Luna Plina in Sagetator – 29 mai, ora 17.20, ora Romaniei – Adevarul din noi

May 27, 2018 at 6:09 pm

Intotdeauna mi-a placut sa finalizez lucrurile incepute, indiferent daca a fost vorba despre o carte, un film sau un capitol din viata. Cu relatiile e mai greu, unele raman suspendate pentru o perioada nedefinita de timp, asteptand circumstante exterioare noi care sa le resusciteze sau sa le curme agonia.

Toate lucrurile,  mici sau mari, importante sau nu, se desfasoara in cicluri, au un inceput si un sfarsit.  Chiar daca nu observam sau refuzam sa intelegem, e necesara parcurgerea unui ciclu complet, e nevoie de un final, pentru a fi siguri ca suntem gata sa mergem mai departe.

Uneori trebuie sa acceptam totusi ca in faza de viata in care ne aflam, lucrurile nu pot avansa in directia dorita. Pentru asta trebuie insa sa fim convinsi ca am facut toate eforturile, ca am atins maximul de potential, daca vrem sa ocolim suferinta, boala, sau grija ca nu ne aflam pe drumul cel bun.

Cu totii suntem atat elevi, cat si profesori pe drumul vietii,  de cele mai multe ori in acelasi timp. Exista atat de multe lucruri de impartasit, atatea trasaturi de caracter, atatea talente si abilitati de oferit unii altora, atatea motivatii care ne imping sa mergem mai departe in numele adevarului personal. Entuziasm sa fie! Si iata ca apare si entuziasmul, odata cu Luna Plina din zodia Sagetatorului, din 29 mai, careia ii simtim deja suflul de energie.

Cu Soarele in Gemeni, o multime de flori si de fructe ne agata privirea oriunde ne-am afla. Trandafiri (aceastei Luni Pline i se spune si Luna trandafirilor, Luna capsunilor sau a florilor), garofite salbatice, bujori, cirese si capsuni, toate de sezon, ne trezesc in interior febra verii care sta sa vina. Aerul inmiresmat al ultimei luni de primavara are temperatura potrivita,  nici rece, nici cald si ne  indeamna la calatorie. Pentru ca atat Gemenii, semnul in care se afla Soarele, cat si Sagetatorul, semnul in care se va afla Luna, sunt calatori, cautatori ai adevarului prin miscare, observare si invatare.

Daca semnul Gemenilor este cel al modului in care are loc comunicarea dintre noi si lumea in care traim, semnul Sagetatorului reprezinta permanenta cautare a cunostintelor necesare, prin care sa ajungem la esenta lucrurilor, gasirea sensului existentei. Poate ca e prea mult sau pretentios spus la modul general, de aceea Sagetatorul din noi are la indemana trei posibilitati de manifestare , asa cum spune Steven Forrest: a hoinarului, cel care strabate lumea pentru a-i dezlega misterele, a elevului (cel care-si deschide mintea prin invatatura) si a filozofului, care cauta sa inteleaga lumea si locul pe care-l ocupa in cadrul ei, intuitiv.

Orice fel de manifestare am alege, in fiecare dintre noi arde un foc mistuitor care ne indeamna sa ne urmarim idealurile in care credem, principiile, orice forma ar imbraca acestea. Cam despre aceasta foame de adevar personal este vorba in aceasta perioada, in care actioneaza la nivel subtil energia Lunii Pline in Sagetator. Faptul ca tesatura planetelor din fundal tinde sa ne sprijine cautarile  interioare si mai ales exterioare in acest moment, ne da speranta ca demersurile noastre vor avea succes. Pana la Luna Noua din zodia Sagetatorului, de peste sase luni, cand insusi guvernatorul zodiei, Jupiter, va contribui la succesul dorit in domeniul de viata ocupat de Sagetator in harta natala a fiecaruia dintre noi, vom ajunge sa stim pe ce pedala trebuie sa apasam.

O lume frumoasa se afla in fata noastra, dornica sa fie explorata si inteleasa. Marele triunghi pe semne de apa, format in perioada acestei Luni Pline intre Venus (Rac), Jupiter (Scorpion) si Neptun (Pesti) emana o energie blanda si iubitoare ce ne umple deja trupurile si sufletele de increderea ca ceea ce vom descoperi acum va fi insusi Adevarul. Planeta Marte, in aspecte armonioase atat cu Soarele cat si cu Luna, ne ofera energia si entuziasmul care promit un succes mai usor, iar Mercur, care sta sa intre in domiciliul sau din Gemeni ne va ascuti mintea, focalizand-o pe obiectiv.

Calatoria din exterior se transforma usor intr-un far care ne lumineaza drumul catre interior, catre cunoastrea realitatii din noi. Acum stim cine suntem si suntem gata sa mergem mai departe.