Puzzle-ul astrologic al momentului

April 26, 2020 at 3:13 pm

In zilele de Paste am inceput sa construiesc un puzzle si terminarea lui a devenit o obsesie de care sper ca voi scapa astazi, cand voi pune la locul ei ultima piesa. De fapt, il incepuse Teodora, de cand cu starea de necesitate, dar pe ea n-a luat-o flama ca pe mine si a renuntat dupa ce a facut jumatate din el, in favoarea altor lucruri mai importante.

Incerc sa-mi explic dorinta de a-l termina repede, aproape fara sa mai dorm, datorita incapatanarii Taurului, activat de Soare, Uranus si Luna noua, insa cred ca lucrurile sunt mai subtile decat par. Dorinta mea de a face ceva concret, pe care sa-l duc la bun sfarsit, ceva frumos si colorat ca Amsterdamul pe timpul verii e o explicatie dar paleste in fata dorintei de certitudine, de a avea un mic control asupra bucatii mele de lume.

Daca ati construit puzzle-uri serioase, cu mai mult de 1000 de piese, stiti cat e de greu sa gasiti bucatica ce se potriveste in peisaj. La fel si eu, printre atatea necunoscute, atata curiozitate pentru timpurile care urmeaza, incerc sa -mi gasesc locul in lumea care va veni. Pentru ca in construirea unui puzzle, ca si in viata, nimic nu este ce pare a fi, culorile se intrepatrund, vederea iti joaca feste, uneori e bine doar sa asculti de instinctul care-ti spune incotro sa-ti indrepti privirea sau pasii.

Acum lumea intreaga e un puzzle unicat, tocmai iesit din fabrica si nu stiu daca depinde de noi cat de repede ne gasim locul corect, care sa se potriveasca bulei din care facem parte, care la randul ei sa se incadreze in intregul peisaj. La fel ca atunci cand suntem atenti la potrivirea micutelor piese, incercand din cand in cand senzatia ca tocmai cea pe care o cautam cu ardoare lipseste din pachet, si atunci cand incercam sa cunoastem realitatea momentului pe care-l traim, pare ca exista verigi in lipsa carora nu putem trage concluziile potrivite.

Cam acesta e sentimentul pe care il vom experimenta in urmatoarele aproape patru luni, cat planeta Venus traverseaza zodia Gemenilor, ramanand in tot acest timp sub influenta confuza a lui Neptun din Pesti. Venus in cuadratura cu Neptun provoaca in general o lipsa de stima de sine puternica, sentimente de nesiguranta, dar mai ales lipsa de autodisciplina, fiindca sa nu uitam, Taurul este acum la putere prin prezenta anuala a Soarelui si a lui Uranus, cel care va da batai de cap nativilor acestei zodii pana in 2026.

Prima intalnire dintre cele doua planete va fi exacta pe 3 mai, practic insa, datorita retrogradarii, ne aflam sub asediul confuziei, deziluziei si dezamagirii pana prin 25 mai, cand Venus va reusi sa iasa temporar de sub mrejele lui Neptun. A doua intalnire exacta, la acelasi grad 20 in cele doua zodii, va avea loc pe 27 iulie, insa de confuzie si asteptari nerealiste se pare ca nu suntem scutiti pana la sfarsitul anului 2020 (30 decembrie) , cand cele doua planete se vor intalni din nou printr-o cuadratura la gradul 18 de data aceasta, ce va implica Sagetatorul (Venus) si Pestii (Neptun).

Probabil ca vom continua sa ne expunem energiilor negative, mai ales datorita dependentei fata de televizor, de exemplu, uitand ca exista si posibilitatea ca unii sa profite de pe urma increderii/naivitatii noastre. Venus in Gemeni simbolizeaza comunicarea, curiozitatea si varietatea mai ales in relatii sau in treburile financiare si ne putem astepta, in conditiile in care suntem izolati de ziduri si nu ne mai este accesibila decat fereastra televizorului, sa  abuzam de ea dar n-ar trebui sa credem, in niciun caz , ca aceasta e realitatea. De fapt, este aproape vital sa gasim surse de informare in care sa avem incredere si oameni care au un background integru, de care suntem siguri ca nu au nimic de castigat de pe urma scenariilor pe care le propaga.

Nici Mercur, guvernatorul semnului Gemenilor, care o gazduieste pe Venus, nu se simte prea bine zilele acestea, in Berbec fiind se afla intr-o cuadratura perfecta la Jupiter si alta la Pluton, stationar, pregatindu-se de retrogradarea tot prin Capricorn. Nu putem controla aproape nimic din ceea ce ni se intampla acum, lucru care ne incarca cu frustrare si sentimente puternice de nesiguranta, doar speranta intr-un viitor mai bun si mai controlabil ne tine cu capul la suprafata.

Chiar daca planurile pe care ni le-am facut pana acum au fost spulberate de lumea exterioara, care tinde sa ne ofere din ce in ce mai putin din ceea ce ne dorim, poate ca ar trebui sa ne asumam totusi niste riscuri, concentrandu-ne asupra micilor detalii si incepand sa ne facem alte planuri privind lucrurile dintr-o perspectiva mai larga. Soarele s-a intalnit astazi cu Uranus, la gradul 6 Taur si probabil ca ne pregateste alte surprize, de care vom fi constienti mai tarziu, atunci cand vor fi atat de evidente incat sa le vedem din avion. Cam asa se intampla intotdeauna, lucrurile germineaza undeva in intuneric, in spatele scenei, iar atunci cand ajungem sa le vedem devin de neoprit.