Luna Plina Gemeni – 23 noiembrie 2018, ora 7.39 ora Romaniei – Ratiune si simtire

November 18, 2018 at 6:06 pm

Faptul ca avem la indemana doar cinci simturi ne incurajeaza uneori sa-l cautam pe-al saselea si sa ne bazam pe el mai mult decat ar fi necesar. Suntem asaltati de tot felul de mesaje de genul “Asculta-ti inima”, “Urmeaza-ti intuitia”, care ne indeamna sa facem ceea ce simtim ca trebuie sa facem. Uneori, raspunsul emotional este cel potrivit, insa si-atunci trebuie sa fim constienti de natura sa si sa recunoastem cand punem emotia pe scaunul soferului.

Mie asta nu-mi iese niciodata, intotdeauna fac presupuneri despre felul in care se simt sau gandesc ceilalti oameni, bazandu-ma doar pe modul in care ma simt si gandesc eu. Nu numai ca ceea ce vedem in ceilalti reprezinta propriile ganduri si sentimente reflectate ca intr-o oglinda, in oglinda respectiva se reflecta si starea noastra de moment, mai optimista, mai exuberanta, sau mai pesimista si mai rece. Daca eu sunt autocritica sau nesigura intotdeauna ii voi suspecta pe ceilalti ca ma critica, sau nu ma considera superficiala pe un subiect, in concluzie ca nu ma plac.

Lucrul acesta ne dauneaza grav mai ales in relatiile personale, acolo unde depunem mai mult efort  sa placem. Dar pana nu ne intelegem si acceptam zonele mai umbroase, pe care orice am face nu le putem scalda in lumina, nu vom putea sa-i intelegem nici pe ceilalti, cum gandesc si cum simt cu adevarat, nu bazandu-ne doar pe ipoteze tulburi.

Din orice perspectiva am privi lucrurile, ratiunea si simtirea se afla intr-un raport greu de controlat, pe care incercam, constient sau nu, sa-l echilibram. In perioada urmatoare vom recunoaste cu mai multa usurinta acest lucru, deoarece suntem deja sub energia Lunii Pline din zodia Gemenilor, care va avea loc vinerea viitoare, pe 23 noiembrie, cu un maxim la ora  7.39 dimineata. Zodia Gemenilor nu este un domiciliu prea confortabil pentru Luna, din motivele pe care le-am sugerat mai devreme. Luna simbolizeaza sentimentele, reprezinta dispozitia sufleteasca, impresionabilitatea, substratul emotional al mintii (Steven Forrest), in timp ce zodia Gemenilor, semnul in care se va afla Luna, reprezinta sfera perceptiei, modul in care comunicam cu lumea si ea cu noi, mintea care aduna informatiile, le coreleaza si le da mai departe. Mintea ne leaga de realitate, emotiile, simtirea, ne indeparteaza de ea.

Cum putem face ca mintea sa inteleaga ceva care nu poate fi exprimat logic? Cum sa cream un echilibru intre minte si simtire, intre minte si inima? E un scop ambitios, in conditiile unui mediu atat de agitat cum este cel in care ne miscam, in lumea in care traim in general si in zilele acestea, in special. Pentru ca opozitia dintre Soare si Luna, aflate la 0 grade si 52 de minute pe axa Gemeni-Sagetator are loc intr-un mediu brazdat de energii planetare foarte dinamice.

In primul rand, guvernatorul semnului in care are loc Luna plina, Mercur, a intrat acum cateva zile in miscare aparent retrograda, ceea ce face ca lucrurile sa se miste mai incet si noi sa devenim mai introspectivi. Dupa mine, acest lucru ne ajuta, deoarece vom fi mai linistiti si mai tacuti si putem vedea mai usor imaginea de ansamblu a intregului puzzle si nu numai a pieselor componente. In saptamana care incepe maine deja suntem sub incidenta cuadraturii in formare dintre Marte, tocmai intrat in zodia Pestilor si Jupiter din Sagetator, aspect care va fi prezent si in perioada de maxim a Lunii pline. Planeta actiunii nu se simte prea bine in zodia atat de detasata de lumea aceasta si nici nu face suficiente aspecte armonioase ca sa se exprime prin creativitate si compasiune. Asa ca pasivitatea sa, lipsa de decizie si vointa ne indeamna mai degraba la meditatie si introspectie, la fel ca si Mercur retrograd.

Poate ca in plimbarile noastre solitare, in activitatile care presupun rutina, departe de murmurul neobosit al oamenilor, contempland in tacere situatiile cu care ne confruntam, vom fi mai atenti la semnele si sincronicitatile care vin catre noi si vom debloca acel al saselea simt atat de necesar. Mercur retrograd in Sagetator ii pregateste calea lui Jupiter, facand treburile necesare, chiar daca nu asa de placute pentru moment. Vom fi mai atenti la ce se intampla in viata noastra, la efectele gandurilor negative pe care le-am rulat in minte in ultima vreme, la comportamentele bazate pe tiparele care se cer depasite sau la prejudecatile care ne-au condus anumite actiuni. Odata ce am inteles semnalele de alarma pe care le-a tras Mercur retrograd si am remediat cauzele interioare, putem sa folosim deschiderea mentala  a lui Jupiter care va calatori prin Sagetator intregul an 2019.

Revenind la aspectele pe care le face opozitia Soare – Luna  de vinerea viitoare, observam conjunctia Soarelui cu Jupiter si cu Mercur retrograd (intr-un orb larg) si cuadratura acestora cu Marte. Cuadratura lui Mercur cu Neptun este activa in continuare, asa cum am spus aici, asa ca peste ceata care ne invaluie judecata, adaugam gandirea superficiala ce poate conduce la concluzii gresite, asumare de riscuri, impulsivitate, dezacorduri si chiar certuri. Prin urmare, trebuie sa fim atenti la ce spunem si cum spunem.

Opozitia Lunii la planetele din Sagetator amplifica sentimentele coplesitoare deja supradimensionate de aspectul de Luna Plina. Generozitatea, bunele intentii si insuficienta atentie pot fi vazute ca slabiciuni si taxate, putem deveni victime ale conceptiilor noastre gresite si putem fi inselati. Totusi, trebuie sa ne gandim ca lucrurile pot fi bune sau mai putin bune in functie de modul in care ne uitam la ele. Daca facem un efort ca sa fim cat mai obiectivi, asa cum ne cere zodia Gemeni, ne examinam emotiile, ca sa vedem daca se bazeaza pe judecati realiste, vedem si punctul de vedere exprimat de celalalt, asa cum cere intelepciunea Sagetatorului, putem profita de energia acestei Luni pline, perfecta pentru schimburi de idei, calatorii, intalniri placute si  vesele.

Pentru ca are loc in primul grad al zodiei Gemeni, energia Lunii pline atrage atentia mai ales nativilor Gemeni, Sagetator, Pesti si Fecioara nascuti in primele zile ale zodiilor lor, precum si celor care au planete personale, elemente sensibile sau Ascendentul  in plaja 0-5 grade in aceste semne mutabile. In acceasi masura ii afecteaza si pe nativii semnelor fixe, Taur, Leu, Scorpion si Varsator nascuti in ultimele zile ale zodiilor lor sau au, la fel, planete personale, Ascendent sau puncte sensibile in zona 25-30 grade in aceste semne. Datorita backgrownd-ului  dinamic si faptului ca fiecare dintre noi avem undeva, pe harta natala aceste zodii puse in evidenta de fasciculul Lunii Pline, fiecare vom resimti cu siguranta in mod constient influxurile emotionale si putem alege sa actionam cu moderatie.