Luna Noua in Pesti – Invitatie la visare

March 3, 2019 at 6:16 pm

O mica neatentie, o intrebare aparent nevinovata si esti tras in trecut, printre amintiri dureroase ale caror cauze aproape ca nu le mai stii.  Iti amintesti doar emotiile si le retraiesti pe bucati, cum ai reciti ramasitele unei scrisori pe care ai aruncat-o din greseala in tocatorul de hartie.

Chiar daca lipsesc multe piese ale puzzle-ului si exista atat de multe lacune si confuzii, bucatile triste se imbina cu cele frumoase, generand un tablou al carui inteles difera, in functie de perspectiva din care il privesti.

Cred ca nimanui nu-i place sa retraiasca momentele dureroase care s-au strans in timp, mie in niciun caz. Si asta pentru ca imi aduc aminte ca trebuie sa ma iert din nou si din nou, inainte de a le ingropa din nou, adanc, undeva de unde sa nu mai iasa.

Traversarea zodiei Pestilor de catre Soare, care in curand se va intalni cu Luna la 15 grade si 47 de minute intr-un aspect de Luna Noua, nu este cea mai energizanta perioada, ba dimpotriva, ne indeamna la visare, incetinire si relaxare. Vitalitatea scazuta poate sa determine o oarecare lipsa a vointei, sau asa sa para, de fapt e vorba despre neclaritatea intentiilor si a emotiilor, mai ales daca nu suntem obisnuiti sa ne constientizam intuitia ca pe un fel de aliniere cu vibratiile cele mai subtile.

Luna Noua in zodia Pestilor va avea loc miercuri seara, la ora 18.06 ora Romaniei, Soarele si Luna fiind in conjunctie stransa cu Neptun, guvernatorul semnului.   Aceasta conjunctie va stimula energia zodiei si ne va colora imaginatia, nu degeaba simbolul sabian al gradului 16 Pesti este “Intr-un moment de liniste, un individ creativ simte fluxul inspiratiei”. Impreuna cu cuadratura prin care Jupiter din Sagetator  bombardeaza cu inca putina ceata cele trei corpuri ceresti aflate in conjunctie, ne putem astepta sa fim mai empatici, creativi sau intuitivi, dar si sa avem visuri si asteptari nerealiste care sa ne intunece logica si sa ne incetoseze mintea.

Avem in schimb doua sextile care sprijina Luna Noua, unul de la Saturn din Capricorn si unul de la Marte din Taur, ambele in semne de pamant, care ne sprijina realizarea intentiilor de Luna Noua si ferindu-ne de riscul de a trai prea mult in lumea iluziilor sau de a fi prea optimisti. Dupa ce depasim senzatia de lehamite si de neputinta, cele doua sextile ne motiveaza sa actionam cu perseverenta si rabdare, acceptand chiar necesitatea unui efort fizic deosebit, pentru a materializa inspiratia si intentia acestei Luni Noi.

In harta lunatiei de miercuri Mercur este deja retrograd si incepe sa ne arate lucruri la care mai avem de lucrat, ajunge la piese de puzzle ale trecutului care trebuie inlocuite, totul pentru a avea o imagine diferita de cea pe care am perceput-o pana acum. Poate ca dupa 15 aprilie incolo, dupa ce va depasi gradul 29  Pesti la care se afla la inceputul retrogradarii, vom intelege mai mult decat suntem capabili acum sa intelegem.

La ora exacta a conjunctiei  Soare-Luna in Pesti, Uranus deja a trecut granita dintre Berbec si Taur si nu stiu exact care vibratie va fi simtita mai puternic, aceea tipica Pestilor, spirituala, mistica, reflexiva, sau pe cea care aduce vant de libertate si schimbare in relatii si finante, a Taurului? Probabil ca de-abia dupa ce se va risipi ceata, vom reusi sa vedem felul in care se schimba pamantul sub picioarele noastre. Avem 7 ani la dispozitie ca s-o facem.