Luna Plina in Fecioara – 19 februarie 2019 – Curatenie generala

February 17, 2019 at 6:42 pm

Am ramas cateva clipe fara cuvinte cand, vorbind vrute si nevrute in timpul unei plimbari lungi, am auzit: Viata inseamna suferinta si chiar atunci cand o vedem frumasa, nu inseamna ca nu suferim, ci doar ca suferim mai putin. Normal ca primul gand, dupa ce mi-am revenit, a fost la Buddha, la cele patru adevaruri nobile, dintre care primul spune la fel, ca viata inseamna suferinta.

Nu m-am gandit la acest adevar decat ca precursor al celorlalte trei, care ne invata cum sa atenuam suferinta, dar imi dau seama cat de superficiala am fost, cu tot valul acela roz si optimist care mi-a inconjurat mintea. Ca astrolog, mai ales in ultimele luni, cand am avut mai mult timp pentru analize si consiliere, mi-am dat seama cat de multi oameni se confrunta cu durerea, de fapt toti coexistam cu ceva dureros.

Si totusi copiii nostri sufera mai profund decat noi, o data pentru trecutul neinteles, din care s-au nascut, a doua oara pentru viitorul catre care se indreapta cu mai multa teama decat cei din generatiile trecute. Dar, fiind mai intelepti decat noi si constientizand existenta suferintei din lume mult mai curand decat am constientizat-o noi, sigur vor gasi mai usor calea purificarii.

Mai avem de parcurs doar 2 grade din Varsator si deja incepe sa se faca simtita energia fluida si misterioasa a Pestilor, ultimul semn pe care-l parcurge Soarele pe roata zodiacului. Chiar inainte de a ne acomoda cu aceasta realitate subtila, Luna Plina isi face aparitia din semnul opus, Fecioara, preluandu-i energia pura, aproape perfecta.   Ca toate semnele opuse, Fecioara si Pestii reprezinta energii complementare care, prin contrastul lor, ne provoaca sa gasim acel punct de echilibru de la care putem incepe sa ne dezvoltam modurile de cunoastere.  In cazul acesta echilibrul se afla intre lumea obiectiva a Fecioarei si cea subiectiva a Pestilor, intre detaliile masurabile si intuitie, intre solutiile precise si la obiect si solutia universala.

Cele doua zodii rezoneaza puternic cu sacrificiul desi au moduri diferite de a-l experimenta, Fecioara intr-un mod productiv, organizat, Pestii prin emotie si compasiune. Amandoua se indreapta catre acelasi scop, vindecarea, insa, in timp ce semnul Pestilor se ocupa de zona sanatatii spirituale, fiind asociat cu acest domeniu al hartii natale, Fecioara ne atrage atentia asupra  sanatatii fizice si a modului de intretinere a acesteia. De aceea fiecare ne confruntam in aceasta perioada, la un anumit nivel, cu consecintele actiunilor si alegerilor noastre care s-au rasfrant asupra propriului corp, a starii fizice si emotionale datorate obiceiurilor de fiecare zi. Daca vom constientiza ca avem nevoie nu numai de o munca aducatoare de satisfactii, de o reputatie buna sau de implinire in relatiile cu altii ci si de o relatie cat mai responabila cu propriul corp, alimentandu-l cu nutrientii de care are nevoie, cu gandurile si emotiile care-i plac pe termen lung, atunci putem spune ca multumim Fecioara din noi si ajungem la o stare de echilibru interior.

Guvernatorul Fecioarei, semnul in care se gaseste Luna in momentul de Luna Plina, adica pe 19 februarie, la ora 17.54, ora Romaniei,  este Mercur, aflat intr-o conjunctie de sub un grad cu Neptun, guvernatorul Pestilor. Conjunctia aceasta ne va canaliza gandurile si vorbele catre subiecte spirituale, artistice, oculte, mistice si misterioase pana la inceputul lunii aprilie, datorita apropiatei retrogradari a planetei Mercur. Aspectul e bun pentru artisti si cei care se folosesc de comunicarea non-verbala, pentru noi, ceilalti, care avem nevoie de o perceptie cat mai clara a realitatii, va fi un pic mai greu sa ne concentram avand in permanenta ochelarii cu lentile roz care ne distorsioneaza perspectiva. Noroc cu sustinerea de catre Saturn a conjunctiei Mercur-Neptun, printr-un sextil care ne va sprijini abilitatile mentale si ne va calauzi drumul prin ceata neptuniana, pana cand vom fi capabili sa vedem reperele ajutatoare.

Conjunctia Marte-Uranus se conecteaza la Luna Plina prin aspecte armonioase dar provocatoare si imprevizibile, care vor veni cu cateva surprize, eliberatoare in final. Discul mare si stralucitor al Super Lunii Pline de marti scoate in evidenta detaliile vietilor noastre, pe care le analizeaza si le clarifica, asa ca e momentul perfect pentru curatenie, nu numai a spatiului in care ne aflam, dar si a mintilor si sufletelor noastre.