Parintele Capricorn

October 20, 2013 at 2:37 pm

Protectiv si responsabil

Parintele Capricorn isi ia foarte in serios rolul sau in familie, neeschivandu-se niciodata responsabilitatilor pe care le are.

Teoretic, fiecarui copil ar trebui sa i se ofere sansa de a avea un parinte Capricorn, dar in niciun caz, doi.Acest parinte este atat de protectiv, incercand sa controleze totul ora dupa ora, incat, daca celalalt parinte nu este mai permisiv si mai relaxat, copilul e posibil sa sufere foarte mult.

Desi nativul Capricorn este in masura sa-si daruiasca dragostea fata de copii, multi parinti isi limiteaza acest semn de afectiune, folosindu-l ca pe o arma pentru a-i determina pe acestia sa le indeplineasca cerintele.

Ca parinte Capricorn dai prea mare importanta regulilor pe care incerci sa le impui in familie si nu suficienta lucrurilor care conteaza cu adevarat, adica petrecerii timpului intr-un mod relaxant si distractiv cu copiii si cultivarea unei relatii calde si prietenoase cu acestia.

Ca parinte nascut in acest semn de pamant, guvernat de Saturn, ii vei invata pe copii despre valoarea banilor si ii vei educa in spiritul asumarii responsabilitatii si respectarii promisiunilor facute. Chiar vei fi o figura plina de autoritate in viata lor, te vor respecta, vei fi un exemplu pozitiv, uneori chiar ii vei intimida, chiar daca nu doresti acest lucru.

Trebuie insa sa depui ceva efort pentru a invata sa devii mai afectuos si spontan cu copiii tai, creand un echilibru intre munca si joaca.