Saptamana 12 – 18 mai 2014 – Luna Plina in Scorpion

May 10, 2014 at 3:25 pm

Mercur a intrat in semnul sau de domiciliu si asta se simte. Nu trebuie sa cunosti prea multa astrologie, trebuie doar sa asculti ceea ce se intampla in jurul tau. Am devenit mai vocali, mai tentati sa ridicam tonul, sa contrazicem, sa ne jucam cu cuvintele si cu rabdarea celor din jur. De saptamana care vine incepem sa plutim in emotii care au la origine fapte reale de acum sau din trecut, emotii pe care le traim cu senzatia ca suntem si actori si spectatori, intr-o implicare oarecum detasata. Luna Plina din Scorpion, impreuna cu Mercur din Gemeni ne conduce catre verbalizarea emotiilor reprimate, care acum apar la suprafata neasteptat, producand confuzie si erori de judecata. Suspiciunea erorii exista pentru toti, insa probabil ca cei vizati, cei care vor actiona condusi de emotii, cei neatenti, nu citesc aceste randuri. Si cat de frumoasa si constructiva poate fi linistea…

Miercuri 14 mai, la ora 22.16 ora Romaniei, cerul va fi inundat de o magnifica Luna Plina pe axa Taur – Scorpion la 23 grade si 55 minute, una dintre cele mai intense faze ale Lunii din an, mai importanta pentru nativii Scorpion si pentru cei care au Ascendentul, Mijlocul Cerului sau planetele personale in acest semn. Daca cerul este senin, o putem admira inca din 13 mai, noaptea, atunci cand astrul zilei intra in semnul intens, pasional si secretos al Scorpionului, pregatindu-se pentru intalnirea fata in fata cu astrul zilei.

In mod obisnuit, o faza de Luna Plina reprezinta punctul culminant al actiunilor incepute la faza de Luna Noua, ea da semnalul inceperii fructificarii lor si le conduce catre un deznodamant care depinde radical de eforturile depuse in perioada ciclului Lunii. Aceasta Luna Plina in Scorpion marcheaza etapa intermediara a ciclului curent al Lunii, care a inceput cu Luna Noua in Taur din 29 aprilie, iar adancimile Scorpionului nu fac decat sa intensifice trairile noastre, chiar prea mult. Percepem lucrurile ca fiind serioase si grave, emotiile si pasiunile sunt puternice si baleiem intre speranta si disperare, asternand, asa cum am facut-o de multe ori in ultimul timp, un voal fumuriu intre ochii nostri si realitate. Coplesitoarea traire emotionala nu poate dura mult, datorita instinctului primar de supravietuire, foarte prezent la Scorpion, asa ca intr-un fel sau altul suntem fortati sa gasim o iesire, sa facem o schimbare, sa plecam sau sa ne intoarcem, sa renastem, a cata oara?

Participarea lui Saturn mai adauga putina drama momentului, determinandu-ne sa ne confruntam cu adevaruri dificile, iar Venus in conjunctie cu Uranus si amandoua in cuadratura cu Pluton rastoarna in mod surprinzator situatiile existente, mai ales atunci cand e vorba despre relatii de orice fel. Insa, indiferent ce secrete intunecate sau emotii ascunse vor vedea lumina zilei, indiferent de lectiile primite, exista un flux de sustinere a eliberarii emotionale si a oricarei forme de vindecare. Jupiter, aflat in semnul sau de exaltare ne ajuta si de data aceasta, prin incurajatoarea sa influenta pozitiva, daruindu-ne intelepciunea de a face alegerile corecte si din punct de vedere moral.

Si Mercur, intarit de pozitia sa in Gemeni, se armonizeaza cu contextul astral impletind logica cu luciditatea si viziunea deschisa catre solutii noi si proaspete la provocarile prezentului.
Marte este stationar si se pregateste sa-si reia miscarea directa prin zodia Balantei, crucea pe semne cardinale inca se vede si se simte in fundal, iar aceasta Luna Plina este bisturiul care face incizia pentru a scoate la suprafata tot ce s-a acumulat in timpul retrogradarii lui Marte, astfel incat, rana odata curatata, sa inceapa sa se vindece.

In cursul unei vieti, fiecare dintre noi traieste mai multe povesti, iar Luna Plina din Scorpion nu face decat sa conduca pe una dintre acestea catre un final, anticipat sau nu. Teama de a ne urma intuitia, teama de esec profesional sau relational, ne impiedica sa vedem ceea ce este valoros pentru noi, ajutorul pe care ni-l ofera, in momente de cumpana, Universul, calauza noastra catre implinirea destinului.