Luna Plina in Balanta – Oglinda relatiilor

March 20, 2019 at 9:29 am

Tot ce ne irita la altii ne poate face sa ne intelegem pe noi insine. C.G. Jung

Nu trebuie sa te afli intr-o zona de conflict ca sa ai de-a face cu furia, agresiunea si frustrarea. In aceasta parte de lume am fost binecuvantati cu o perioada lunga de pace si sunt recunoascatoare in fiecare clipa pentru asta. Insa lupta pe care o ducem fiecare cu noi insine este perpetua si acest lucru se manifesta mai ales in relatii.

Ne petrecem prea mult timp negandu-ne sau respingand sentimente, dorinte, intentii, din tot felul de motive. Atunci ne indreptam atentia asupra celui de langa noi,  proiectand asupra sa ceea ce nu suntem dispusi sa vedem in noi insine. Insa trebuie sa devenim constienti ca nu celalalt este responsabil pentru emotiile pe care le traim, de tristete, de manie, de frica, de bucurie  sau de entuziasm. Toate sunt generate de propriile ganduri si tipare emotionale, sau sisteme de credinte.

Cu cat vom recunoaste mai curand aceasta oglinda a relatiilor, intelegand ca orice fel de conexiune ne face sa descoperim mai multe lucruri despre noi insine, cu atat va fi mai usor sa nu mai fim atat de afectati de relatia cu fiecare persoana pe care o intalnim.

Maine la ora 3.42, la aproape patru ore dupa echinoctiul de primavara, Luna se va opune Soarelui intr-un fenomen de Luna plina, la gradul 0 si 9 minute Balanta. Este cea de-a treia si ultima Super-Luna din 2019, dupa cele din ianuarie si februarie, cand astrul noptii se va afla la perigeu, la cea mai mica distanta de Pamant, pe orbita sa eliptica. Atmosfera e agitata la nivel relational, ca la orice alta Luna Plina si mai mult decata atat, datorita aspectului exact de cuadratura dintre planeta Venus, aflata in Varsator si planeta Marte, aflata in Taur.

Pana la aspectul exact de maine, cuadratura formata in timp a incins deja spiritele, iar pe fondul Lunii Pline care opune semnul diplomat si pacifist al Balantei, stimulat de Luna, cu semnul razboinic al Berbecului, stimulat de Soare, probabil ca va schimba echilibrul si raportul de forte intr-o zona a vietii noastre. Asteptarile pe care le avem legate de relatiile apropiate vor suferi ajustari, ca o consecinta a reactiei pe care o intampina propriile actiuni asupra celuilalt. Inca o data vom constientiza faptul ca trebuie sa luam in considerare si vointa sau dorinta celuilalt, altfel ceea ce dorim noi insine nu este intotdeauna ceea ce vom obtine.

La un nivel mai cuprinzator, cand celalalt este de fapt intreaga lume, cu sistemul ei de credinte si tiparele generale de comportament, trebuie sa recunoastem, plonjand in trecut si extrapolandu-l in viitor, ca uneori trebuie sa ne strecuram printre reactiile celor din jur la dorintele noastre, sa facem compromisuri si sa acceptam ca uneori nu trebuie sa obtinem intocmai ceea ce vrem. Oricata incredere am avea in propria judecata, viziunea individuala este intotdeauna limitata de nivelul de constiinta, asa ca nu este singura care conteaza. Existenta lui Mercur retrograd in Pesti, conectat cu Neptun intr-un orb strans, ne indeamna sa ne cantarim atent nu numai vorbele si faptele, ci si gandurile, altfel vom face erori cu consecinte mari in plan relational sau financiar.

Cuadratura dintre Venus si Marte este sustinuta de Jupiter, printr-un aspect de sextil la Venus si conjunctia Saturn-Pluton printr-un aspect de trigon la Marte. Aceasta combinatie probabil ca va face foarte vizibil conflictul relational, urgentand gasirea unor solutii practice, a unor compromisuri acceptabile, in urma unor discutii clare legate de ceea ce ne deranjeaza, pentru preintampinarea suferintele viitoare. Nu e nimic nou, stim cu totii cat de importanta e comunicarea sanatoasa intr-o relatie. De data aceasta, Mercur retrograd combinat cu Neptun ne indeamna mai degraba catre ignorarea realitatii decat rezolvarea definitiva a problemei si a resentimentelor.

Nu putem trece cu vederea implicarea asteroidului Chiron in ecuatia Lunii Pline care, printr-o conjunctie stransa cu Soarele din Berbec si opozitie cu Luna din Balanta, pune acentul pe necesitatea inceperii unui proces de vindecare a sinelui privit prin oglinda relatiei. In aceste zile, cea mai buna aparare nu este atacul ci cantarirea cu buna credinta a posibilelor consecinte inainte de abordarea unei situatii noi.