Marea cruce pe semne cardinale – in formare: Se aduna norii…

March 27, 2014 at 8:42 pm

Asa cum scriam saptamana trecuta, zilele de 26 si 27 martie ne-au adus alinare fiecaruia dintre noi, poate nu acolo unde ne durea mai tare, au fost insa o compensare binevenita la stresul anterior. Acte care acum o saptamana erau incomplete s-au dovedit astazi suficiente si gata de semnat, temeri rascolitoare privind rezultatul unor analize periodice s-au dovedit neintemeiate, vizitele la spital pentru mici interventii au fost scurte si terminate cu succes, in plus ne privim unii pe altii in ochi cu mai multa caldura, cautand sa gasim mici gesturi care fac placere, fara insa sa epatam.

A fost o iarna grea pentru multi dintre noi si nu doar pentru cei care au indurat precipitatii abundente, inghetate sau pufoase, iar primavara a venit cu o stare de iritare care ne-a stricat relatii mai mult sau mai putin importante.
Ieri si azi, poate si maine sunt zile pe care ar trebui sa ni le intiparim in minte si, asa cum punem florile cu valoare sentimentala la presat ca puncte de reper ale momentelor fericite, asa sa ne alimentam, in urmatoarea luna, cu ratia de bucurie a zilelor de azi. Nu e bucurie mare, nu e “Simfonia destinului”, daca e sa ne referim la muzica, e un mic “adagio” intr-un concert mare, dar fara de care inima n-ar reusi sa ne cante.
Revenind la astrologie, asa actioneaza trigonul dintre Mercur si Jupiter, amandoua in semne de apa, o mica raza de bunacuviinta si toleranta intr-un desert in care tensiunea se acumuleaza pe zi ce trece.

Suntem de 2 ani in mijlocul unor energii transformatoare rezultate din interactiunea dinamica dintre Uranus si Pluton, aflate in cuadratura, primul in Berbec si al doilea in Capricorn, energie care a determinat schimbari majore la nivel global dar si in plan personal. Din februarie incoace, acestor planete grele li s-a alaturat si Jupiter din Rac, formand toate trei o formatiune tensionata in forma de T, numita in termeni astrologici “careu in T” (doua planete sunt opuse una alteia pe cercul zodiacal, iar a treia formeaza unghi drept cu fiecare dintre cele doua).

Aspectul de cuadratura are darul de a ne scoate din zona de confort, obligandu-ne sa ne ocupam de obstacolele pe care le avem de depasit pentru propria evolutie. Tot ce-am ocolit sau ignorat pana acum ne apare mai pregnant in fata, depinde de noi daca avem forta de a privi adevarul pentru a-l infrunta cu curaj, pentru ca viata sa ni se transforme pentru totdeauna.

Incepand cu mijlocul lunii aprilie o a patra planeta vine la intalnirea cu celelalte trei, Marte, creand ceea ce se numeste Marea cruce, cu aspect perfect de 90 de grade intre cele 4 planete pe 23 aprilie.
Planetele implicate in Marea Cruce sunt in semne cardinale, semnele care definesc directia nord – Capricorn, sud – Rac, est – Berbec, vest – Balanta, Berbecul reprezentand sinele si preocuparile individuale, Racul notiunea de famile, de “acasa”, radacilnile, Balanta relatiile si compromisul, iar Capricornul cariera si viata publica.
Pe acest teren energetic apar cei patru “jucatori”, planete exterioare, grele : imprevizibilul Uranus, puternicul Pluton, expansivul Jupiter si razboinicul Marte. Atunci cand se pozitioneaza pe o Mare cruce cardinala, planetele se blocheaza una pe alta, impiedicand energia sa curga, usor, lin, armonic.
La nivel personal, o Mare cruce pe semne cardinale e perceputa ca o presiune extrema in care suntem bombardati din toate directiile de cerinte, responsabilitati, conflicte, ceea ce ne provoaca indecizie si blocaje in activitati si atingerea scopurilor.

20 aprilie reprezinta inceputul, cand Luna in Capricorn declanseaza totul, alaturandu-se lui Pluton, continuand apoi pe 22 aprilie cu Marte care isi ocupa pozitia exacta la 13 grade Balanta, formandu-se astfel 2 opozitii si 4 cuadraturi.

Aceasta perioada din aprilie este cea mai intensa din an, cu atat mai mult cu cat se afla intre doua eclipse, una de Luna, pe 15 aprilie si una de Soare, pe 29 aprilie. Eclipsele reprezinta sfarsituri (cea de Luna) si inceputuri (cea de Soare), pot fi declansatori ai unor evenimente puternice, asa ca doua eclipse si aceasta Mare cruce cardinala reprezinta o mare concentrare de energie.

E nevoie de schimbarea (Uranus) irevocabila (Pluton) a idealurilor si sistemelor de credinta (Jupiter) printr-un efort personal (Marte).

In aceasta cruce dinamica Marte este retrograd. Planeta afirmarii, agresivitatii, razboiului, sportului, concurentei isi intoarce energia in interior, si-o reprima, de aici pericolul de implozie. Astrologii spun ca nu trebuie sa declari razboi in timpul lui Marte retrograd pentru ca vei pierde. La nivel personal orice initiere a unei actiuni juridice, a unui conflict conduce la pierderea lui in favoarea partii adverse.

Nu provoca pe nimeni, nu fii neglijent, nu fa exces de viteza la volan, evita sporturile extreme si efortul la sala!

Fiecare dintre noi avem cele patru semne cardinale reflectate undeva pe harta natala insa cei care au planete sau puncte sensibile (Ascendent, Mijlocul cerului, etc) intre 8 si 18 grade Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, vor fi mai sensibili la energiile din aprilie.

Toti suntem familiarizati cu schimbarile catre care am simtit ca suntem condusi, deja am fost impinsi din zona de confort si acum nu mai avem cale de intors, trebuie sa facem tot ce putem pentru a merge mai departe pe calea schimbarii. Nu opunem rezistenta si nu luptam impotriva ei, e ca si cum suntem in pericol de inec si ne agitam, tragand sub apa pe cel venit sa ne salveze.

Vor fi schimbari la nivel financiar, emotional, insa energia se canalizeaza catre relatii, catre transformarea lor, cu Marte in semnul Balantei. Relatiile romantice in principal sunt destinate restructurarii, dar si cele de afaceri, financiare, profesionale, medicale.

Toti trecem in anumite momente prin propria revolutie personala insa stim ca vremurile grele vin si pleaca, nu trebuie sa ne facem griji prea mari ca evenimentele astrologice ale lunii aprilie vor fi greu de suportat. Empatizarea cu partenerul din orice fel de relatie, compromisul, respectul reciproc, capacitatea de a relationa fara a judeca, echilibrarea domeniilor vietii noastre sunt prioritare acum si ne ofera posibilitatea unei schimbari radicale de viata.

Neptun a intrat de curand in semnul sau de domiciliu, Pesti si aceasta anunta o schimbare in perspectiva spirituala, ridicand iubirea pe trepte de vibratie superioare, conducand in final la relatia directa dintre noi si Dumnezeu.