O privire concentrata asupra prezentului

October 3, 2014 at 8:17 pm

Suntem bogati. Avem timpul de partea noastra, chiar daca ne plangem ca nu mai avem timp. Ne umplem minutele si orele cu zeci de gesturi si activitati care nu spun decat „te iubesc” vietii, oamenilor minunati care fac parte din prezentul nostru, anotimpurilor care ne schimba peisajul sau doar obiceiurilor zilnice care ne asigura uneori, atunci cand suntem prea concentrati asupra ideilor, legatura cu pamantul.

Oricat ne-am stradui sa controlam ceea ce exista in jurul nostru sau al dragilor nostri pentru a nu fi raniti, realitatea ne-a convins ca nu exista nicio modalitate de a cunoaste in ce fel ni se poate schimba viata in urmatoarele cinci minute, urmatoarea zi sau luna urmatoare. Doar momentul prezent are valoare si daca-i acorzi suficienta atentie te poti infasura in el, alegand sa fii fericit acum, pentru ca doar pe acesta te poti baza, asta e tot ce ai. Atunci cand suntem gata sa acceptam viitorul asa cum vine, gandul ca fericirea consta in momentul prezent ne poate aduce pacea si linistea cautate.

Pana la urma, viata e simpla, totul se intampla exact la momentul potrivit, nici mai devreme, nici mai tarziu. Orice pierdere aduce cu ea un castig si orice castig poarta samanta unei pierderi. De cele mai multe ori suntem tentati sa fim nemultumiti de acest troc al destinului, insa totul ar fi mai usor daca ne-am stradui sa il acceptam si chiar sa ne starduim sa ne placa. Pentru ca intotdeauna suntem liberi sa alegem o viziune, pe cea optimista sau pe cea pesimista.

O privire concentrata asupra prezentului – cam asa as putea rezuma saptamana care vine, cu Eclipsa sa totala de Luna, in care astrul noptii se afla in faza de Luna Plina in zodia Berbecului. Doar o ancorare in prezent, in “aici si acum” ne poate face sa vedem iesirea din labirintul emotiilor si evenimentelor declansate de provocarile astrale.

Din punct de vedere astronomic, o eclipsa de Luna are loc atunci cand planeta noastra, aflata intre Soare si satelitul sau natural, arunca un con de umbra asupra acestuia, impiedicand total sau partial ca radiatia solara sa lumineze Luna, acest fenomen avand loc cam o data la sase luni, intotdeauna pe o faza de Luna Plina. Eclipsa de miercuri, 8 octombrie, este a doua dintr-o serie de patru eclipse in care Luna ne va apare avand o culoare rosiatica, un fenomen rar, asociat de catre astrologi cu evenimente importante in istoria omenirii.

Astrologic, ceea ce face diferenta intre o faza de Luna Plina, care are loc la aproximativ 28 de zile si o eclipsa de Luna, care are loc de doua sau trei ori pe an, este axa Nodurilor Lunare, doua puncte complementare date de intersectia orbitei Lunii cu orbita Soarelui, in mersul sau aparent prin zodiac. Astfel, numai atunci cand Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna, fiecare fiind alaturi de unul dintre Nodurile Lunare in limita a plus sau minus 15 grade pe cercul zodiacal, putem vorbi de o eclipsa de Luna.

In timpul unei eclipse totale de Luna, asa cum este aceasta, vom putea observa, daca cerul este fara nori, cum cercul perfect luminat al Lunii Pline incepe sa scada, facand loc unei culori rosiatice care se extinde pana cand ii acopera total suprafata, apoi incepe sa creasca din nou, pentru ca dupa aproximativ 90 de minute sa devina la fel ca si la inceput, un cerc complet, luminat. Este ca si cum ciclul complet al Lunii, care in mod normal dureaza cam 28 de zile, se termina intr-o noapte. Din acest motiv eclipsele sunt considerate valuri de energie pe care le putem folosi in mod constient pentru a face schimbari importante, iarin functie de semnul zodiacal in care au loc reprezinta tipare de evenimente care tind sa se transforme si sa ne transforme.

Eclipsa de saptamana viitoare are loc pe axa Berbec – Balanta si avem ocazia sa lucram asupra relatiilor, sa continuam ceea ce am inceput in aprilie, odata cu formarea marii cruci pe semne cardinale din care inca a ramas activa cuadratura Uranus – Pluton. Planetele care vor participa activ si vor fi in prim-planul eclipsei vor fi Mercur, Venus, Uranus si Pluton, iar background-ul il va asigura triunghiul pe semne de foc alcatuit de Uranus, Jupiter si Marte. Luna este alaturi de Uranus in Berbec, incurajand schimbarea, ambele privind sfidator Balanta pusa in valoare de Soare si Venus, exprimandu-se surprinzator asupra echilibrului in relatii si provocandu-le la negociere si compromis. De aceea, in urmatoarele saptamani vom cauta sa gasim formula magica prin care sa asiguram echilibrul dintre exprimarea propriei identitati, libertatea personala si necesitatea de a coopera cu oamenii importanti din viata noastra.

Triunghiul de foc dintre Uranus, Jupiter si Marte se alatura energiilor eclipsei permitandu-ne sa ne canalizam entuziasmul si energia, optimismul si initiativa, increderea si pasiunea catre zonele luminoase ale existentei, in care viziunea constienta si inspiratia permit creativitatii sa lucreze pentru implinirea visurilor. Indrazneala combinata cu asumarea riscurilor emotionale, increderea in sine reprezinta „armele” cu care putem castiga batalia pe frontul eclipsei, calea de iesire din labirintul emotiilor, cadoul Universului pentru o viata implinita, cu un scop si un sens.