Luna Plina in Leu – 24 ianuarie 2016 – Iubire sau prietenie?

January 23, 2016 at 9:12 am

Realitatea lumii exterioare serveste drept exemplu si se subordoneaza realitatii spiritului nostru-Salvador Dali

Dupa citit, cel mai multi imi place sa ma uit la filme. Acasa, la cinematograf, la televizor, online sau dupa ce le-am descarcat, drame, filme romantice, istorice, politiste sau de familie, documentare sau de dezvoltare personala, psihologice sau chiar de actiune, seriale, filme mute sau de animatie. Cred ca este mai mult decat o evadarea a mintii din cotidianul atat de cetos in optiuni, cat raportarea la situatii in care am fost pusa sau la personaje pe care le-am mai intalnit, cel putin in imaginatie.

Intr-un film intotdeauna se intampla ceva, esti conectat emotional la firul actiunii si, ca atunci cand erai copil si ti se spuneau povesti inainte de culcare, empatizezi pana la contopire cu eroul, intotdeauna cel bun, cel curajos, cel intelept. Am avut norocul de a asculta povesti nescrise in nicio carte, care mi-au ascutit imaginatia din care s-au revarsat alte povesti pe care le-am spus eu insami copiilor mei, insa n-am aflat nici pana acum de ce realitatea nu este pe masura basmelor.

La fel si filmele, intotdeauna actiunea este atat de bine condusa si conturata, atat de plina de simboluri si atat de intuitiva, incat uneori nici nu mai conteaza finalul, daca este fericit sau nu, povestea a fost spusa si tu rezonezi cu ea. Irealitatea ti se aseaza in fata aratandu-si fata autentica ascunsa inauntrul tau.Insa nu ma pot opri sa-mi pun intrebarea: de ce exista atat de putine repere in viata reala si de ce solutiile salvatoare care abunda in filme se ascund de noi in realitatea de fiecare zi?

Care este primul semn zodiacal care-ti vine in minte atunci cand te gandesti la scena, lumina reflectorelor, demnitate, putere, iubire, creativitate si magnetism personal, iar toate aceste atribute sa fie valabile in acelasi timp? Ca si leul, regele junglei, semnul Leului ne imprima tuturor, acolo unde este situat in harta natala dar cu atat mai mult nativului Leu, constiinta si necesitatea de a ne simti speciali si unici, nevoia de a lasa o mostenire, fie ca este vorba despre copii, lucrari de arta si tot ce inseamna creativitate, darurile speciale cu care suntem inzestrati si pe care suntem dornici sa le exprimam. Toti avem nevoie, intr-un anumit domeniu al vietii, de aplauze si atentie, de recunoasterea muncii si talentelor, iar uneori tindem sa exageram cu tendinta de a ne pasa prea mult de ceea ce cred altii despre noi si dorinta de a nu fi ignorati. Toti tanjim dupa dragoste si atentie si este normal ca semnul Leului sa fie cel care ne indruma catre iubirea de sine, guvernatorul Leului, Soarele, este centrul sistemului nostru solar, totul se invarte in jurul sau. Fara a fi constienti de valoarea nostra, fara a afla cine suntem cu adevarat, fara a cunoaste cum sa ne iubim pe noi insine, nu putem sa-i iubim pe altii. Leul are in AND-ul sau talentul de a se iubi, de a iubi, e nascut sa fie lider si sa-i inspire pe ceilalti.

Poate ca nu este intamplator ca prima Luna Plina din acest an 2016 al schimbarilor sa apara pe scena in zodia Leului, amintindu-ne de zilele lungi si fierbinti de vara si facand mai suportabil gerul siberian din ultimele zile. Opozitia dintre Soarele tocmai intrat in Varsator si Luna din Leu are loc in dimineata zilei de 24 ianuarie, la ora 3.46 ora Romaniei. In general lunile pline ne ofera un interval de doua saptamani in care sa lucram pentru a elibera o energie acumulata in zona catre care ne este focalizata atentia, o chestiune mai mult sau mai putin ingrijoratoare. De data aceasta pune fata in fata individul cu grupul din care face parte, creativitatea si imaginatia cu adevarul si observarea detasata, lumina reflectoarelor cu spatele scenei, egoismul cu altruismul, spontaneitatea cu reflectia, actiunea cu ideea, iubirea cu prietenia. E nevoie de adaptare si compromis pentru a mentine in echilibru interesele personale cu interesele si dorintele celor cu care interactionam si la un nivel mai mare, valorile personale cu valorile societatii din care facem parte.

De data aceasta, in contextul aspectelor complicate care inconjoara Luna Plina de maine, ceea ce se intampla pe scena, centrul intereselor noastre, va fi umbrit sau cel putin concurat de ceea ce se intampla in spatele scenei. Luna si Soarele, aflate intr-o cuadratura in formare cu Marte din Scorpion, o planeta Venus tocmai intrata in semnul rigid al Capricornului, Mercur retrograd in conjunctie perfecta cu Pluton declansand ( a cata oara?) cuadratura Uranus Pluton, dau un context de seriozitate si retinere dorintei de stralucire cu orice pret a Leului interior. Un moment de Luna Plina reprezinta un varf energetic care pune in lumina o anumita zona a vietii noastre materiale, subliniind culminatii sau manifestari care sa conduca la transformarile interioare necesare urmatoarei etape de dezvoltare. Aceasta Luna Plina va stimula nevoile si sentimentele, poate frustrarile legate de dorinta de recunoastere a valorii personale acumulate in timp, determinandu-ne sa cerem intr-un fel sau altul, mai subtil sau mai impulsiv, atentia pe care o meritam.

Nu este intamplator faptul ca simbolul sabian al gradului Lunii aflate in Leu este “Un om in costum adecvat sta langa trofeele pe care le-a adus de la vanatoare”. Ceea ce facem din dorinta de a impresiona nu este privit intotdeauna asa cum am anticipat, avem nevoie de claritatea mentala si detasarea Varsatorului inainte de a actiona. “Un vindicator hindus”, simbolul sabian al gradului la care este Soarele in Varsator ne arata o posibila cale de rezolvare a problemelor, calea metodelor traditionale de vindecare spirituala care intotdeauna ne sunt oferite, dar, din cauza gandirii preponderant logice si rationale, nu le putem vedea. Gradul lui Marte din Scorpion ne ofera o speranta de iesire din criza pe care fiecare o traverseaza in felul sau, “Un om ce se ineaca este salvat”. Adevarul ne este la indemana, fiecare dintre noi avem optiunea de a alege cum traim si cum ne pozitionam fata de viitor.

Sa nu uitam ca suntem doar niste piese de puzzle in imaginea de ansamblu a umanitatii, o parte a intregului, insa acest intreg nu poate exista fara fiecare dintre noi, cei prezenti acum pe Pamant. Fiecare dintre noi este un creator si in acelasi timp un co-creator cu Divinul, este alegerea noastra ce si cum cream.