Luna Noua in Leu – 7 august 2013, ora 0. 50, gradul 14 si 35 minute Leu

August 7, 2013 at 11:49 am

In momentul de Luna Noua, Luna se interpune intre Soare si Pamant, aliniata cu acestea, fenomen care face ca fata iluminata a Lunii sa fie ascunsa privirii noastre. Intalnirea celor doi astri la aceeasi pozitie in zodiac deschide un portal de energie de la care ne putem alimenta cateva zile. Este perioada de timp in care putem constientiza, stabili, intentiile pe care le avem pe termen scurt sau lung in legatura cu ce dorim sa se manifeste in viata noastra.

A lua contact cu energia Lunii Noi este la fel de usor cu a spune o rugaciune sau a aprinde o lumanare, totul e sa fim constienti ca acum putem primi mai usor ajutor din partea Universului pentru împlinirea dorintelor noastre. Natura acestora depinde de sectorul in care se afla conjunctia dintre Soare si Luna (Luna Noua).

Lunile noi si lunile pline sunt “urmele lui Dumnezeu in timp”. Fiecare dintre ele reprezinta o faza din cele 12 anuale, care formeaza circuitul manifestarii energiei. Ciclul poate fi descris in felul urmator: Energia vietii este initiata in Berbec, materializata in Taur, explorata in Gemeni, intemeiata in Rac, exprimata creativ in Leu, perfectioanata in Fecioara, echilibrata in Balanta, purificata in Scorpion, extinsa in Sagetator,organizata in Capricorn, structurata in mod vizionar in Varsator si finalizata perpetuu in Pesti.

 

Aceasta Luna Noua va trezi pe toata lumea la viata, doar Soarele este seful zodiacului, iar in Leu, in domiciliu, alaturi de Luna, se va exprima cu toata forta de care este capabil.

Scena pe care evolueaza Luna Noua e dinamica, cele doua luminarii in conjunctie fac un aspect de trigon cu Uranus din Berbec si sunt varful unui careu in T cu Nodurile Nord si Sud ale Lunii.

Autoritatea si creativitatea Soarelui, combinata in mod armonios cu imaginatia si ingeniozitatea lui Uranus nu pot conduce decat la ceva minunat, electrizant, care ne va arata clar calea de urmat pentru gasirea unor solutii la probleme cu care ne confruntam de mai mult timp.

Aceasta Luna Noua poate fi un punct de cotitura pentru multi dintre noi, energia astrala ne-a pregatit pentru schimbare, catre care suntem mai deschisi, chiar daca nu suntem siguri cand si in ce conditii va veni, fie ca e vorba de castiguri financiare neasteptate, fie ca ne indreptam catre asocieri dinamice, fie ca visam sa avem experiente neobisnuite, stimulante.

Nimic nu e mai bun decat aceasta doza de entuziasm, oferita de armonia dintre cele doua semne de foc, Leu si Berbec, activata de Soare si Uranus, pentru trezirea creativitatii si a exprimarii de sine, incurajandu-ne sa trecem la actiune.

Aspectul tensionat de cuadratura pe care Luna Noua il face la Nodurile Lunare ne obliga la folosirea vointei, a puterii personale, pentru a actiona in sensul indeplinirii scopului existentei, chiar daca schimbarea pe care o intrezarim ne produce teama. Trebuie sa ne asumam anumite experiente, participand cu toata fiinta la depasirea starii de teama de necunoscut, pentru a ne urma destinul.

Aceasta Luna Noua marcheaza inceputul unei perioade active, in care Jupiter in Rac i se opune lui Pluton din Capricorn, formand un careu in T cu Uranus din Berbec. Cei mai susceptibili  de a fi atrasi in conflicte generate de dorinta de a depasi limitele impuse, sunt cei cu planete personale aflate intre gradele 9 si 12 in semnele cardinale.

Chiar daca marele triunghi  cu Jupiter s-a destramat, Saturn din Scorpion si Neptun din Pesti sunt inca in trigon si trimit raze armonioase catre “campul de bataie” al Lunii Noi. Daca ai planete personale intre gradele 4 si 6 in semnele de apa, probabil ca esti chemat intr-un fel sau altul sa actionezi ca mediator in diverse situatii.

Si Saturn este intr-o pozitie de mediator in confruntarea dintre Jupiter si Pluton si vine sa armonizeze idealismul si optimismul pe care ni le trezeste Jupiter aflat in exaltare in Rac cu realitatea prezenta. Trebuie sa avem rabdare si sa acceptam faptul ca nu a venit inca momentul fortarii limitelor, ca avem nevoie de perseverenta pentru a cladi ceva durabil. Superficialitatea nu foloseste decat pentru autoprotectie.

Intuitia ne indeamna catre un scop precis, care trebuie sa fie ca o stea calauzitoare pentru toate actiunile pe care le intreprindem.

Chiar daca Mercur este inca in Rac in perioada Lunii Noi, el va parasi acest semn de apa in favoarea semnului de foc al Leului incepand cu 8 august, astfel, va fi gata sa dea startul ideilor inovatoare generate de trigonul Luna Noua  – Uranus.

Aceasta Luna Noua elibereaza o energie enorma, faceti-va timp pentru a analiza care este urmatorul pas pe care trebuie sa-l faceti in realizarea de sine si actionati cu grija, luand in calcul si sentimentele celor din jur.

 

Vibrati la bogatia lumii si veti fi o parte din ea!

 

Daca aveti intrebari in legatura cu aceasta perioada de Luna Noua, ale carei predispozitii se incheie pe 5 septembrie, odata cu Luna Noua din Fecioara, nu ezitati sa ma contactati pe adresa de e-mail. Voi face tot posibilul sa va raspund cat de repede si cu maxim de discretie.