Luna Noua in Rac, luni, 8 iulie 2013, ora 10:09, gradul 16 si 17 minute

July 8, 2013 at 6:58 am

 

In momentul de Luna Noua Luna se interpune intre Soare si Pamant, aliniata cu acestea, fenomen care face ca fata iluminata a Lunii sa fie ascunsa privirii noastre. Intalnirea celor doi astri la aceeasi pozitie in zodiac deschide un portal de energie de la care ne putem alimenta cateva zile. Este perioada de timp in care putem constientiza, stabili intentiile pe care le avem pe termen scurt sau lung in legatura cu ce dorim sa se manifeste in viata noastra.

A lua contact cu energia Lunii Noi este la fel de usor cu a spune o rugaciune sau a aprinde o lumanare, totul e sa fim constienti ca acum putem primi mai usor ajutor din partea Universului pentru împlinirea dorintelor noastre. Natura acestora depinde de sectorul in care se afla conjunctia dintre Soare si Luna (Luna Noua).

Lunile noi si lunile pline sunt “urmele lui Dumnezeu in timp”. Fiecare dintre ele reprezinta o faza din cele 12 anuale, care formeaza circuitul manifestarii energiei. Ciclul poate fi descris in felul urmator: Energia vietii este initiata in Berbec, materializata in Taur, explorata in Gemeni, intemeiata in Rac, exprimata creativ in Leu, perfectioanata in Fecioara, echilibrata in Balanta, purificata in Scorpion, extinsa in Sagetator, organizata in Capricorn, structurata in mod vizionar in Varsator si finalizata perpetuu in Pesti.

Cuadratura dintre Luna Noua în Rac, conjuncta cu Mercur retrograde, cu Uranus in Berbec face sa se precipite lucrurile chemand la independenta, mai ales in familiile in care exista mai multe restrictii. Pluton din Capricorn isi face simtita prezenta construind un careu in T in care intareste si mai mult aceste restrictii, pentru protejarea cu orice pret a familiei in structura ei ancestrala.

Uranus din Berbec ignora dorinta de stabilitate cu orice pret a lui Pluton si incearca sa puna bazele unei noi asocieri, prin introducerea in circuit a unor idei noi care sa ne scoata din vechile tipare in care ne-am complacut. Sensibilitatea Racului este “calcata in picioare” de aceasta Luna Noua, noroc ca ea dureaza numai un timp relativ scurt.

Provocarea este in a gasi un echilibru intre comportamentul ultraprotectiv si cel mult prea permisiv.

Deciziile luate sub presiune sau datorita impulsului de moment (Mercur retrograd conjunct cu Luna Noua) vor conduce catre reveniri repetate asupra situatiei initiale. Trigonul format intre Venus din Leu si Uranus din Berbec mai indulceste oarecum situatia, fiind favorabil exprimarii afectiunii si dragostei la prima vedere.

Trigonul pe semne de apa dintre Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion si Neptun in Pesti aduce multa compasiune, daruire si generozitate.

Cel mai bun sfat pentru depasirea cu bine a acestei lunatii este evitarea situatiilor extreme si cautarea unui compromis. Cei care au mai multa autoritate e bine sa-si trateze partenerii cu mai mult respect, chiar daca nevoia de independenta a acestora ii indeamna la actiuni negandite suficient. Exista riscul ca dupa consumarea Lunii Noi sa se intoarca jenati acolo de unde au plecat.

 

Bucurati-va din plin de cei ce sunteti acum si de cei ce veti deveni!

 

Gandurile si comentariile voastre sunt intotdeauna binevenite!

 

Daca aveti intrebari in legatura cu aceasta perioada de Luna Noua, ale carei predispozitii se incheie pe 6 august, odata cu Luna Noua din Leu, nu ezitati sa ma contactati pe adresa de e-mail. Voi face tot posibilul sa va raspund cat de repede si cu maxim de discretie.