Marte in Varsator – un pic mai multa claritate

March 30, 2020 at 5:44 pm

Atunci cand vorbim despre omenire, despre colectivitate, stim ca este un organism viu, format din oameni, asa ca putem extrapola calitatile individuale catre un concept mai cuprinzator, care ne insumeaza pe toti. Si cum n-am auzit de vreun om care sa invete de prima oara din propriile greseli, asa si cu omenirea, probabil ca trebuie sa ajunga la limita de sus a suferintei ca sa inteleaga ceva.

Situatia creata de acest virus i-a facut pe multi sa spere ca acesta este pragul de jos, care odata atins, ne va conduce pe toti catre evolutie, catre constientizare. Vazand ce se intampla in zilele acestea, am devenit sceptica in privinta evolutiei speciei noastre, evolutie care nu se intampla de azi pe maine nici in cele mai profunde crize. Nu pocnesti din degete si evoluezi, nu ne toarna cineva prin cap bunatate, iubire, grija, compasiune si toleranta.

Cui nu-i placea sa iasa pe-afara sa se plimbe, sa alerge, sa miroase si sa guste primavara, va sta in continuare butonand telecomanda sau ce mai are la-ndemana, dandu-ne lectii de conduita civica, cine a mancat dependent de poftele de moment, negandindu-se la consecinte, va manca la fel si in continuare, fara sa se gandeasca la posibilele suferinte pe care le produce. Cine nu a fost atent la ce gandeste, ce-i iese din gura sau cum ii afecteaza pe ceilalti comportamentul sau, la fel va face si in continuare. Vom gasi fiecare pe ce sa dam vina, pe poluarea care a venit din Asia, pe chinezi, pe americani, pe bogati, pe capitalism, pe varstnicii indisciplinati, numai sa nu ne uitam in propria ograda.

Planeta Marte paraseste astazi Capricornul pentru a intra in Varsator, accelerand prin forta si curajul sau lucrurile care tin de viata sociala, grupuri si asociatii, idealuri, principii, contributia individului la comunitatea din care face parte. Deja incep sa se auda voci competente care ofera explicatii paralele cu cele pe care le auzim la televizor sau pe canalele oficiale de stiri. Voci care incearca sa aduca un echilibru necesar in filmul acestei mult prea mediatizate pandemii, film in care jucam cu totii, dar dupa scenarii necunoscute.

Semnul de aer al Varsatorului ii ofera lui Marte combustibilul necesar alimentarii  curajului sau furiei, pentru ca nu stim daca ceea ce va urma va aduce beneficii sau ne va perturba si mai mult vietile.  Probabil ca maine lucrurile se vor accelera deja in sensul suplimentarii unor restrictii, Marte va juca rol de activator al lui Saturn prin conjunctia pe care o vor face si ar trebui sa avem fiecare niste solutii de rezerva pentru frustrarea, iritarea, depresia ce sunt oarecum normale pentru situatia generala in care suntem prinsi cu totii ca-ntr-o menghina.

Intrat in Varsator, Marte deja aplica spre o cuadratura cu Uranus din Taur si probabil in jur de 7 aprilie lucrurile vor ajunge la un punct de fierbere ce va conduce la actiuni impulsive si conflicte cu autoritatea, tendinta de nesupunere si de impotrivire la regulile impuse. La nivel personal, Marte va activa zonele care contin Varsatorul in hartile noastre natale si le va oferi o mai mare motivatie si independenta. In conjunctura actuala, probabil ca Varsatorii, cei care au planete personale sau Ascendentul in acest semn vor simti mai puternic amenintarea restrangerii libertatilor individuale si vor avea cumva dorinta de razvratire imporiva regulilor, insa toti vom avea ocazia sa ne testam limitele in zilele ce vor urma.

Eu am ajuns la concluzia ca libertatea nu ne-o da nimeni, la fel ca multe alte lucruri, exista inauntrul nostru si depinde doar de noi daca ne-o putem ingadui sau nu. Cu Marte in Varsator pana pe 13 mai, mintile ne sunt mai clare si vom putea vedea mai usor ce avem de facut in continuare, mai ales ca atmosfera se va detensiona pe masura ce vom trece de jumatatea lunii aprilie.