Pluton direct – 3 octombrie 2019 – Cale libera catre intalnirea cu Saturn

October 1, 2019 at 6:59 pm

Atunci cand viata ne ofera momente frumoase, fericirea pare sa fi aparut din senin. La fel si atunci cand ne confruntam cu greutati sau lucruri pe care nu le putem evita. Totusi, exista si oameni care reusesc sa reactioneze la durere intr-un fel care se dovedeste pozitiv, ii trezeste la realitate si le produce schimbari importante in viata.

Dar ce inseamna sa ne trezim la realitate? Cred ca in primul rand trebuie sa intelegem ca efectele deciziilor si faptelor noastre nu pot fi ocolite oricat ne-am stradui, apoi ca mintea si nivelul sau influenteaza natura realitatii pe care o traim. Daca intelegem asta, nu mai putem da vina pe altii pentru nimic din ceea ce ni se intampla.

In felul acesta ne indreptam catre propriul interior, catre legile naturale care trebuie respectate la fel de mult ca legile lumii in care traim. Pentru ca ceea ce numim pierdere, dezamagire sau ghinion nu este decat o lege naturala care se manifesta prin consecinte care ne vor restrictiona in continuare optiunile.

Chiar daca pare ca nimic nu tulbura marginea lucrurilor, cei mai sensibili dintre noi simt sau  observa o unda de tensiune undeva in interior. Planeta Pluton se pregateste de stationare si va reveni zilele acestea la miscarea directa, dupa o perioada de retrogradare de 5 luni.  Planeta se afla din 2008 in Capricorn, unde parcurge 15 cicluri de retrogradare pana in 2024, cand va intra in semnul Varsatorului. Faza de retrogaradare despre care vorbim a inceput pe 25 aprilie, cand planeta se afla la gradul 23 Capricorn si se incheie joia aceasta, pe 3 octombrie, cand se va afla la gradul 20 Capricorn. De-acum incolo se va deplasa fara ocolisuri sau intarzieri pana la conjunctia cu Saturn, din ianuarie 2020.

Pluton simbolizeaza transformarea, regenerarea, moartea, renasterea, puterea, controlul, frica, iar Capricornul ofera un teren auster si resurse precum simtul practic, vointa, hotararea, rabdarea  si logica pentru ca aceste teme sa se acutizeze in perioada acesta de schimbare de directie. Zodia Capricornului il are ca guvernator pe Saturn, de aceea conjunctia Saturn – Pluton ( care n-a mai avut loc in Capricorn de acum 500 de ani) pe care incepem sa o experimentam de-acum incolo, cu un maxim in ianuarie 2020, ne va incarca pe toti cu responsabilitati suplimentare, munca grea ce necesita rabdare si resurse de toate felurile pentru a-i putea face fata.

Daca la nivel global ne putem astepta la desfasurari de evenimente avand ca tema schimbarile climatice pe care incercam sa le tratam de foarte putin timp cu o mai mare responsabilitate, la nivel personal ne putem astepta la evenimente inevitabile care ne vor schimba cursul vietii. Inevitabil nu inseamna neaparat rau, e doar o presiune intensa care ne va forta sa mergem intr-o anumita directie. Pe masura ce revine la miscarea directa, Pluton, care prin retrogradare ne-a oferit posibilitatea de-a lucra la nivel subconstient cu propriile umbre si frici, ne face sa ne constientizam potentialul de schimbare. Cu cat am lucrat mai bine in profunzime in aceste 5 luni, cu cat ne-am ocupat mai serios de propria vindecare, cu atat vom construi baze noi pentru dezvoltarile viitoare.

Daca ai simtit intr-un fel sau altul retrogradarea lui Pluton intre gradele 23 si 20 Capricorn, probabil ca ai planete in acesta zona, pe care Pluton le-a tranzitat prin aspecte usoare sau provocatoare. In acest caz, probabil ca te-ai confruntat cu ceva cu adevarat dificil caruia va trebui sa-i gasesti o rezolvare in urmatoarele luni. Va trebui in continuare sa analizezi modul in care traiesti zi de zi, sa vezi ce e nevoie sa pastrezi si ce sa schimbi. E la fel ca in casa, daca ceva s-a ciobit, trebuie sa-l repari sau sa-l arunci. Daca doresti un sprijin in alegerile pe care esti pe cale sa le faci, iti stau la dispozitie prin serviciile pe care le ofer.