Mercur retrograd februarie – martie 2020 – Pierduti in ceata?

February 2, 2020 at 4:51 pm

Ne luam cu treburile de fiecare zi si uitam ca ne-am propus sa facem lucrurile mari, importante, ce n-au un termen de finalizare. Ne-am umplut orele cu zeci de obiceiuri care ne ajuta sa ne simtim bine, dar cum stim cu totii, binele e inselator. Mai vine totusi cate un obstacol, o prioritate, care ne determina sa ne triem tiparele si stereotipurile, renuntand la unele dintre ele.

Ca parinti, am trait cu totii la un moment dat experienta femeii cananeene a carei pilda a fost subiectul predicii de astazi de la biserica. Atunci cand am fost in impas si parea ca toate portile catre sanatatea celor dragi s-au inchis, am cautat ajutorul lui Dumnezeu in toate felurile cu putinta. Iar Dumnezeu ni l-a dat intotdeauna cumva, printr-o informatie, un om sau o idee, dupa credinta si perseverenta noastra in rugaciune si fapte bune.

Toate religiile ne amintesc in felul lor ca avem nevoie de perseverenta in orice lucru, daca dorim sa-l ducem la bun sfarsit, ca practica de fiecare zi a ceea ce deja stim teoretic, este cea care conduce la rezultate. Ca degeaba vorbim despre coronavirusuri, boli mai usoare sau mai grave, degeaba ne informam despre tratarea lor alopata sau alternativa, daca nu mergem pana la capat, aplicand ceea ce intuitia ne spune ca functioneaza in cazul nostru. Drumul e greu, dar daca suntem constienti ca viata pe care-o traim e rezultatul gandurilor si faptelor noastre, vom reusi sa-l parcurgem pana la capat.

De-abia a inceput luna februarie si, desi e sezonul oficial al Varsatorului, se simte deja o briza marina ce ne duce cu gandul catre zodia sensibila si spirituala a Pestilor. Neptun o tine ocupata de ceva vreme si pana in 2026 nu ne va lasa sa ne deconectam nici de la scopurile noastre superioare, nici de la propriile umbre, care mai ies din cand in cand la lumina. Planeta Venus pluteste si ea in aceleasi ape emotionale, iar de maine seara si Mercur, care deja a intrat in primul sau ciclu de retrogradare din 2020. Asta daca luam in considerare si perioada in care planeta parcurge pentru prima data arcul de cerc pe care-l va strabate de trei ori, perioada perfecta pentru a ne adapta noilor ritmuri de perceptie, pentru a ne pregati si reflecta la ceea ce avem de aprofundat in urmatoarele luni.

Anul acesta Mercur va retrograda de trei ori numai in semne de apa si ne putem astepta la cateva furtuni emotionale care sa ne schimbe cumva perceptia asupra sentimentelor, imbunatatindu-ne viata. Incepand de astazi, planeta comunicarii a intrat deja in perioada de pre-umbra la gradul 28 Varsator si va ajunge pe 17 februarie la gradul 12 Pesti, de unde va incepe retrogradarea propriu-zisa. Pe 4 martie Mercur retrograd va reveni in Varsator pentru cateva zile, pentru a redeveni direct pe 10 martie. Intre 10 si 29 martie va strabate a treia oara zona dintre 28 grade Varsator si 12 grade Pesti, perioada de timp in care vom trage concluziile asupra a ceea ce am reusit sa constientizam si vom porni intr-un nou ciclu de actiune, cu energia proaspata a echinoctiului de primavara si a Berbecului umflandu-ne panzele.

Zodia Pestilor e extrem de sensibila si necesita o abordare blanda, mai degraba spirituala, iar daca incercam s-o caracterizam apeland la mijloace obisnuite ne trezim intr-o ceata si o incertitudine care ne intuneca perceptia despre realitate. Mercur nu se simte bine aici, este semnul sau atat de cadere, cat si de exil, asa ca vom avea un pic mai mult de lucru cu emisfera stanga, pentru a o aduce in echilibru cu cea dreapta. Gandirea rationala  are de suferit, cu atat mai mult cu cat Mercur va retrograda, asa ca nu avem decat sa experimentam beneficiile intuitiei, ghidul nostru din urmatoarele saptamani. Totusi, as sugera sa nu ne bazam numai pe intuitie atunci cand avem de luat decizii importante si s-o dublam cu mai multa atentie si concentrare pe detalii.

Nativii Pesti, posesorii de planete personale sau puncte sensibile in prima parte a acestei zodii, ca si semnele guvernate de Mercur, adica Gemenii si Fecioara vor putea profita cel mai mult de pe urma retrogradarii. De aceea ar fi bine sa fie atenti la ce experimenteaza in urmatoarele doua saptamani pentru a-si pune in ordine activitatile din timpul retrogradarii propriu-zise. Marte va intra in Capricorn, semnul exaltarii sale, chiar pe 16 februarie si ne va ajuta sa tinem intr-un fel directia intr-o atmosfera incarcata de vapori de ceata si sa ne gestionam viata personala si profesionala cumva pe pilot automat. In afara de restrictiile obisnuite, precum cele legate de semnarea documentelor importante cu prudenta, utilizarea cu atentie si rabdare a echipamentelor tehnologice, planificarea amanuntita a calatoriilor sau atentia la ce si cum comunicam si percepem lucrurile, cu Mercur retrograd in Pesti s-ar putea sa ne luptam mai mult cu lipsa de concentrare si de atentie.

Sunt incurajate activitatile creative, care pun la lucru imaginatia si fantezia, pregatirea pentru o noua intelegere a informatiilor colectate in perioada cat Mercur a avut miscarea directa, revizuirea modului de intelegere si abordare a sanatatii la toate nivelurile, fizic, emotional, spiritual si mental, asigurarea unei noi baze de actiune, eliberarea de tiparele comportamentale, opinii sau hotarari bazate pe judecati pripite.  Poate ca mintea incetineste si se cufunda in ceata incertitudinii, fiindu-ne mai greu s-o folosim la capacitatea maxima, dar acesta nu este decat un pas inapoi in fata intuitiei, a bunului simt, a cunoasterii lucrurilor pe baza experientei directe. E mai usoara intrarea pe taramul spiritului si accesarea partilor necunoscute ale fiintei, iar cei ce practica meditatia stiu despre ce vorbesc.

Stiu ca a venit vremea sa dam vina pe Mercur retrograd pentru tot ce intarzie in viata noastra in urmatoarele saptamani, pentru aglomerarea sarcinilor de serviciu si defectarea aparaturii de birou, dar toate reprezinta un rau necesar, o a doua sansa de a vedea experientele, lucrurile sau chiar oamenii, dintr-o perspectiva cu totul diferita. Folositor, nu-i asa?