Luna Noua in Berbec : Intentii de primavara

April 3, 2019 at 7:26 am

Am ajuns, in sfarsit, in luna aprilie, o luna pe care am asteptat-o gandindu-ne ca lucrurile vor merge din ce in ce mai repede, dupa atatea luni de iarna si un martie schimbator si oarecum frustrant. Semintele de idei si planuri rumegate in momentele contemplative ale iernii si primaverii timpurii au ocazia sa infloreasca in zilele din ce in ce mai lungi care ne alimenteaza creativitatea si curajul.

Fata de lunile aprilie din anii trecuti, energia curge intr-un fel total diferit, chiar daca afara e luna florilor, inauntru persista amorteala si senzatia ca nimic din ceea ce facem n-are sanse de reusita pe termen lung. Aceasta incertitudine poate fi risipita saptamana aceasta prin tendinta de a vedea lucrurile dintr-o alta perspectiva, poate nu mai inalta, cat mai multumitoare in timp.

La nivel personal, e nevoie sa ne indreptam atentia catre cresterea energiei corpului prin aspirarea energiei vitale pe care Universul ne-o daruieste clipa de clipa, cu atat mai mult in luna verdelui crud. La fel ca planeta pe care locuim, care respira prin rauri si oceane, modeland vremea si umiditatea din atmosfera, si corpurile noastre isi echilibreaza interiorul prin fluxul de energie vitala pe care o putem absorbi prin cel putin doua cai: prin respiratie si alimentatie constiente.   Si nu ne costa aproape nimic, aerul sigur nu, doar stevia si spanacul un pic, dar aproape nesemnificativ 🙂 .

Luna Noua din zodia Berbecului are loc pe 5 aprilie, la ora 11.58 ora Romaniei si dupa mine, nu este o Luna Noua tipica acestei zodii entuziaste, are niste note pozitive, dar prudente, datorita cuadraturii dintre cei doi luminatori aflati la gradul 15 si 16 minute Berbec, cu Saturn din Capricorn si Pluton, intr-un orb mai larg. Faptul ca in ecuatie intra si Nodul Sud al Lunii, aflat intr-o conjunctie aproape perfecta cu Pluton din Capricorn imi intareste convingerea ca Luna Noua de vineri are niste componente contradictorii, dar lucrul acesta il traim fiecare pe pielea noastra de ceva timp.

Poate ca absenta scanteii aceleia inovatoare de revenire la viata pe care  asteptam s-o simtim in perioada aceasta provine si din faptul ca Uranus nu mai sustine Berbecul, asa cum a facut-o din 2011 incoace si ne lasa sa facem lucrurile in ritmul nostru, integrand in felul propriu energia de foc a Berbecului si facand-o sa functioneze. Dar, ne descurcam cu ce avem la indemana, cu cuadratura dintre luminatori si Saturn, Pluton si Nodul Sud al Lunii, cu Mercur inca in perioada de umbra dupa ce a redevenit direct in conjunctie cu Neptun si aplicand catre o cuadratura cu Jupiter, cu planeta Venus indreptandu-se si ea catre conjunctia cu Neptun si cu Marte, singur si nefocalizat, mai degraba teoretic decat practic, in Gemeni.

Luna Noua in Berbec initiaza in fiecare an un nou ciclu, fiind prima Luna Noua a anului astrologic inceput la echinoctiul de primavara si o putem folosi planificand lucrurile pe care dorim sa le facem in urmatoarele douasprezece luni. Daca amestecam planurile solide si realiste (cuadratura cu Saturn) cu chemarea puternica la transformare (cuadratura cu Pluton) si cu energia puternic inovatoare a Berbecului , probabil ca vom culege recompensele in preajma Lunii Noi din Berbec din 2020. Faptul ca aceasta Luna Noua care scoate in evidenta curajul si combativitatea Berbecului se afla intre doua Luni Pline in Balanta (din 20 martie si din 19 aprilie), ma face sa sper ca ne vom gasi in curand echilibrul, pacea si ne vom armoniza relatiile si parteneriatele.

Chiar daca intentiile noastre sunt legate de planuri mari, poate ca mai e nevoie de un pic de timp pentru a termina ceva inceput, de o tusa finala pe tabloul inceput acum un an, pentru ca de-abia dupa 17 aprilie, cand Mercur se va alimenta si el la focul Berbecului, vom sti clar care este calea de urmat. Pana atunci, ne putem gandi la ceea ce dorim cu adevarat sa realizam, pentru ce idee sau proiect merita sa ne trezim dimineata, ce scop personal ne anima si ne face sa renastem si sa inflorim odata cu natura, primavara. Un mic ajutor pentru o mai buna focalizare ne ofera zona pe care o ocupa Berbecul in harta personala, domeniul de viata care are nevoie de innoire, de data aceasta cu conditia expresa de a respecta anumite limite personale si relationale.

Daca nativii Berbec isi pot permite sa-si doreasca orice, pentru ca e Luna lor noua, Taurii se pot concentra pe depasirea anumitor dependente, Gemenii pe lucrul in echipa, Racii pe ceva care sa le mareasca vizibilitatea, Leii pe afirmarea adevarului propriu, Fecioara pe autocontrol, Balanta pe insanatosirea relatiilor, Scorpionul pe  innoirea  viziunii despre munca si sanatate, Sagetatorul pe folosirea responsabila a creativitatii, Capricornul pe eliberarea de trecut, Varsatorul pe responsabilitatea comunicarii, iar Pestii pe gestionarea pe termen lung a veniturilor. In rest, avem nevoie cu totii de multa rabdare si toleranta, ca de obicei.