Luna Noua in Sagetator – 7 decembrie 2018 – Tinteste cat mai sus!

December 4, 2018 at 9:22 am

Confuzia pluteste in aer ca fuioarele de ceata deasupra apei, inainte de rasarit. Realitatea de-acum nu se potriveste cu cea de ieri si nu stii daca ce vei gandi maine va functiona si poimaine. Simti ca ai nevoie de o resetare, de o intoarcere la elementele pe care te poti baza, dar pentru asta trebuie sa treci in revista ultimele saptamani.

Ce ai vrut sa faci si n-ai facut inca? Ce te-a impiedicat? Nu cumva increderea? Ce lucru ai incheiat si catre ce inceput vrei sa te indrepti? Esti dispus sa inveti in continuare si sa incerci  din nou? Daca faci aceleasi lucruri pe care le-ai mai facut, nu vei obtine rezultate diferite, nu cumva e momentul sa schimbi ceva?

Predica zilei de duminica trecuta la biserica ortodoxa a fost despre vindecarea orbului din Ierihon, cel care, prin credinta sa statornica, s-a vindecat. O spune insusi Iisus, “Credinta ta te-a mantuit”. Cati dintre noi ne angajam in ceea ce facem cu increderea ca indiferent ce se va intampla va fi bine, vom gasi o solutie care sa ne convina sau o vom accepta pe cea pe care nu o putem schimba? Cati ne asumam responsabilitatea pentru sanatatea noastra avand incredere in vindecare?

Acum este momentul sa ne linistim, sa lasam trecutul sa dispara odata cu actiunile sale neterminate sau confuze, cu tiparele, fricile si bolile sale, iar in locul ramas gol sa plantam semintele intentiilor pentru restul anului.

Si nu numai pentru restul anului. Sagetatorii sunt privilegiatii acestor zile, ei pot sa-si stabileasca intentiile pentru urmatorul an mai devreme decat noi toti, cei care ne facem listele cu ceea ce ne propunem sa realizam in 2019 de-abia pe 31 decembrie. De fapt, daca traim in mod constient, putem implica ritmurile Universului in urmarirea scopurilor noastre, asa cum putem face zilele acestea, pana la Luna Noua care va avea loc vineri, pe 7 decembrie la ora 9 si 20, la gradul  15 si 7 minute Sagetator.

Pentru ca e vorba despre acest semn entuziast si expansiv si pentru ca Jupiter in Sagetator se afla intr-o conjunctie larga cu Luna Noua, poate fi vorba despre o extindere a universului propriu, astfel incat sa ajungem sa intelegem lucrurile care ne intereseaza dintr-o perspectiva mai cuprinzatoare. Cel mai potrivit ar fi sa ne concentram asupra modurilor de manifestare ale semnului, care ne sugereaza intentii legate de expansiunea constiintei prin calatorii, invatare, contacte cu oameni sau civilizatii straine, asimilarea unor experiente de viata printr-o intelegere superioara a existentei. Sunt cuvinte mari dar adevarate, pentru ca indiferent pe ce treapta a constiintei ne situam, vom aborda urmatoarea perioada si provocarile ei cu mai mult optimism si spontaneitate, cu o inima mai larga si spirit de aventura, asumandu-ne mai multe riscuri decat o facem de obicei.

Tesatura astrala a momentului de Luna Noua  nu e prea densa, in afara unui aspect de cuadratura cu conjunctia Marte-Neptun din Pesti si conjunctia cu guvernatorul lunatiei, Jupiter, Luna  si Soarele nu se mai afla in niciun aspect important. Calitatile jupiteriene  se estompeaza sub participarea lui Marte si Neptun, rezultand o tendinta de respingere a realitatii si depasirea exagerata a limitelor. Daca la nivel artistic se poate  manifesta prin inspiratie mai ales in domeniul muzical, sau in general prin dezvoltarea unui proiect care sa aiba la baza compasiunea, amestecul astral poate conduce si la iritare, tensiune si agresiune, mai ales pe fondul consumului de substante mai mult sau mai putin interzise. Totusi, nu putem nega faptul ca si Jupiter, si Neptun sunt planete ale spiritualitatii si activate de energia lui Marte ne pot conduce, daca si noi dorim si lucram pentru asta, catre actiuni inspirate, pentru ca visele noastre sa devina realitate.

Aspectul Marte – Neptun in cuadratura cu Luna Noua nu este dintre cele mai productive, dar, pe fondul energiei Sagetatorului, il putem folosi concentrandu-ne pe credinta, pe increderea pe singura forta care poate misca lucrurile in directia dorita, daca ne alaturam fluxului vietii, ne urmam intuitia sau sentimentele. Chiar daca aspectul este inselator si exista mari riscuri de dezamagire daca nu suntem prudenti, e un moment in care ne putem permite sa dizolvam realitatea actuala si sa ne deschidem catre noi cai de a fi sau de a face.  Venus, tocmai intrata in Scorpion, inca se afla intr-un aspect strans de opozitie la Uranus retrograd in Berbec si acutizeaza nevoia de independenta  in relatii, dar poate aduce si surprize sau emotii in viata romantica,  cheltuieli compulsive, care odata cu iesirea lui Mercur din miscarea aparent retrograda si a lui Venus din zona de umbra, se vor dovedi inutile.

Pentru a folosi si energia Sagetatorului si pe cea adusa de Marte in ecuatia Lunii noi, angajarea intr-o activitate fizica precum o calatorie cu rucsacul in spate, planificarea unei calatorii sau vacante viitoare sau a viitorului in general, pot fi niste solutii foarte bune. Trebuie retinut totusi ca desi e vorba de o Luna Noua care semnalizeaza niste probleme, nu e cazul sa actionam imediat si sa luam masurile care se impun, deoarece nu putem evalua corect situatiile. Mercur este inca in zona de umbra pana pe 24 decembrie, Jupiter insusi aplica spre o cuadratura cu Neptun, asa ca nu sunt asigurate fundamentele practice pentru planuri sau actiuni de succes. Putem doar sa ne deschidem catre noi moduri de actiune, mai inspirate si mai creative, care vor apare in curand, atunci cand ceata se va risipi complet.

Deoarece aceasta este ultima Luna Noua din an, putem folosi perioada pentru a reflecta asupra a ceea ce am realizat, a ceea ce am obtinut si asupra situatiilor pe care le-am traversat, fixand ca niste repere bucuriile, multumirea sufleteasca si succesul. Poate ca unii dintre noi ne vom simti usurati sa parasim anul ce-a trecut, cu toate dificultatile, neimplinirile, dezamagirile, regretele si dramele sale. Si unii, si altii trebuie sa eliberam locul pentru a-l umple cu intentiile pentru anul viitor. Unul dintrea atributele Sagetatorului este generozitatea, asa ca de ce nu ne-am propune ca generozitatea si dorinta de a gasi solutii pentru a opri suferinta sa stea la baza planurilor noastre de cariera sau de afaceri din 2019?

Sagetatorul este arcasul care tinteste cele mai indepartate stele. De de nu i-am folosi sageata pentru a trimite cele mai incredibile vise ale noastre in Univers? Cine stie, poate Universul ne va raspunde.