Saptamana 10-16 februarie 2014 – Afla cine esti cu adevarat!

February 8, 2014 at 5:45 pm

In ciuda instabilitatii si a potentialului de frustrare pe care ni-l induce Mercur retrograd, saptamana care va incepe luni este mai putin intensa decat cea de dinainte.
Dupa retrogradarea in zodia Pestilor, din 12 februarie planeta comunicarii incepe sa se miste inapoi prin Varsator, acolo unde este din nou puternica. Exista inca intarzieri din cauza retrogradarii, dar mintea functioneaza mai rapid.

Chiar daca putem experimenta tot felul de intarzieri, confuzii sau devieri, trebuie sa ne vedem de viata si in saptamanile in care Mercur merge inapoi pe cercul zodiacal.
Exista si lucruri care pot fi realizate mai bine in cursul acestor perioade. E vorba despre atentia pe care trebuie sa o acordam situatiilor neglijate, pe care trebuie sa le finalizam inainte de inceperea altora noi, dupa terminarea retrogradarii, sau, reflectia asupra evolutiei din prezent pentru o mai buna perspectiva asupra viitorului.

Energia Marii Cruci pe semne cardinale de la sfarsitul lui ianuarie se risipeste, lasand activ doar un careu in T si facand ca lucrurile sa se obtina mai usor pentru o vreme.
Careurile in T ne indreapta in directia cea buna, ajutandu-ne sa ne aflam calea pe care o avem de parcurs intr-o perioada a vietii. In acest moment avem Uranus (la 8 grade Berbec) in cuadratura cu Pluton si Venus ( la 13, respectiv 17 grade Capricorn) si Jupiter (la 12 grade Rac), careu in T cardinal care functioneaza in fundal, toata saptamana, ca un transformator de energie puternic. Pentru a gasi raspunsul potrivit pentru evenimentele prezentului, trebuie sa privim la al patrulea semn cardinal, Balanta, ceea ce ar putea insemna o solutie legata de o relatie sau de lucrul cu altii.

Cuadratura pe care o perfecteaza Soarele la Saturn din 11 februarie ne induce o stare de oboseala si inhibitie, ca si de frustrare din cauza efortului prea mare necesar pentru indeplinirea unor sarcini minore. Trebuie sa ne rezumam la chestiunile de rutina, cu pauze de odihna si relaxare.

In 14 februarie Soarele face un aspect armonic de trigon cu Marte, reincarcandu-ne cu energie, insa trebuie sa rezistam indemnului de a porni ceva nou. E bine sa folosim ziua pentru a finaliza lucrurile deja incepute.

Luna Plina din Leu din 15 februarie, din noaptea de dupa Sfantul Valentin scoate in evidenta Leul din noi, face sa straluceasca cea mai intensa dorinta a fiecaruia.
Luna Plina e asociata cu starile de maxima tensiune, cu emotiile si pasiunile aproape iesite din scala, cu noptile albe si visele neobisnuite.
Aceasta Luna Plina ne indeamna sa experimentam partea autentica a personalitatii noastre, in perfect acord cu inima si sufletul, dar si cu atentia indreptata catre unitatea echipei cu care impartasim aceleasi idei.
Toata saptamana, deci si in momentul Lunii Pline, Venus formeaza o uniune cu Pluton, combinatie care indica o energie sexuala importanta, care se manifesta la semnele de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn), precum si la Pesti si Scorpion.
Aceasta combinatie ajuta la sublimarea energiilor instinctive si tinde sa dea profunzime si constanta sentimentelor si facand relatiile intime mai fluide.
Cele 3 semne care sunt in relatie tensionata cu Capricornul (Berbecul, Racul, Balanta) suporta greu conjunctia magnetica Venus-Pluton si au tendinta de a nu se exprima armonios, mai ales in preajma Lunii Pline. Incarcatura energetica se poate manifesta prin agresiune, gelozie sau izolare. Echipa pe care o face Venus in conjunctie cu Pluton in momentul Lunii Pline ne da speranta ca puterea dragostei poate face minuni, insa, intotdeauna inaintea finalurilor fericite exista momente de criza, de gelozie sau obsesie, greu de depasit.
Cu un Mercur retrograd si o Luna Plina in Leu, Ziua Indragostitilor s-ar putea transforma intr-o farsa pentru unii dintre noi, in care mesajul de dragoste merge la persoana gresita, cu toate consecintele ulterioare posibile.

Saptamana se incheie cu o conjunctie Soare – Mercur in ziua de 15 februarie, un aspect bun pentru finalizarea problemelor din trecut si un aspect armonios de trigon dintre Mercur si Marte, pe 16 februarie, care creste activitatea mentala si ne aduce indemnul de a calatori. Trebuie sa ne amintim iar ca trebuie sa ramanem la problemele vechi, iar daca ne vin in minte idei noi, le notam in agenda si pornim sa le punem in aplicare dupa 28 februarie.

Concluzia saptamanii esta ca numai printr-o re-identificare cu ceea ce suntem cu adevarat, dincolo de orice comportament conditionat, vom ajunge sa actionam cu pasiune si curaj, bazandu-ne pe intuitia ca stim ce este bine pentru noi.