Luna Noua în Fecioara, 5 septembrie 2013, ora 14.36

August 30, 2013 at 6:22 pm

In momentul de Luna Noua, Luna se interpune intre Soare si Pamant, aliniata cu acestea, fenomen care face ca fata iluminata a Lunii sa fie ascunsa privirii noastre. Intalnirea celor doi astri la aceeasi pozitie in zodiac deschide un portal de energie de la care ne putem alimenta cateva zile. Este perioada de timp in care putem constientiza, stabili, intentiile pe care le avem pe termen scurt sau lung in legatura cu ce dorim sa se manifeste in viata noastra.

A lua contact cu energia Lunii Noi este la fel de usor cu a spune o rugaciune sau a aprinde o lumanare, totul e sa fim constienti ca acum putem primi mai usor ajutor din partea Universului pentru împlinirea dorintelor noastre. Natura acestora depinde de sectorul in care se afla conjunctia dintre Soare si Luna (Luna Noua).

Lunile noi si lunile pline sunt “urmele lui Dumnezeu in timp”. Fiecare dintre ele reprezinta o faza din cele 12 anuale, care formeaza circuitul manifestarii energiei. Ciclul poate fi descris in felul urmator: Energia vietii este initiata in Berbec, materializata in Taur, explorata in Gemeni, intemeiata in Rac, exprimata creativ in Leu, perfectioanata in Fecioara, echilibrata in Balanta, purificata in Scorpion, extinsa in Sagetator,organizata in Capricorn, structurata in mod vizionar in Varsator si finalizata perpetuu in Pesti.

Pe 5 septembrie 2013, la ora 14.36, Soarele si Luna ocupa aceeasi pozitie in zodiac si anume gradul 13 si 4 minute din Fecioara.

Mai mult decat de obicei, perioada din jurul datei acestei Luni Noi ne invita la reflectie, avem nevoie de cateva zile de pauza in care sa ne cufundam in noi insine si sa gasim cele mai profunde motivatii pentru planurile pe care ni le facem pentru urmatoarele 28 de zile.

Zodia Fecioarei e un timp al ordinii, puritatii, datoriei, muncii sustinute, in care, chiar daca nu ne propunem, ajungem sa fim mai eficienti, mai constiinciosi, mai atenti la detalii.

Dupa o luna august grea, datorita interactiunilor provocatoare dintre planetele exterioare, in care ne-am abtinut cu greu sa nu fim noi cei care creeaza conflictele, vine aceasta Luna Noua care ne indreapta atentia catre gasirea celor mai bune solutii pentru cresterea vitalitatii: o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice regulate, suplimentare naturala, disciplinarea mintii.

Energiile planetare sprijina momentul de Luna Noua prin doua sextile (aspect de 60 de grade) cu Jupiter aflat in exaltare in Rac si Saturn din Scorpion si un trigon (aspect de 120 de grade) cu Pluton din Capricorn. E momentul sa acordam atentie lucrurilor marunte de zi cu zi, care ne fac viata frumoasa. Intotdeauna suntem tentati sa ne orientam toata energia catre scopurile pe care ni le propunem pe termen lung, uitand ca fericirea o gasim pe drumul parcurs catre aceste scopuri.

Aceasta Luna Noua ne indeamna sa traim “aici si acum”, motivati de micile bucurii de fiecare zi traite in familie, in liniste si siguranta, fara temerile noastre obisnuite.

Energia Lunii Noi este amplificata de Mercur, aflat de asemenea in Fecioara, semnul sau de domiciliu, armonic aspectat de Venus din Balanta, de asemenea in domiciliu. E bine sa profitam de moment pentru rezolvarea problemelor pe care le avem prin dialog inteligent.

Singurul aspect dificil este opozitia (aspectul de180 de grade) lui Neptun la Luna Noua, aspect semnificativ mai ales pentru unii dintre noi, cei influentati puternic de Neptun (cu Soarele sau Luna in Pesti, Soarele sau Luna in casa XII). Acestia, datorita probabilitatii mari de a fi pacaliti sau amagiti, trebuie sa se gandeasca bine la toate posibilitatile inainte de a lua o decizie.

Uranus continua sa incerce sa ne convinga ca situatiile neprevazute, crizele de toate felurile, sunt singurul mod de de a trai in aceste timpuri tulburi. Aspectele dificile pe care le face in continuare cu Pluton si Jupiter contribuie la pastrarea atmosferei agitate si nelinistite in care trebuie sa ne gasim fiecare dintre noi calea catre echilibru. In acest sens ne sunt de ajutor Saturn si Pluton, aflate in receptie mutuala (fiecare planeta se afla in semnul de guvernare al celeilalte planete, Saturn in Scorpion, care este domiciliul lui Pluton si Pluton in Capricorn, domiciliul lui Saturn.) Aceste doua planete se inteleg foarte bine in ceea ce priveste cursul actiunilor noastre viitoare, croindu-ne drumul, cu rabdare si perseverenta, ajustand acolo unde este cazul, pentru atingerea obiectivului principal.

In continuare balanta inclina catre elementele pamant si apa (si sustinand zodiile corespunzatoare), acolo unde se afla majoritatea planetelor, lucru care ne indeamna la o abordare practica a problemelor si la materializarea ideilor avute la inceputul verii. Nativii semnelor de foc sau de aer par ca lupta contra curentului si mai au de asteptat cateva saptamani, pana cand Mercur si apoi Soarele le vor da cateva guri de aer.

Aceasta Luna Noua in Fecioara ne poate da raspunsurile potrivite daca ne punem intrebarile potrivite: Nu cumva sunt prea critic in modul de a-i privi pe cei din jurul meu? Muncesc cu adevarat sau ma prefac? Ce doresc mai mult, aprecierea sau compasiunea?

Acum avem din nou sansa unui nou inceput.

Poate putina compasiune si umilinta n-ar strica.

Intotdeauna am asociat perioada in care Soarele parcurge zodia Fecioarei (aproximativ 22 august – 22 septembrie) cu intoarcerea la scoala, perioada in care emotiile se intreceau sa incline balanta intre nostalgia verii tocmai trecute si provocarea incitanta a unui nou inceput de an scolar. Echilibrul il gaseam tarziu, catre iarna, odata cu asteptarea lui Mos Craciun.

Daca aveti intrebari in legatura cu aceasta perioada de Luna Noua, ale carei predispozitii se incheie pe 5 octombrie, odata cu Luna Noua din Balanta, nu ezitati sa ma contactati pe adresa de e-mail. Voi face tot posibilul sa va raspund cat de repede si cu maxim de discretie.

Gandurile si comentariile voastre sunt intotdeauna binevenite!