Lunga vara fierbinte 2018 – Mercur si “umbra” sa

July 10, 2018 at 5:01 pm

Nici ca se putea sa-mi aleg o perioada mai “buna” pentru o calatorie asa lunga cum va fi cea pe care o voi incepe maine.  Adevarul e ca de fiecare data cand programez un zbor sau un drum mai lung ma uit pe tranzitele perioadei respective si caut sa ma strecor printre retrogradari. De data aceasta insa, nu prea am avut ce alege din vara, sunt si cele trei eclipse, si cele cinci – sase planete retrograde si totul se intinde pana la toamna, ori toamna trebuie sa fim pe-acasa, sa numaram bobocii. 🙂

Am observat ca toti procedam asa, unii aplica la joburi si incheie contracte pe Mercur retrograd, altii isi fac operatii estetice pe Venus retrograd, altii parca au mancarici in palme sa-si cumpere masina in perioada cu Marte retrograd. Se pare ca experientele ne cheama sa mai invatam cate ceva, din cand in cand suntem scosi la tabla si pusi in situatia de a intelege ca nu ne-am insusit toate lectiile la care am ramas corijenti de atatea ori. Asa ca mai picam o data examenul, sau, cine stie, de data asta va fi cu totul si cu totul altfel.

Sunt atatea evenimente pe cer pe care as putea sa le abordez prin prisma astrologului, insa, din lipsa de timp, pentru ca incepe vacanta si pentru mine, m-am gandit sa trag totusi un semnal de alarma pentru cine stie ca e mai impulsiv si mai hotarat in a-si apara punctele de vedere in urmatoarele saptamani. Sau pentru cine stie ca sta prost la capitolul “rabdare”, ca mine, care incerc de ceva timp sa fac o plata prin internet banking si aplicatia nu raspunde. Asa mi-am dat seama ca de fapt am intrat in prima perioada de umbra a lui Mercur (din 8 iulie pana pe 26 iulie), cea care ne atentioneaza in legatura cu problemele de comunicare sau transport cu care vom jongla din 26 iulie pana pe 11 august, adica in perioada de retrogradare propriu-zisa.

Dar, sa o luam pe rand: De trei sau patru ori pe an, micuta planeta Mercur, care in astrologie simbolizeaza comunicarea, calatoriile si tehnologia, pare pentru un observator de pe Pamant ca se misca in sens invers pe cer, desi aceasta este doar o iluzie optica, datorata pozitiei sale in raport cu Soarele. Iluzia optica de pe cer se proiecteaza pe cercul zodiacal intr-o miscare inversa, de data aceasta, pe arcul de cerc cuprins intre 26 si 11 grade Leu. Daca adaugam perioadei de retrogradare si cele doua perioade de umbra, in care Mercur parcurge, cele 15 grade din zodia Leului in miscare directa, intre 8 si 26 iulie si 11 august-2 septembrie, rezulta o perioada de 7-8 saptamani in care nu prea ne putem baza pe planificarile pe care le-am facut, oricat de minutioase ar fie ele.

Nu trebuie sa dramatizam lucrurile, am mai trecut noi prin asta si probabil ca am invatat cate ceva din experientele anterioare, chiar daca acestea nu  se repeta intrutotul si ne iau iar si iar prin surprindere. Din amalgamul de energii care ne coloreaza vara poate ca va iesi ceva bun, care sa merite un pic de deranj in trafic  sau  la birou, unde exista de obicei riscul de a rataci corespondenta sau de a o trimite aiurea. Cred ca firmele de curierat ar avea ceva de castigat, sau macar n-ar semana atata frustrare printre clienti , daca ar tine cont de sfaturile unui astrolog si si-ar mari vigilenta pe timpul lui Mercur retrograd. 🙂

Ca o persoana naiv de optimista, asa cum sunt eu, inclin sa cred ca toamna ne va recompensa cumva pentru eforturile de stapanire ale ego-urilor, zdruncinate de retrogradarea lui Mercur prin zodia mandra si  pasionala a Leului. Chiar daca urmatoarele luni sunt brazdate de artificiile transformatoare ale celor trei eclipse, chiar daca avem atatea planete retrograde iar cuadratura Marte – Uranus va pune paie pe foc si ne va razvrati pana catre echinoctiul de toamna, avem acele doua mari triunghiuri pe semne de apa si pamant care favorizeaza alegerile pozitive si solutiile viabile. Intoarcerea la miscarea directa a lui Jupiter, de astazi, ofera realitatii o noua perspectiva, pe care o putem folosi de-acum incolo pentru a vedea nu numai  bucatica ce ne intereseaza, ci  imagine intreaga.

Daca privim retrogradarile planetelor ca fiind oportunitati de invatare, vom trece peste complicatiile si confuziile din comunicare, transporturi si tehnologie, de frustrarea si tendinta de a riposta si ne vom concentra pe regandirea, corectarea si finalizarea situatiilor care treneaza de mult timp. Cu siguranta pamantul pe care l-am lucrat si l-am pregatit sa rodeasca, va rodi, chiar daca e foarte probabil sa n-o faca chiar asa cum ne-am asteptat.