semne de apa este foarte potrivita atunci cand este vorba despre obtinerea vindecarii emotionale, psihice sau fizice, insa exista pericolul gasirii unui refugiu permanent, o evadare din realitatea zilei, care se poate transforma usor in lene, care da dependenta.

Fiind inzestrata de la natura cu un mare triunghi pe semne de apa, caruia, in paranteza fie spus, i-am gasit ca intrebuintare terapia craniosacrala, atunci cand simt ca ma scufund in dependenta confortului, mi-aduc aminte de ceea ce scrie Paolo Coelho in “Jurnalul unui Mag”: “Cand renuntam la vise si ne gasim Pacea, avem parte de o scurta perioada de liniste. Dar visele moarte incep sa putrezeasca inauntrul nostru si infesteaza aerul in care traim. Devenim cruzi cu cei care ne inconjoara, si in cele din urma ne indreptam cruzimea chiar impotriva noastra. Apar suferintele si psihozele. Ceea ce voiam sa evitam in lupta – deceptia si infrangerea- devine singurul testament al lasitatii noastre.”

Totusi, nu putem ignora poezia si romantismul acestui aspect rar, asa ca, daca avem nevoie de odihna, sa ne odihnim. In curand apar eclipsele verii, ale caror efecte le simtim de ceva timp, Marte a intrat deja in perioada de umbra pregatindu-se de retrogradarea prin Varsator si Capricorn, iar Mercur mai are si el un pic de mers direct pana la mijlocul lui iulie, cand va parcurge zodia Leului inainte si inapoi . Adica din nou umbre ale trecutului, provocari si evenimente neprevazute care solicita decizii clare.