Luna Noua in Leu – 23 iulie 2017, ora 12.46 ora Romaniei – Avanpremiera la o eclipsa

July 21, 2017 at 4:35 pm

De cate ori gasesc filmul “Ziua cartitei” butonand telecomanda, de atatea ori ma opresc sa-l vad si n-a fost de putine ori. E vorba despre personajul jucat de Bill Murray, un prezentator meteo blocat intr-o bucla de timp, i-as spune karmica, ce se trezeste dimineata dupa dimineata in aceeasi zi, Ziua cartitei, experimentand mereu aceleasi si aceleasi lucruri.

Daca la prima vedere filmul pare amuzant si atrage prin distributie si scenariu, la urmatoarele vizionari il privesti ca pe un curs de dezvoltare personala care te invata cum sa-ti depasesti egoismul si mai ales cum sa iesi din tiparele in care esti blocat de-o viata.

Cateodata, asa cum e acest moment, constientizam mai acut faptul ca tindem sa facem lucrurile la care ne-am dovedit a fi buni, chiar daca in timp rutina ne distruge creativitatea si ezitam sa incercam ceva nou, de frica esecului. Dar daca ne-am gandi ca ziua pe care o traim astazi s-ar repeta la nesfarsit, la fel ca in film, ne-ar placea aceasta zi? Sau am depune toate eforturile s-o depasim? Si daca dorim s-o depasim, de ce n-am face alegerile corecte chiar acum?

Evenimentele saptamanii care se incheie duminica ne-au transmis semnale contradictorii, care ne-au determinat sa ne gandim mai profund la ceea ce ne dorim cu adevarat. Chiar daca lucrurile par incremenite in jur si suntem uneori coplesiti de rutina in care ne petrecem zilele, mediul in care existam se schimba mereu si trebuie sa-i facem fata, continuand in acelasi timp sa inaintam pe calea pe care ne-am propus s-o urmam. Lectiile la care am lipsit sau pe care nu le-am invatat de-a lungul timpului se ingramadesc inaintea noastra si aproape in fiecare zi trebuie sa dam cate un examen, ca sa dovedim asimilarea lor.

Suntem pe ultima suta de metri din zodia Racului si parca ne sfaraie calcaiele sa trecem linia de demarcatie catre Leu. Luna Noua la gradul 0 si 44 de minute care va avea loc la mijlocul zilei de duminica, 23 iulie, cu Marte care o incendiaza prin conjunctie, ne da unora frisoane, mai usoare sau mai greu de suportat, dupa cat de confortabil este Leul pentru fiecare dintre noi. Chiar daca nu esti la curent cu ceea ce se intampla in cer, parca simti cumva vibratia spectacolului care se apropie. Intr-un fel vrei sa-i fi protagonist, pentru ca aproape ca nu mai suporti stagnarea, dar ti-e teama ca suflul spontan al schimbarii de energie sa nu-ti modifice radical cursul vietii.

Totusi, Universul este darnic de data aceasta, lunatia de duminica este o avanpremiera la eclipsa de Soare ce va avea loc pe 21 august, o alta Luna Noua in zodia Leului, de data aceasta la gradul 29. Asa ca lucrurile se vor intampla gradual, in aceste zile se declanseaza evenimente corespunzatoare zonei de viata pe care Leul o ocupa in astrograma fiecaruia dintre noi, pentru ca in aceste patru saptamani, pana pe 21 august sa se intensifice si sa ajungem la o concluzie eliberatoare . Cat de eliberatoare va fi, vom discuta la momentul potrivit.

Luna Noua de duminica, aflata in conjunctie cu Marte ne permite sa exploram toate valorile Leului, care tin de exprimarea de sine prin dezvoltarea si afirmarea in exterior a personalitatii. Darurile inimii ies la suprafata intr-o explozie de generozitate, bucurie de a trai si recunostinta pentru ceea ce suntem si avem. Marte, tocmai scapat din chingile Racului, are de-acum incolo initiativa in Leu, presandu-ne cu entuziasmul sau sa ne urmam dorintele, oricat de incredibile ar fi. Energia abundenta trebuie totusi canalizata cu grija, Uranus adauga o doza mare de impulsivitate prin cuadratura pe care o face cu tripla conjunctie din Leu. Chiar daca evenimentele declanseaza o criza de personalitate care ne indeamna sa ne razvaratim impotriva regulilor sau a autoritatii ce tinde sa ne limiteze libertatea personala, tensiunea poate fi eliberata in mod constructiv, dupa cum e cazul, altfel poate avea consecinte care sa ne afecteze sanatatea si poate chiar integritatea fiintei, daca e vorba despre lipsa de atentie si de concentrare.

Locul de pe harta astrologica a fiecaruia dintre noi ocupat de semnul Leului semnifica romantismul, creativitatea, exprimarea de sine, modul in care ne alimentam bucuria de a trai, prin copiii pe care-i avem, prin creatia artistica sau prin cultivarea abilitatilor in hobby-uri sau activitati facute din placere. Asa ca in zona aceasta ar trebui sa ne stabilim intentiile in zilele care au mai ramas pana duminica. Poate n-ar strica sa ne amintim cum ne vedeam drumul vietii atunci cand eram copii, ce visuri aveam, cum arata viitorul pentru noi? E drept ca dorintele ni s-au schimbat, tocite de alegerile pe care le-am facut zi de zi, dar probabil ca n-am mai exista in acest moment daca lucrand de-a lungul timpului la implinirea acestor dorinte nu ne-am fi si distrat un pic. Sau n-am fi iubit, sau n-am fi fost mandri, din cand in cand de realizarile noastre.