Parintele Sagetator

September 24, 2013 at 6:30 pm

Energic si optimist

Datorita dragostei lor pentru libertate si independenta, parintii nascuti in zodia Sagetatorului amana cat pot venirea pe lume a bebelusului lor, datorita responsabilitatii pe care o implica cresterea unui copil.
Odata ce au decis sa fie mamici sau tatici, Sagetatorii pot fi parinti foarte buni, energia si spiritul lor de aventura facandu-i sa-si insuseasca cu entuziasm tehnicile de crestere a copiilor. Petrec mult timp in aer liber cu micutii lor, campingul, ciclismul, picnicurile in parc, plimbarile, fiind doar cateva dintre activitatile preferate.
Parintii Sagetator vor sa-i implice pe copiii lor in cat mai multe activitati, dar trebuie sa fie atenti sa nu-si impinga copiii spre sporturi pentru care acestia nu sunt inca pregatiti, lucru care ar provoca frustrari de ambele parti.
Acesti parinti sunt destul de permisivi cu copiii lor, fara sa le impuna acestora reguli sau regulamente stricte. Propriul sentiment de independenta ar putea fi etalonul pentru realizarile si aspiratiile copiilor lor, iar valoarea pe care o acorda experientei personale in educatie, va face din copiii lor niste oameni responsabili, care iau singuri deciziile in ce-i priveste.
Mamele si tatii Sagetatori le cumpara de mici copiilor lor carti care vorbesc despre culturi sau locuri exotice, harti, atlase, ghiduri de calatorie care ar putea genera acestora intentia de a calatori si explora.