Marte in Capricorn 2020 – Ascensiune dificila

February 16, 2020 at 6:14 pm

In vara anului 2018, cand am pornit in prima mea aventura pe Camino, aveam stranse in mine o multime de intrebari la care nu gaseam raspuns. In primul rand, voiam sa fac cumva trecerea de la viata profesionala activa la viata libera, fara un program impus, care ma astepta dupa aceasta calatorie.

Poate ca de aceea am trecut prin momente de frica amestecata cu tristete si emotie, inainte de a pleca cu avionul din Bucuresti catre Madrid, iar faptul ca nu eram singura nu m-a ajutat prea mult, din contra, mi-a pus pe umeri o responsabilitate si mai mare. De-abia cand am facut primul pas pe Camino ne-am revenit amandoua, si eu, si Teodora si nu am mai avut nici timp, nici dorinta de a ne mai uita inapoi.

Atunci cand am planificat calatoria si apoi cand am plecat de-acasa, nu stiam decat ca vreau sa ajung, urmand calea sfantului Iacob, la Santiago de Compostella. Nu era ceva strict religios ci mai degraba o cautare a sinelui si a libertatii personale intr-un spatiu prietenos, plin de energia atator cautatori spirituali.

Pe parcurs, ceata intrebarilor si a inceputului de drum s-a destramat. Odata ce parcurgi traseul stabilit, atingand reper dupa reper tot ce ai programat, capeti incredere in tine si nimic nu-ti mai poate sta in calea catre ceea ce ti-ai propus sa reusesti.

De fiecare data cand vorbim despre planeta Marte, vorbim despre vointa, curaj, motivatie, iar atunci cand ajunge in Capricorn, calitatile sale sunt valorificate la maxim. Vibratia calma, concentrata, ordonata si productiva a Capricornului isi pune amprenta  o data la doi ani asupra dorintei si ambitiei de a reusi a fiecaruia dintre noi.  In Capricorn, Marte ne ofera uneltele care ne ajuta sa fim mai harnici si mai eficienti atat in domeniul de viata ocupat de Capricorn, cat si in cel stapanit de planeta in harta natala. Daca in anii trecuti lucrurile au fost mai clare si cei care urmaresc semnificatia tranzitelor planetare si impactul acestora asupra propriilor vieti au gasit un sprijin in planificarea si hotararea cu care au actionat,  de data aceasta lucrurile sunt putin mai nuantate.

Cei care cautati informatia astrologica, stiti ca planeta Marte a trecut astazi granita dintre Sagetator si Capricorn, lasand in urma exuberanta si distractia semnului condus de Jupiter pentru a se supune regulilor stricte dar aducatoare de reusita atunci cand munca se aliniaza cu responsabilitatea si dedicarea scopului propus. Stiti de asemenea cu totii ca zodia Capricornului este ocupata si impregnata de energia a nu mai putin de trei planete grele, Jupiter, Saturn si Pluton, ca si de Nodul Sud al Lunii, de aceea lui Marte ii va fi foarte greu sa-si indeplineasca misiunea intr-un mod atat de ambitios precum ne-am fi asteptat. Mai ales in primele zile, cand trebuie sa se acomodeze cu compania celorlalte planete si cu ceata rezultata din apropierea dintre Mercur si Neptun din Pesti, cea care ne face sa nu vedem tot drumul, pana la capat.

De fapt, atmosfera in care traim este imbibata de indoiala si confuzia aduse in ecuatie  de Mercur ce intra in miscare retrograda tot astazi, in Pesti. Ne putem indoi acum de absolut tot, de la caile alese pentru a ajunge acolo unde dorim, pana la propriile calitati, care acum ni se par insuficiente in contextul actiunilor programate. De fapt lehamitea a plutit in aer de ceva vreme, am baleiat intre actiune si renuntare, intre adevar si fantezie, intre realitate si intuitie si intrebarile pe care ni le-am pus au reusit sa gaseasca nu raspunsurile asteptate, ci alte si alte intrebari ce au marit confuzia.

In urmatoarele zile, pana cand ambele planete se vor fi obisnuit fiecare cu conditia sa, probabil ca nu ne vom putea controla actiunile asa cum ne-am fi asteptat de la un Marte inaltat in Capricorn si nici nu ne vom gasi motivatia de a merge mai departe sau de a intreprinde ceva diferit. Mercur retrograd in Pesti ne indeamna la o analiza retrospectiva, la cernerea informatiilor si a gandurilor in vederea renuntarii la cele neconstructive. O privire mai atenta asupra indiciilor pe care ni le aseaza in fata intuitia, acordandu-ne sufieciente pauze de gandire pentru a evita capcanele unei actiuni controversate, ne poate ajuta sa scapam de ceea ce nu mai avem nevoie si sa construim ceea ce ne dorim. Marte ne poate sprijini sa ne atingem cele mai mari ambitii cat se afla in Capricorn si va sta aici pana pe 31 martie, adica inca aproape trei saptamani dupa ce Mercur va reveni la miscarea directa.

In timp ce va traversa Capricornul, Marte va face destule aspecte cu celelalte planete, dintre care cele mai vizibile probabil ca vor fi conjunctiile cu Nodul Sud din 24 februarie, cea cu Jupiter din 20 martie si cea cu Pluton din 23 martie. Chiar daca nu putem controla lucrurile pentru ca e greu sa ne putem controla mintea, actiunile vor deveni pe zi ce trece mai concentrate, mai practice si mai eficiente, la fel ca atunci cand ne dozam efortul intr-o calatorie lunga si grea. Poate ca nu avem toate datele la inceputul ei, urcusul nu este rapid si nici usor, insa daca parcurgem toate etapele in mod constant, vom putea culege roadele. Chiar daca ne vom lovi de intarzierile si obstacolele specifice lui Mercur retrograd pana pe 9 martie, pe masura ce Marte se va apropia de conjunctia cu Jupiter vom gasi entuziasmul si increderea ce ne vor sustine pe drum.

Dupa cum se vede, tranzitul lui Marte prin Capricorn de anul acesta nu poate fi separat de miscarea retrograda a  lui Mercur, ceea ce e cumva un lucru bun, ne ofera o prima perioada, cea de dinainte de 9 martie pentru a ne defini obiectivul prin introspectie si o discernere a informatiilor de care avem nevoie. Apoi, prin concentrarea de energie a stelliumului format de Marte cu Jupiter, Saturn si Pluton, ne ofera o strategie pentru a reusi sa-l atingem. Asa ca e din nou momentul sa  facem liste cu prioritati, sa ne definim obiective, sa ne facem planuri si sa fim perseverenti in urmarirea lor. Poate ca lucrurile nu vor merge chiar asa cum ne-am asteptat, insa sunt sigura ca se vor aseza exact asa cum trebuie in tabloul general din care facem parte cu totii.