Luna noua in Taur 2020 – O noua realitate

April 21, 2020 at 12:07 pm

Copacul din fotografie este un cires care are mai mult de 1000 de ani si se afla in Fukushima, localitatea din Japonia unde a avut loc accidentul nuclear din 2011. La aceasta varsta, copacul este un simbol al rezistentei naturii in fata oricarei tragedii care se abate asupra ei si asupra noastra. Anul acesta, chiar in timpul pandemiei cu care ne confruntam toti, a reusit sa infloreasca, desi a trecut de-a lungul timpului prin cutremure, secete, furtuni sau prin cel mai grav eveniment nuclear din istorie.

La fel si omul, cu cat traieste mai mult, cu atat trece prin mai multe rele si bune, viata insasi fiind ca un trunchi de copac, cu inelele de crestere delimitand straturile de suferinte si bucurii pe care le traverseaza. Ca si copacii seculari, care inteleg cel mai bine permanenta fluiditate a Universului,  si noi, oamenii, va trebui sa intelegem, daca nu am facut-o pana acum, ca nu putem fi perfect siguri nici macar izolandu-ne sau fortificand cetati sau buncare in jurul nostru. Nu ne putem proteja de viata, oricat de frustranta ar fi uneori, nu putem opri fluxul evenimentelor, pentru ca scena pe care evoluam cu totii se schimba in fiecare moment.

Oamenii au nevoie de o doza de confort pentru a supravietui, in principal de confort material, de un adapost, dar, pentru a ne simti bine, mai avem nevoie sa ne fie satisfacute si anumite valori, de o armonie interioara si exterioara care sa ne ajute sa trecem peste toate conflictele, bolile, derapajele politice sau sociale ale vietii de fiecare zi. Luna noua din zodia Taurului, ce va avea loc joi dimineata la ora 5.26 ora Romaniei si va uni Soarele cu Luna la gradul 3 si 24 de minute Taur, va declansa temerile legate de securitatea materiala si nu numai si ne va determina sa realizam ca in aceste vremuri grele pe care le traim avem nevoie de o scara de valori diferita de cea pe care ne-au construit-o realitatile trecute.

Zodia Taurului ne indreapta atentia catre peisajele inflorite pe care ne invita sa le atingem, sa le mirosim, nu numai sa le vedem de la distanta, catre gradinile interioare ale sufletului. Dominatia elementului Pamant si a calitatii fixe din harta Lunii noi ne determina sa ne concentram pe ceea ce putem face aici si acum, pe lumea reala din imediata apropiere, pe rezultatele concrete, tangibile, pentru ca de teorie si statistici suntem satui. Dorintele ce se nasc in urmatoarele zile sunt clare, iar tenacitatea bine cunoscuta a Taurului ne indeamna sa gasim orice solutii pentru indeplinirea lor, oricate limite ar fi de depasit sau obstacole de sarit.

Luna noua de joi dimineata emite o energie foarte provocatoare pentru urmatoarele patru saptamani, deoarece conjunctia Soare-Luna se afla la o distanta de 3 grade de Uranus din Taur si intr-o cuadratura stransa cu Saturn din Varsator. Cuadratura in formare dintre Saturn si Uranus, activata de Luna noua, aduce schimbari bruste si neasteptate, care provoaca frustrare, suferinta, intristare. Nu pot sa nu ma gandesc acum la proiectul “Vacanta mare” facut public ieri de mass-media, care indeplineste toate conditiile pentru a exemplifica cuadratura Uranus (neasteptat, actiune brusca, impulsivitate, reactii agresive, accidente, haos) – Saturn (constrangere, batranete, disperare, depresie, responsabilitate).

De fapt, incepem sa vedem consecintele constrangerilor de distantare sociala in orasele mari din USA, Germania, Franta, acolo unde actele de rebeliune incep sa se extinda si sa capete proportii. Probabil ca guvernele vor fi constranse sa gaseasca solutii care sa detensioneze situatia, insa nu cred ca e vorba de o recunoastere a faptului ca au gresit ci mai degraba de gasirea unor solutii socante, de genul “paine si circ”. La nivel personal, probabil ca circumstantele vor diferi de la caz la caz, in functie de modul in care Luna noua activeaza planetele sau punctele sensibile din harta natala. Va fi vorba in orice caz despre multa emotie, datorata unor schimbari neasteptate, neliniste, nerabdare, tensiune nervoasa. In plus, va fi dificil sa facem schimbarile pe care le dorim sa le facem,  fie ca e vorba de cariera, obiceiuri alimentare sau relatii. Nu emomentul potrivit nici sa rezistam schimbarilor care vin din afara noastra, nici de a reactiona excesiv la ele, mai degraba sa ne folosim de incapatanarea Taurului pentru a schimba ceva in interior, printr-o abordare metodica, responsabila.

Ca o concluzie, emotiile declansate de Luna noua in Taur, evenimentele care ne forteaza sa gasim alternative diferite la viata noastra de pana acum, constransi fiind de noile reguli externe, de frica si senzatia de insecuritate, sunt doar o mostra a ceea ce vom trai  la inceputul lui 2021, cand cuadratura Saturn-Uranus va fi din nou activa si va conduce catre rezolvarile necesare. Pana atunci, daca nu putem face plimbarile la care ne indeamna vremea din calendar, putem sa gasim un petec de iarba in apropierea locuintei, pe care sa ne intindem si sa privim dansul norilor, sa ascultam pasarile, porumbeii, pescarusii, sau ce avem la-ndemana. Influenta agresiva si impulsiva a acestei Luni noi atipice pentru un semn atat de bland si senzitiv precum Taurul, ne indeamna la prudenta si adaptare la schimbare, prin toate mijloacele pe care le cunoastem sau cu care simtim ca e cazul sa facem cunostinta.