Luna Noua in Sagetator – 11 decembrie 2015 – Noi orizonturi

December 9, 2015 at 7:14 pm

Fiecare minune scrie pentru noi cu litere mici ceva ce Dumnezeu a scris deja sau va scrie, cu litere poate prea mari ca să fie observat, pe toată pînza Naturii. C.S. Lewis

Apropierea Sarbatorii Craciunului, cu tot ce inseamna ea pentru fiecare dintre noi, ne trezeste iar si iar interesul pentru miracole. In toata agitatia si lipsa de timp , gandurile au loc sa zboare nu numai catre realizarile anului ce-a trecut si a plusurilor pe care le-a adus ci si catre nevoia de a intelege ca suntem pe drumul cel bun in cautarile noastre.

Lumea in care traim este plina de coincidente, sincronicitati care pare uneori ca ne sunt destinate, provocandu-ne sa descoperim, dand la o parte valul iluziei care acopera adevarul, esenta vietii, a scopului pentru care ne-am nascut. Intuitia ne spune ca exista o lume tainica, situata intr-o alta ordine a realitatii, suprapusa peste cea fizica, poate la fel de reala ca si aceasta.

Chiar daca am ajuns la concluzia ca nu exista reguli si limite pentru ceea ce poate crea mintea umana, cu totii suntem doar niste copii care asteapta momentul Ajunului, atunci cand descoperim nu darurile de sub brad ci faptul ca toata realitatea din care facem parte este reflectarea acelei energii divine pe care incepem sa o simtim si sa o intelegem.

Secera galbena a Lunii isi estompeaza treptat stralucirea, pe masura ce ne apropiem de ziua de 11 decembrie, cand fix la ora 12.29 ora Romaniei are loc fenomenul de Luna Noua, de data aceasta in zodia Sagetatorului. Contrar temelor care-l inspira pe nativul Sagetator, adica entuziasmul molipsitor, aspiratia catre libertate si spatiile largi in care sa se manifeste, este timpul sa cautam in noi insine sclipirea aceea a sperantei care sa ne ghideze, chiar daca, precum astrul noptii, pare ca se ascunde in intuneric.

Momentele de Luna Noua sunt potrivite pentru stabilirea intentiilor de actiune pentru urmatoarele patru saptamani, adevarate usi cosmice care despart vechiul de noul care urmeaza sa apara. Noptile lungi de iarna se sincronizeaza perfect cu aceasta clipa de resetare emotionala, in care percepem mai usor lumina care arde in noi insine, ascunsa in adancimile lunii Scorpionului de care tocmai ne-am despartit. Forta transformatoare a focului Sagetatorului ne umple de entuziasm, fortandu-ne sa iesim din inertie si sa ne imaginam un viitor in care progresam catre o imagine de sine mult imbunatatita. Ciclul lunar care incepe pe 11 decembrie ne invita sa privim dincolo de ceea ce credem ca este posibil, concentrandu-ne pe crestere, expansiune, optimism si incredere, adica temele cu care opereaza Sagetatorul, teme care ne sunt acum, mai mult decat oricand, la indemana.

Situata la o zi dupa opozitia Marte – Uranus, un aspect cu care ne-am mai intalnit acum doi ani si care ne mai ofera inca o sansa de elevare spirituala, conjunctia dintre Soare si Luna primeste aspecte foarte dinamice de la Marte, Jupiter si Uranus, iar apropierea de Saturn amelioreaza putin entuziasmul si dorinta de aventura a Sagatatorului, prin insinuarea unui ton mai grav care cere asumarea unei anumite responsabilitati. Pana la urma provocarea este de a gasi o cale de mijloc intre entuziasmul si dorinta covarsitoare de ceva nou si evaluarea propriului potential fizic si emotional in incercarile noastre ambitioase. Insa, stim cu totii cat de impliniti si mandri ne simtim daca reusim sa ne aducem la lumina cele mai arzatoare visuri si viziuni.

Aceste idealuri pot deveni o parte a realitatii noastre doar daca am reusit sa ne debarasam de propriile rani sau dureri care sunt doar o fata a trecutului care apare din cand in cand pentru a ne incerca determinarea si forta. Aspectul armonios dintre Luna Noua si Uranus functioneaza pentru a ne oferi noi moduri de gandire si elemente surpriza care sa ne apropie de scopurile propuse, insa cuadratura cu Jupiter din Fecioara ne aminteste ca orice lucru bun se castiga prin munca, perseverenta si organizare. Indeplinirea oricarui vis propriu are loc mai usor daca ne oferim sa-i ajutam pe ceilalti si le daruim ceea ce au nevoie pentru realizarea viselor lor. Nu pierde imaginea de ansamblu, aceasta nu te include numai pe tine!