Luna Noua in Taur – 5 mai 2019, ora 1.48, ora Romaniei – Eu stiu

May 2, 2019 at 6:21 pm

Atmosfera celor cateva zile de sarbatoare petrecute in familie m-a facut sa ma gandesc la cat de bogata ma simt, fara sa fie vorba de ceva material. Daca intrebi pe un parinte ce il face sa se simta bogat, e foarte probabil  sa-si numesca fiii sau fiicele ca sursa a valorii sale, insa lucrurile nu sunt atat de simple. Sunt atatia oameni fara copii, oameni care nu mai au pe nimeni apropiat, oameni obisnuiti care stiu ca nu lasa in urma lor creatii valoroase, oare acestia nu se simt bogati fara a avea conturile din banci pline?

Intr-un interviu de 6 minute pe care l-am vazut pe Facebook, Carl Jung, intrebat de reporter despre educatia sa religioasa, a raspuns ca in copilarie familia sa mergea in fiecare duminica la biserica si ca atunci credea in Dumnezeu. Iar cand a fost intrebat daca acum continua sa creada, a raspuns: E dificil de raspuns, acum stiu. Nu am nevoie sa cred, eu stiu.

Putem avea banii, casele sau calatoriile pe care le-am visat, afaceri, masini sau haine frumoase care ne fac sa ne simtim bine in societate, copii carora sa le oferim cele mai bune conditii si educatia potrivita, in general putem avea toate lucrurile de care avem nevoie, dar daca nu avem pace inauntrul nostru nu suntem capabili sa apreciem nimic, vrem mai mult si mai mult. Si pacea cred ca vine din experienta care transforma acel “eu cred” in “eu stiu”.

Suntem in miezul primaverii, in plina zodie a Taurului, semn fix, de pamant, in permanenta legatura cu lumea exterioara prin cele cinci simturi, cautand instinctiv circumstante care sa-i aduca linistea si pacea interioara. La ce ne-am mai putea gandi cand vedem in jur atata frumusete pictata in toate tonurile de verde? In general vibratia Taurului ne indeamna sa petrecem mai mult timp afara, simtind toate miresmele florilor si ale pamantului, lancezind la soare sau visand in ploaie, fara intrebari esentiale, traind pur si simplu prezentul si profitand de ceea ce avem deja.

De anul acesta insa, solul stabil al Taurului s-a innoit cu energia imprevizibila a lui Uranus, care adauga o unda de indoiala valorilor pe care ne-am bazat pana acum. Lucrurile rezistente, stabile in timp, care pana acum ne dadeau senzatia de securitate materiala care ne hraneste stabilitatea emotionala, se dovedesc invechite si nesatisfacatoare. De buna voie sau impinsi de la spate avem nevoie sa ne descoprim alte valori si sa parasim ritmul propriu in care ne-am miscat pana acum, gasind noi directii de urmat. Luna Noua de duminica dimineata, prima Luna Noua in Taur alaturi de Uranus, ne provoaca cumva la dezvoltare si schimbare, oricat de mult ne-am bazat pana acum pe un viitor previzibil si stabil.

Luna Noua de pe 5 mai intalneste Soarele cu Luna la gradul 14 si 11 minute in semnul fertil al Taurului si, datorita sustinerii pe care o primeste de la Neptun din Pesti putem spera ca ne va aseza pe directia potrivita pe fiecare dintre noi. Este un moment care incurajeaza activitatile spirituale, artistice si creative in general, care ne ofera inspiratia de a actiona cand trebuie si cum trebuie pentru a obtine ceea ce dorim (in aceste domenii).

Exista o mare doza de nerabdare pe care ar trebui sa ne-o exersam, planeta Venus, care guverneaza aceasta lunatie, se afla in Berbec, indreptandu-se catre o cuadratura cu Saturn si Pluton din Capricorn. E nevoie de multa munca si rabdare, constientizarea propriilor nevoi si temeri pentru a ne mentine relatiile, banii sau resursele intacte. Pe de alta parte, frica, lipsa stimei de sine si insecuritatea pot genera comportamente manipulative in relatii, de aceea cel mai bine ar fi sa stim cand sa lasam lucrurile sa se desfasoare in voia lor.  Rabdarea e de aur in aceste conditii, mai ales ca exista riscul de a ne grabi catre situatii pentru care nu suntem suficient pregatiti. Opozitia Marte-Jupiter ne sporeste dorinta de a castiga cu orice risc, insa nu putem sa nu luam in calcul si nevoile altora daca ne dorim succesul pe termen lung.

Speranta mea este ca ne vom folosi fiecare resursele interioare, credinta in noi insine ca scantei de Divinitate, pentru a face schimbarile necesare procesului de transformare pe care l-am inceput.