Mercur retrograd – 17 noiembrie – 6 decembrie 2018 – Doi pasi inainte, unul inapoi

November 14, 2018 at 7:22 pm

Ieri au venit si la usa mea “gunoierii”, sa-mi spuna ca e ziua lor si ca as putea sa le dau niste bani, ca recompensa pentru ca lucreaza tot anul ca sa fim noi, locatarii, multumiti. Fara sa gandesc prea mult, le-am dat niste bani si i-am rugat si sa-mi ia cu masina si un recipient voluminos, pe care nu-l puteam cara singura.

Nu m-am bucurat prea mult timp pentru ca am reusit sa scap de obiectul cel greu, ca aruncandu-mi ochii pe fereastra, l-am vazut asezat pe trotuar, in fata scarii. Normal ca nu-l puteam lasa acolo si l-am tarat  cu greu,  pana la zona amenajata pentru gunoi.

Dupa ce am plans un pic, impresionata mai ales de solicitudinea unui tanar care m-a ajutat cand mai aveam  10 metri  pana la destinatie, dupa ce trecusera zeci de masini pe langa mine fara sa opreasca niciuna, am inceput sa trag concluziile. Pana la urma, dupa un proces nu atat lung cat intens de introspectie, m-am bucurat ca n-a fost nevoie de ceva mai grav care sa-mi atraga atentia asupra unor lucruri pe care le mai am de invatat.   

Asa cum imi e clar ca gunoierii nu erau gunoieri  ci niste mici escroci care voiau sa faca rost de bani, imi e clar si ca trebuia sa ma lovesc cu capul de pragul de sus, nu prea tare, dar semnificativ, pentru ca lipsa de precautie si prudenta nu trebuie sa lipseasca nici macar atunci cand esti generos.  De obicei, in viata de fiecare zi si in articolele pe care le scriu ma concentrez numai pe ceea ce e frumos, armonios sau ma entuziasmeaza, avand in general grija sa explic aspectele mai complicate si sa ofer solutii pentru ocolirea sau depasirea eventualelor crize.

De data aceasta, peripetia prin care am trecut m-a facut sa  cobor cu picioarele pe pamant si sa va spun: Atentie la buzunare! Perioada dintre 17 noiembrie si 6 decembrie, cat Mercur este retrograd, datorita aspectului de cuadratura pe care-l face la Neptun, atat la inceputul perioadei de retrogradare, cat si la sfarsitul ei, este foarte delicata, putem fi inselati, mintiti, amanati cu zambetul pe buze. Trebuie sa ne protejam nu numai impotriva diverselor tehnici si escrocherii care ne pot lasa fara bani si bunuri, dar si fata de asa zisele ieftiniri de produse care ne explodeaza in fata ochilor, in reclame. Chiar am citit astazi cateva randuri ale lui Andrei Tzadde, pe pagina sa de Facebook, legat de Black Friday si Mercur retrograd.

Tendinta de a ne lasa mai usor inselati provine din faptul ca Mercur, planeta a carei functie este gandirea, pe langa faptul ca a intrat deja in perioada de umbra si va fi retrograda din 17 noiembrie, aplica spre o cuadratura cu planeta Neptun si ea retrograda, deformand realitatea si distorsionand gandirea. Asa ca pe langa problemele obisnuite care apar in perioada de retrogradare a lui Mercur, defectiunile aparute in comunicare si tehnologie, intarzierile din calatorii, obiectele pierdute, perceptiile gresite, starile de neliniste si teama, putem adauga si confuzia, inselaciunea, lipsa de claritate, minciuna, extremismul spiritual si religios. Acesta din urma, datorita faptului ca Mercur merge retrograd in principal prin Sagetator, de la gradul 13, pe 16 noiembrie, pana cand trece in Scorpion pe 1 decembrie, pentru ca pe 5 decembrie sa stationeze la 27 grade Scorpion.

Dar, hai sa revenim la cateva date tehnice, ca sa stim cum stam. Incepand din 1 noiembrie, planeta Mercur a intrat in perioada de umbra de dinaintea retrogradarii, aflandu-se la gradul 27 Scorpion.  Odata ce ajunge la gradul 13 Sagetator, adica pe 17 noiembrie, intra in miscare aparent retrograda, pe 1 decembrie depaseste granita dintre Sagetator si Scorpion, pentru ca pe 6 decembrie, sa-si reia miscarea directa din nou de la 27 grade Scorpion. In 24 decembrie va ajunge a doua oara la gradul 13 Sagetator, unde va parasi perioada de umbra, pentru a merge direct de data aceasta prin Sagetator, pe care-l va parasi pentru a intra in Capricorn pe 5 ianuarie 2019.

Deoarece disfunctionalitatile tind sa se amplifice de fiecare data la schimbarea de directie, nativii Sagetator nascuti in perioada 1-9 decembrie si Scorpionii care isi vor serba ziua de nastere  de acum incolo vor simti mai acut inceputul, respectiv sfarsitul acestui tranzit aparent retrograd. Pentru restul zodiilor, trebuie sa verificam domeniul ocupat de Sagetetor si arcul de cerc 27 grade Scorpion – 13 grade Sagetator, daca are planete sau puncte sensibile in graficul de nastere. E un exercitiu util, pentru ca asa vom constientiza impactul probabil al lui Mercur retrograd pentru fiecare dintre noi si poate vom fi mai atenti cu vorbele pe care le spunem si vorbele pe care le credem.

Sagetatorul umple cu entuziasm orice atinge si ne predispune pe toti la vorbe mari, la promisiuni si dezbateri pasionante, in care putem sari usor calul si putem jigni sau rani. Sagetatorul  guverneaza legea si vedem la nivel mare ce se intampla la noi in tara, probabil ca lucrurile vor fi la fel de neclare pana la sfarsitul anului. Insa la nivelul nostru, cand stim ca nu suntem aparati de apartenenta la partid sau la o anumita gasca influenta, trebuie sa  fim precauti si sa nu exageram in nimic. Cuadratura Mercur-Neptun predispune la consumul de alcool si alte substante, asa ca o atentie sporita acum si de Sarbatori nu are cum sa ne prisoseasca. Si calatoriile pe distante lungi pot fi afectate, pentru ca tot Sagetatorul le guverneaza, sa ne asiguram ca toate detaliile calatoriei au fost acoperite si atunci cand rezervam bilete si atunci cand ne facem bagajele si plecam.

Intre 1 decembrie si 12 decembrie Mercur va parcurge dus-intors ultimele 3 grade din Scorpion. Pana pe 6 decembrie, cat este retrograd,  probabil ca vom vedea niste fluctuatii pe pietele financiare, dar si in buzunarele noastre, sau mai precis pe cardurile de cumparaturi. Se apropie Sarbatorile de iarna si toata lumea vrea sa cumpere cadouri din timp. Poate ca anul acesta ar fi bine sa amanam pana macar dupa 6 decembrie drumurile la mall-uri sau comenzile on-line, asta ca sa nu ne trezim ca am ales cadoul nepotrivit, se strica repede sau nu ajunge la timp. Circula pe Facebook o colectie de proverbe evreiesti, dintre care unul se potriveste perfect cu situatia de fata. “In orice situatie neclara trebuie sa mergi la culcare.” Adica sa intram in hibernare pana la Craciun. Cum vi se pare?