Luna Plina in Scorpion 19 mai, ora 0 si 12 minute, ora Romaniei – Cine seamana vant, culege furtuna

May 15, 2019 at 3:57 pm

Chiar daca as fi fost  vreo indecisa, cum sunt inca multi altii, si tot m-ar fi prins flama acestor alegeri europarlamentare. Cum ne petrecem atata timp pe Facebook, e clar ca nu ne scapa nimic, macar la nivel de titlu  si parca simt o agitatie din ce in ce mai mare pe masura ce ce ma apropii de 26 mai.

Viata bate filmul intotdeauna, iar galeria de personaje de la mitingurile zilnice ale PSD-ului e mai variata chiar si decat gama de specimene, incidente si evenimente  din Game of Thrones. Daca in serial mi-au murit demult personajele preferate, macar sperantele din lumea reala sa nu mi se spulbere.

Ideea e ca nu mi-as fi imaginat vreodata ca asa va arata Romania anului 2019. In loc sa evoluam catre campanii si discursuri rationale si civilizate, frica de puscarie a unor actori de pe scena politica ne muta, prin cele mai infecte si violente alocutiuni sau amenintari, din democratie, in plin feudalism.

Chiar acum mi-a sosit pe newsfeed un titlu despre raspandirea unui nou virus periculos in Romania. Nu stiu despre ce e vorba, ca nu-mi perd timpul cu petarde, dar un virus periculos tot este, unul care ne otraveste mintile si viitorul.

Orizont mental limitat, imprastiere mentala, fluctuatii de gandire, nervozitate, temeri nejustificate, scheme mentale greoaie, memorie slaba, tendinta de a judeca situatiile si oamenii prin ceea ce ne place sau displace, sporovaiala despre lucruri personale si banale, gandire polarizata, lipsa de intelegere, prejudecati, dependente, rasism. Iata numai o parte dintre semnificatiile aspectului pe care il face Mercur aflat la gradul 24 Taur cu Luna Plina din Scorpion, care se opune Soarelui, aflat in Taur, la gradul 27 si 38 de minute. Recunoasteti discursul?

E un moment complicat, o Luna Plina in Scorpion e foarte provocatoare in general prin intensitatea trairilor pe care le stimuleaza, insa daca mai adaugi in ecuatie si pe Mercur in aspect dinamic, ea devine chiar stresanta din punct de vedere al comunicarii si al perceptiilor cu totul personale, nu chiar conforme cu realitatea. Si daca mai avem in vedere si conjunctia perturbatoare dintre planetele Venus si Uranus, aflate la distanta de cateva minute la gradul 4 Taur,   vom avea un tablou surprinzator in materie de bani, relatii, valori si stima de sine.

Luna Plina aflata in semnul  puternic transformator al Scorpionului aduce o atmosfera intensa, apasatoare, cu potential transformator  pentru toti, indiferent pe ce nivel ne-am afla. Aceasta transformare poate fi pe un plan mai inalt sau mai coborat si in functie de motivatia din spatele schimbarii. Poate ca nu este intamplator faptul ca alegerile pentru componenta noulul Parlament European au loc pe perioada de actiune a acestei Luni Pline puternice, serioase si transformatoare, poate ca vom avea si beneficii de la schimbarea care se intrevede la orizont. Si probabil ca nu numai la noi discursul campaniilor este atat de abrupt si lipsit de diplomatie, Scorpionul este in general un semn cu emotii profunde, puternice si in anumite situatii razbunator.

Asa ca ne putem astepta la un virf de emotii nu numai la nivel colectiv ci si pe frontul de-acasa si din toate domeniile de viata pe care le ocupa Scorpionul in harta natala a fiecaruia dintre noi. Fiind implicat Mercur, probabil ca gandurile si cuvintele pe care le vom spune vor avea un impact in urmatoarele saptamani, de aceea poate ar trebui selectate mai cu grija. Un control asupra propriilor emotii ar fi de dorit, pentru ca se stie ca de aici pleaca totul, scoatem la suprafata  propriile convingeri, tipare, neimpliniri si frustrari, proiectandu-le pe cei care se intampla sa ne fie aproape.

Perioadele cu Luna Plina aduc cumva lucrurile la lumina, ne confruntam cu consecintele actiunilor noastre anterioare si trebuie sa le primim cu intelepciune si rabdare, invatand ceva din ele. De data aceasta, cu aspectele de trigon, respectiv sextil pe care le face planeta Pluton la conjunctia Soare-Mercur si  Luna, probabil ca vom intelege lucrurile la un nivel mai profund, vazand dincolo de suprafata si de aparente ceea ce ni se ascunde cu buna stiinta.

Dupa mine, Luna Plina in Scorpion este numai varful aisbergului, conjunctia Venus-Uranus in Taur, un eveniment care se intampla prima oara dupa 80 de ani este mai  greu de anticipat. Oricum e greu de anticipat cum actioneaza Uranus in general, stimulat de Venus probabil ca ne va perturba intr-un mod surprinzator obiceiurile, rutina zilnica si in concluzie securitatea emotionala si materiala pe care se baza cumva viata noastra.

Surprizele pot fi de tot felul, asa cum am mai spus, in functie de pozitia planetelor pe harta natala, iar Luna Plina din Scorpion le va amplifica  asa cum stie ea mai bine, amestecand emotiile si agitand spiritele.  Ce putem face? Ce sta in puterea noastra sa facem? Pai in primul rand sa ne linistim mintea cum am invatat pana acum si sa ne abtinem de la a reactiona imediat dupa ce intalnim stimulul. Cateva respiratii complete si adanci, poate un ulei esential care stim ca ne linisteste si o melodie cantata din inima. Se stie ca Taurul guverneaza gatul , iar cantatul poate ridica energia Scorpionului  catre vibratii mai inalte. Iar pe 26 mai sa mergem la vot.