Luna Noua in Sagetator – 18 decembrie 2017 – Inca un pas

December 16, 2017 at 4:22 pm

 

Plecam de la convingerea ca totul are un scop, chiar daca e ascuns intr-un val de incertitudine. Ca cele mai mici amanunte ale existentei sunt necesare construirii unui drum catre ceva sau acel Cineva care trebuie sa devenim.

Suntem din ce in ce mai constienti ca lucrurile nu se termina niciodata, ca orice sfarsit constituie patul germinativ pentru un nou inceput. Daca ne privim vietile precum privim natura, intelegem ca toate actiunile, senzatiile sau gandurile noastre se intampla pur si simplu, asa cum Soarele rasare in fiecare zi sau norii aduc ploaia.

Daca uitam uneori proportia existentei noastre raportata la imensitatea infinita in timp si spatiu a Universului, aceasta este nu atat din ignoranta cat din graba de a reactiona la provocarile exterioare care ne diminueaza timpul necesar explorarii universului interior. Insa, oricat de superficiali am devenit, la un anumit nivel, multi dintre noi suntem in plin proces de acceptare a unei realitati care se apropie si pe care nu o putem ignora.

Luna s-a alaturat inca de aseara celor patru corpuri ceresti din zodia Sagetatorului (Soare, Mercur retrograd, Venus si Saturn), pentru ca maine dimineata, la ora 8.30 sa-si uneasca fortele cu Soarele intr-un fenomen de Luna Noua al carui val de energie ne va purta catre misteriosul 2018. O coala alba de hartie pe care o vom umple fiecare cu rezultatele actiunilor puse in miscare in 2017 si cu alte si alte planuri, actiuni, sentimente sau ganduri inspirate de noul an.

Daca privim retrospectiv 2017, toti ne-am schimbat cumva, invatand ceva nou despre noi insine si intr-un fel am renascut prin sperantele pe care le avem pentru viitorul apropiat. Viata este intr-adevar o calatorie pline de evenimente ale caror semnificatii trebuie sa le intelegem si sa le aprofundam. Pentru ca numai gasind adevarurile ascunse printre coincidentele de fiecare zi vom trezi potentialul existent in fiecare dintre noi.

Acum avem la indemana un nou inceput sub forma unui fascicul de energie care ne indeamna sa lasam trecutul, cu rutina care ne blocheaza si sa cream noua realitate pe care o intuim deja, dar pe care ne e teama s-o imbratisam. De cele mai multe ori n-o facem de bunavoie, e nevoie de tarie de caracter  sa parasesti un fel de a fi, un loc de munca, o persoana sau o situatie care te tin pe loc dar inca nu sunt atat de greu de suportat, mai ales daca ai si unele avantaje, nu numai limitari. Nici nu e cazul sa cauti in alta parte succesul si fericirea, atata timp cat persoana ta a ramas aceeasi, autosuficienta si inglodata in tipare arhaice. Dar daca e vorba de viata si de moarte, de principii si pastrarea propriei identitati in relatii si parteneriate, atunci chiar e nevoie de o ruptura de trecut, de durerea si suferinta care pot deveni parte a viitorului.

Prezenta alaturi de Luna Noua a lui Saturn, gata sa faca pasul in Capricorn peste doua zile, ne este benefica atunci cand e vorba de decizii, pentru ca, desi fluxul energetic ne indeamna catre obtinerea independentei si a libertatii, responsabilitatea, disciplina si rabdarea vor fi de partea noastra. Sau lucrurile vor evolua astfel incat sa le obtinem, asa ca de ce sa nu facem un efort singuri, fara a fi obligati in moduri mult mai putin placute?

Dar, sa stabilim scena pe care va evolua Luna Noua de maine: alaturi de Soare si Luna, aflate la gradul 26 si 31 de minute Sagetator, se afla Saturn, la 29 grade si 49 de minute, Venus la 21 grade si 14 minute si Mercur retrograd la 15 grade, toate in Sagetator. Saturn are cea mai mare influenta asupra fenomenului de maine datorita apropierii sale pe cercul zodiacal, o influenta care aduce de cele mai multe ori greutati, intarzieri si tristete, noroc cu Venus care ne ajuta sa trecem peste ele apeland la simtul umorului, daca-l avem, sau la afectiunea si loialitatea celor apropiati. Mercur este in plina retrogradare, asa ca ca trebuie sa fim constienti de faptul ca planurile de acum vor suporta ajustari inainte de a fi puse in practica.

Doar Uranus, care arunca o lumina incitanta din Berbec asupra stelliumului din Sagetator, ne poate face lumina in ganduri, insa e nevoie de inca vreo doua-trei saptamani pentru a vedea ce posibilitati reale avem la indemana. Daca simtim o nevoie urgenta de schimbare, putem incepe cu propriile puncte de vedere, inainte de a merge mai departe.