Luna Noua in Balanta – 1 octombrie 2016 – ora 3 si 12 minute ora Romaniei – Efort de pace

September 29, 2016 at 6:03 pm

Saptamana aproape a trecut, dar nu cred c-o vom uita asa usor nici unul dintre noi. Un caleidoscop de trairi, de la o ora la alta, cu bune si mai putin bune, dar si cu bucurii care sa-ti taie respiratia. Sper ca pentru toata lumea lucrurile bune au cantarit mai mult decat tristetea, neimplinirea sau stresul si vom merge mai departe cu surasul interior pe care ti-l da numai speranta.

Nu este prima oara cand constat ca bucuria se afla pe aceeasi lungime de unda cu durerea si chiar daca sunt la poli opusi, amandoua provoaca un stres care te scoate din scala. Asta poate pentru ca suntem atat de putin obisnuiti sa traim o stare de multumire sufleteasca intensa si deplina, sau pentru ca suntem programati cumva sa nu avem incredere in noi insine? Ambele variante sunt la fel de triste, asa ca de azi inainte mi-am promis ca stare naturala fericirea.

Sunt anumite situatii care te fac sa te gandesti cat de mult te-ai schimbat de-a lungul timpului, dar daca ne raportam numai la ultimii 3-4 ani e imposibil sa nu ne dam seama ca schimbarea a avut loc mai ales in interior. Cateva fire de par alb, cateva kilograme in plus nu inseamna nimic fata de lumina interioara care a crescut odata cu anii si a ajuns aproape sa ne schimbe vietile. Urmatorul pas il vom face odata cu momentul de Luna Noua de sambata dimineata, atunci cand Soarele si Luna vor sta alaturi la gradul 8 si 15 minute, in semnul echilibrat al Balantei. De acolo ne impinge ca din joaca in caruselul situatiilor din care nu putem decat sa invatam sa acceptam si sa ne integram in lumea in care traim.

De-abia am trecut de perioada eclipselor care anul acesta au pus in discutie echilibrul in relatii, am ajuns la un echilibru dintre lumina si intuneric la echinoctiul de acum o saptamana si iata ca din nou revine in discutie tot echilibrul, odata cu Luna Noua in Balanta. Oricat de sceptici am fi in privinta lumii simbolurilor cu care lucreaza astrologia, e imposibil sa nu constientizam macar acum, in preajma Lunii Noi, nevoia de echilibru interior si munca perseverenta de a-l dobandi, doar in speranta construirii unor relatii armonioase exterioare. Pentru ca ceea ce credem ca are explicatii in exterior, de fapt este legat de experienta pe care o avem cu noi insine, cu efortul de a obtine si pastra armonia interioara.

Daca privim astrograma momentului de Luna Noua, primul lucru pe care-l vedem este conjunctia cu Jupiter, cea care ne coloreaza asteptarile cu nuantele sperantei. Toata saptamana Soarele a fost in apropierea lui Jupiter si am simtit mai intens sau mai palid atingerea norocului, sau daca nu, macar atitudinea a fost pozitiva si am privit situatiile pe care le-am traversat intr-un mod mai optimist. De data aceasta, fiind vorba despre semnificatia Lunii Noi, care ne ofera de fiecare data sansa unui nou inceput, momentul in care putem alege din multimea de posibilitati pe aceea pe care s-o dezvoltam pe parcursul urmatoarelor 28 de zile, potentialul este promitator. Mai ales datorita sextilului in formare prin care Saturn din Sagetator sustine Luna Noua si ne sugereaza ca atitudinea, credinta fata de un obiectiv, speranta, vor avea un impact in realitate.

Doar timpul ne va spune daca vom ajunge sa realizam lucrurile pe care ni le propunem acum, dar nu vom afla acest lucru daca nu vom planta si semintele Lunii Noi din zodia Balantei, asa cum am facut-o si in trecut in cazul altor lunatii. De data aceasta avem sansa de a fi mai frumosi, mai intelegatori, mai generosi cu cei cu care interactionam, mai ales cu partenerii de cuplu. Cei care nu au partener si isi doresc unul, pot sa foloseasca momentul Lunii Noi pentru a vizualiza relatia pe care vor sa o aiba, omul potrivit, calitatile pe care acesta sa le aiba.

La momentul Lunii Noi, planeta Venus, guvernatorul semnului Balantei este in Scorpion si in armonie cu Neptun din zodia Pestilor, aducand in ecuatie iubirea profunda, bazata pe o privire patrunzatoare asupra propriului interior si gasirea rezistentei si curajului necesare pentru a merge mai departe in relatiile pe care le avem. Cunoasterea interioara este din nou scoasa in evidenta ca o conditie necesara pentru asteptarile fata de parteneri si in general fata de cei cu care relationam. Acum, cand cuadratura Saturn – Neptun este in curs de destramare , incepem sa percepem adevarul ascuns in ultimele luni si chiar daca nu ne place ceea ce vedem, suntem capabili sa depasim situatiile amagitoare si sa ne facem planuri pentru viitor. Totul este acum posibil atunci cand vine vorba despre idealism, romantism, creativitate, compasiune.