Luna Plina in Balanta – 19 aprilie, ora 14 si 18 minute, ora Romaniei – Promisiune de pace

April 17, 2019 at 2:13 pm

Frumusetea pe care o vezi in mine este reflexia propriei tale frumuseti – Rumi

Inca nu se facuse ziua de tot si, prin geamul deschis am auzit tanguiri ascutite, pe fondul muzical al unei manele ascultate la volum maxim. Locuiesc intr-un cartier linistit si astfel de iesiri muzicale sau de alta natura nu prea au loc. Am urmarit cu privirea pe cel care isi striga in felul sau durerea sau supararea si am legat, normal, explozia emotionala, de Luna Plina de vineri.  

Nu toti reactionam asa in preajma Lunii Pline, chiar daca de obicei ni se pune de-a curmezisul ceva, o vorba, un gest sau un lucru pe care nu l-am anticipat atunci cand am planificat o actiune. Dar cand intervine si alcoolul in ecuatie, chiar daca nu trezim un cartier intreg cu neimplinirile noastre, tot dam vina pe cineva  si ne plangem, mai vocal sau mai interiorizat, de mila.

Nu stiu care era supararea omului de pe strada, dar m-am rugat sa nu intalneasca in drumul sau pe altcineva, tot atat de suparat ca el, sau sa nu primeasca “aplauze” din obiecte contondente aruncate pe fereastra de oameni la fel de frustrati ca el.

Se pare ca n-a fost suficienta Luna Plina din Balanta de pe 21 martie pentru constientizarea propriilor imperfectiuni oglindite in relatiile cu cei apropiati. Cineva acolo sus ne iubeste si reitereaza problema relatiilor opunand din nou Luna cu Soarele pe axa Balanta – Berbec, de data aceasta la gradul 29 si 7 minute al celor doua zodii. Se intampla foarte rar sa avem doua Luni Pline in acelasi semn una dupa alta, iar faptul ca ne determina sa ne concentram asupra obtinerea armoniei interioare, adica  tema centrala a Balantei, ne face sa ne gandim ca  vom ajunge la o concluzie in ceea ce priveste o problema de echilibru in zona condusa de Balanta in astrograma natala.  In acest sens, trebuie verificata harta nasterii si vazut ce zona continua sa stea in lumina reflectoarelor de-o luna incoace.

Probabil ca emotiile rezultate din interactiunea cu ceilalti (partener de viata sau de munca, membri de familie) au evoluat de la o extrema la alta, prima Luna Plina a avut loc la gradul 1 Balanta, aceasta la gradul 29 si va afecta mai puternic nativii Berbec si Balanta, dar si Rac si Capricorn nascuti la sfasitul zodiilor lor, dar si pe cei care au planete personale sau Ascendentul in zona gradelor 27-30 pe Crucea cardinala. Nici nativii Crucii fixe, adica Taur, Leu, Scorpion si Varsator nascuti in primele zile ale zodiilor lor sau cu planete personale in zona 0-3 grade in aceste zodii nu vor fi scutiti de ceva discutii lamuritoare in urmatoarele zile.

Punctul culminant al lunatiei este vineri, 19 aprilie, la ora 14 si 18 minute, ora Romaniei, insa presiunea asupra emotiilor va dura tot weekendul, Luna va intra in Scorpion aproape imediat, iar Soarele se va deplasa catre Taur, unde va face pasul pe 20 aprilie, alaturandu-i-se lui Uranus. Daca Luna in Scorpion ne impinge catre teritorii psihice oricat de periculoase pentru cautarea adevarului , Soarele in apropiere de Uranus induce o stare de agitatie nervoasa ce indeamna la razvratire, adica nimic bun pentru relatiile puse in discutie de Luna Plina, ba dimpotriva. Fie ca e vorba despre provocari exterioare pe care nu le putem controla, fie ca partenerul, oricare ar fi el, se simte nebagat in seama si cauta atentia prin mijloacele cele mai la-ndemana si conforme cu starea sa emotionala,  reactiile impulsive pot afecta pe termen lung echilibrul relational.   Cuadratura dintre axa Lunii Pline si axa nodurilor lunare forteaza o decizie in ceea ce priveste alegerea intre niste reguli, tipare, limite vechi si propria vointa de afirmare de sine, care implica neaparat o schimbare.

Speranta vine de la Mercur, care in momentul celei de-a doua Luni Pline a depasit zona in care a retrogradat si deja s-a acordat la energia de foc a Berbecului. Chiar daca ideile, supozitiile si vorbele coapte timp de doua luni si nespuse vor tinde sa iasa la suprafata in cuvinte dureroase, imbunatatirea comunicarii va fi vizibila, castigand in claritate si rapiditatea procesarii informatiilor. Nici Venus, planeta guvernatoare a Balantei, nu se mai afla asediata de Marte, ca in cazul Lunii Pline din 21 martie si nici in Varsator, ca atunci. Aflata  pe ultimele grade in Pesti, mai precis  la gradul 28, al carei simbol sabian este “O gradina fertila sub Luna Plina”, planeta frumusetii si a armoniei se simte bine, este in exaltare, adica mai inclinata catre dobandirea pacii interioare prin schimbare.

Ca urmare,  chiar daca apare cumva necesitatea unor alegeri, suntem mai capabili sa reflectam asupra tuturor posibilitatilor, facand cativa pasi in spate, pentru o perspectiva mai ampla. Astfel, poate ca in locul lucrurilor care in general ne deranjeaza, vom vedea mai degraba frumusetea care ni se desfasoara in fata ochilor, ca pe o reflexie a propriei paci interioare sau cel putin a unei promisiuni de pace.